Česká golfová federace

Aktuality

Do boje o European Tour jde s Matušem také Mrůzek

Do boje o European Tour jde s Matušem také Mrůzek

Petr Halaburda, Čtvrtek 14. listopadu 2019

Být po čtvrtém kole do 70. místa. Takový je základní cíl Stanislava Matuše před pátečním startem šestikolové závěrečné fáze Q-School pro European Tour, do které se dostal v předvečer startu z pozice náhradníka také další český golfista Filip Mrůzek.

Český profesionál Stanislav Matuš je před vstupem do největšího turnaje své kariéry v očekávání, kam až se mu podaří dosáhnout. I vylepšení karty pro Challenge Tour by totiž bylo pro jednatřicetiletého hráče zaslouženou odměnou za vydařenou sezónou.

"Ta moje kategorie 15, kterou jsem si uhrál, by měla zajistit hodně turnajů, ale přeci jen kategorie 9 mi zajistí mnohem lepší pozici,“ vysvětlil v rozhovoru pro golfextra.cz Matuš, proč je umístění v TOP 70 tak důležité.

Samozřejmě, že největším snem všech hráčů, kteří se představí na turnaji v Tarragoně, je dostat se mezi nejlepších 25, pro které je připravena karta na příští sezónu nejvyššího evropského okruhu.

"Je to něco, o co všichni hrajeme, všichni to máme v hlavě a všichni nad tím přemýšlíme," připouští jeden ze dvou českých zástupců v šestikolové soutěži.

Během dnes se zdálo, že Filip Mrůzek se z pozice náhradníka do soutěže nedostane, přestože do dějiště turnaje odcestoval. V průběhu dne ale došlo k odhlášení jiných hráčů, a tak Mrůzek se nakonec na startovní listině objevil a také on bude bojovat především o výrazné vylepšení současné karty pro Challenge Tour.

"Tak nakonec stálo štěstí se mnou a zahraju si Final Stage! Držte palce, boj začíná," vzkázal fanouškům na sociální síti šťastný golfista.

Blízko měl do Tarragony také Jan Cafourek, kterému možnost bojovat v play-off unikla v druhém kvalifikačním turnaji v pondělí o ránu. Místo náhradníka pro nadcházející turnaj si právě v play-off vybojoval Filip Mrůzek.

Turnaj se hraje na dvou osmnáctkách Lumine Golf Clubu - Lakes Course a Hills Course. Bojovat o setrvání či návrat mezi elitu evropského golfu budou mimo jiné i několikanásobní vítězové z European Tour - Jamie Donaldson, Matteo Manassero, Grégory Bourdy, Gonzalo Fernandéz-Castaňo či Marcel Siem.

Matuš startuje v pátek v 9:10 z desáté jamky Hills Course, Mrůzek vyjde na stejném hřišti z první jamky v 9:50.

Startovní listina

FOTO Relmost

 

Datum: Čtvrtek 14. listopadu 2019
Všechny články autora

Související články

Q-School zakončil Matuš pohodovým kolem
Q-School zakončil Matuš pohodovým kolem

20.11.2019 | Pohodovým kolem (67) zakončil Stanislav Matuš turnaj Final Stage Q-School European Tour ve španělské Tarragoně. Přes velmi vydařený den se ve výsledkové listině sice už směrem vzhůru příliš neposunul, přesto bude odjíždět spokojen.

Q-School, 5. kolo: Matuš polevil, TOP 25 už je ...
Q-School, 5. kolo: Matuš polevil, TOP 25 už je ...

19.11.2019 | Horší den prožil Stanislav Matuš v předposledním pátém kole finálové kvalifikace European Tour ve Španělsku. Zapisoval 75 ran (+4) a v celkovém hodnocení poklesl na dělené 69. místo, umístění v TOP 25 je daleko.

Q-School, 4. kolo: Matuš si splnil základní cíl, ...
Q-School, 4. kolo: Matuš si splnil základní cíl, ...

18.11.2019 | Základní cíl pro finále kvalifikace European Tour si splnil Stanislav Matuš, který prošel cutem do závěrečných dvou kol a současně si tak zajistil plnou kartu pro nadcházející sezónu Challenge Tour. V dalších dnech bude bojovat o TOP 25 a cestu do European Tour.

Q-School, 3. kolo: Čeští golfisté se derou nahoru ...
Q-School, 3. kolo: Čeští golfisté se derou nahoru ...

17.11.2019 | Velmi nadějný den mají za sebou čeští golfisté na Final Stage Q-School European Tour ve španělské Tarragoně. Stanislav Matuš (dnes 68) vystoupal po třetím kole už do druhé desítky leaderboardu a Filip Mrůzek (67) se vrátil znovu do hry o postup do závěrečných dvou kol soutěže.

Q-School, 2. kolo: Matuš zůstává v lepší skupině, ...
Q-School, 2. kolo: Matuš zůstává v lepší skupině, ...

16.11.2019 | Stanislav Matuš i po druhém kole kvalifikační školy European Tour zůstává na pozici, která by mu přinesla kýžený postup do dvou finálových kol, zatímco Filip Mrůzek má na hranici cutu stále odstup.

Q-School, 1. kolo: Matuš začal výborně, Mrůzek ...
Q-School, 1. kolo: Matuš začal výborně, Mrůzek ...

15.11.2019 | Znovu výborný vstup zaznamenal Stanislav Matuš (-2) do kvalifikačního turnaje European Tour v jeho finálové fázi, která dnes byla zahájena ve španělské Tarragoně. Hůře si na úvod šestikolové soutěže vedl Filip Mrůzek (+3).

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde