Česká golfová federace

Aktuality

Víkend patřil výběrovému kempu NTS na Albatrossu

Víkend patřil výběrovému kempu NTS na Albatrossu

redakce, Neděle 13. října 2019

Devětadvacet hráčů a hráček se o víkendu 12. a 13. října představilo na výběrovém kempu Národních Tréninkových Skupin pro sezónu 2020. V sobotu se kempu na Albatrossu zúčastnilo patnáct hráčů, v neděli čtrnáct hráček.

„Počasí bylo naprosto skvělé, program stejný pro obě skupiny -  5% test a scrambling na 18 jamek. Každý den končil setkáním s rodiči hráčů a hráček a informacemi o následující sezóně,“ přiblížil víkendové soustředění sportovní ředitel ČGF Luboš Klikar.

Kemp vedl hlavní kouč ČGF Staffan Johansson, asistovali mu trenéři David Carter, Marek Nový a Petr Němeček, vedle Klikara byl přítomen také manažer TS ČGF Petr Šavrda.

V pětiprocentním testu chlapců byli nejlepší Václav Tichý a Matěj Bača (oba shodně 66,9% úspěšnosti), v dívčí skupině pak Patricie Macková (66,25%).  

Výběrového kempu dívek se po zhruba tříměsíčním přerušení golfové kariéry zúčastnila i Sarah Hricíková.

Novinkou byl ball fitting, který po oba dny zajišťoval Andrew Lee ze společnosti Acushnet / Titleist.

Konečné složení NTS v roce 2020 včetně programu přípravných kempů a zahraničních výjezdů budou oznámeny 31. října 2019.

Autor: redakce 
Datum: Neděle 13. října 2019
Všechny články autora

Související články

Únor otevírá sérii tréninkových kempů v Turecku
Únor otevírá sérii tréninkových kempů v Turecku

16.02.2024 | Jednou z prvních velkých výzev nové sportovní manažerky ČGF Adély Koukalové je organizace tréninkových kempů pro hráče a hráčky Národních tréninkových skupin. Série pěti týdenních kempů nasměrovaných do prověřených golfových resortů v Turecku startuje již v neděli 18.

Fanshop národního týmu – ideální dárek pro fanouška ...
Fanshop národního týmu – ideální dárek pro fanouška ...

23.11.2023 | Na začátku srpna spustila ČGF ve spolupráci s českou firmou Tony Trevis fanshop českého národního týmu. Pod hlavičkou Czechia Golf může golfový hráč získat totožné oblečení jako reprezentanti Czech Golf Teamu. Necelý rok před LOH se český golfový fanoušek oblékne do barev české reprezentace.

Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC
Ohlédnutí Filipa Jakubčíka za WATC

31.10.2023 | Na amatérském mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí byl Filip Jakubčík nejlepším hráčem našeho tříčlenného týmu. V silné konkurenci obsadil osmé místo, chvíli figuroval na dělené první pozici. On sám říká: „Mám z toho radost, je to úžasný pocit.

Češky na World Amateur Team Championship neuspěly
Češky na World Amateur Team Championship neuspěly

28.10.2023 | Český reprezentační výběr žen má za sebou vystoupení na amatérském mistrovství světa družstev (WATC). Jubilejní 30. Espirito Santo Trophy Češkám zůstala vzdálená více, než by odpovídalo jejich možnostem. Týmovou soutěž uzavřely na 30. příčce a individuálně figurovaly ve druhé polovině leaderboardu.

Český tým žen s ambicemi na World Amateur Team ...
Český tým žen s ambicemi na World Amateur Team ...

24.10.2023 | Silný reprezentační výběr nejlepších českých amatérských golfistek se pokusí navázat na týden starý historický úspěch mužů na amatérském mistrovství světa družstev (WATC). Boje o jubilejní 30. Espirito Santo Trophy se odehrají ve dnech 25.-28. října v Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech.

Česká reprezentace odjíždí z WATC se skvělým osmým ...
Česká reprezentace odjíždí z WATC se skvělým osmým ...

21.10.2023 | Amatérské mistrovství světa družstev mužů v Abú Dhabí skončilo nejlepším umístěním českého týmu v historii šampionátu. Jen sedm týmů zahrálo lépe než Češi, kteří skončili dělení osmí. Během turnaje dokonce figurovali na medialové pozici a Filip Jakubčík na první příčce v individuální soutěži.

Český tým je na WATC dvě rány od medailových pozic
Český tým je na WATC dvě rány od medailových pozic

20.10.2023 | Na amatérském mistrovství světa družstev v Abú Dhabí je reprezentační výběr Čechů třetí den po průběžně skvělých výkonech na páté pozici. Filip Jakubčík, Louis Klein a Petr Hrubý jsou v bojích o Eisenhower Trophy na cestě k historickému úspěchu českého amatérského golfu!...

České výběry míří na World Amateur Team Champ ...
České výběry míří na World Amateur Team Champ ...

16.10.2023 | Na amatérské mistrovství světa družstev do Abú Dhabí v SAE zamíří mužské a ženské reprezentační výběry nejlepších českých amatérských golfistů. Muži se utkají o Eisenhower Trophy ve dnech 18.-21. října, ženy o týden později o Espirito Santo Trophy ve dnech 25.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde