Česká golfová federace

Aktuality

Pohár mistrů klubů popatnácté: Triumfovali Lavoie a Kverková

Pohár mistrů klubů popatnácté: Triumfovali Lavoie a Kverková

redakce, Neděle 13. října 2019

Patnáctý ročník Tipsport Poháru mistrů klubů ovládli na Konopišti profesionál Gregg Lavoie a amatérka Michaela Kverková. Dvoudenní turnaj ve skvělém počasí zvládl mužský šampión v rekordním skóre -9 a vyhrál pro mládežnickou akademii GC Erpet Praha šek na 50.000 korun.

Přestože letošní šampionát připravil hráčům takřka ideální počasí, i dobře připravené hřiště znamenalo pro účastníky několik nepřekonatelných překážek. Už od úvodního dne vládl celému více než sedmdesátičlennému startovnímu poli, v němž se mohli objevit výhradně mistři svých klubů z celé České republiky, profesionál ze Smíchova. První den zapisoval vítězný Gregg Lavoie 67 ran, druhý dne pouze o ránu horší.

Druhé místo, za skvělý finiš, připadlo Josefu Weiglovi z GC Stará Boleslav (78+70). Třetí místo obsadil Vojtěch Antoš  (75+74) z GC Lipiny.

Mnohem větší drama se odehrávala v soutěži žen, kde svoje vedení o ránu z prvního kola uhájila Michaela Kverková (74+79) z GC Kunětická Hora, která měla lepší koncovku než dosud vedoucí Nela Halaburdová (75+79) – GC Eden Beroun, která přišla na poslední jamce i o možnost play-off. Na druhé místo se tak prosmýkla díky lepšímu druhému kolu Lucie Harcubová (80+84) z GC Hradec Králové.

„Hrálo se na velmi pěkně připraveném hřišti. Po loňském druhém místě jsem se koncentroval na svůj výkon a potvrdilo se, že se mi v poslední době daří,“ svěřil se vítězný Gregg Lavoie, který do Erpetu přiveze šek na padesát tisíc korun pro rozvoj mládežnického golfu.

Šestnáctý ročník Tipsport Poháru Mistrů se na hřištích Golf & Spa Resort Konopiště uskuteční ve dnech 10. – 11. října 2020.

Výsledky

Foto: Ota Mrákota/Czech Golf Production

Autor: redakce 
Datum: Neděle 13. října 2019
Všechny články autora

Související články

Lieser završil vydařený týden vítězstvím ve finále ...
Lieser završil vydařený týden vítězstvím ve finále ...

05.10.2019 | Ondřej Lieser slaví druhý úspěch jednom týdnu: Po zisku karty pro Challenge Tout vyhrál závěrečný turnaj české profesionální série Moneta Czech PGA Tour na Kaskádě o ránu před Stanislavem Matušem.

Double Nechanického při finále Czech Pro-Am Teaching ...
Double Nechanického při finále Czech Pro-Am Teaching ...

01.10.2019 | Osmý ročník CZECH PRO-AM TEACHING TOUR se uzavřel v pondělí na Černém Mostě. Zdejší tradiční finále dostálo předchozím dramatům a navíc kvůli přetěžkému větru přineslo nečekané rozuzlení. Vítězem turnaje i série se stal Rudolf Nechanický junior.

V pátek to na Karlštejně vypukne, kolik Češek ...
V pátek to na Karlštejně vypukne, kolik Češek ...

22.08.2019 | Společný turnaj Ladies European Tour a LET Access Series odstartuje v pátek ráno v Golf Resortu Karlštejn. Na první týčko se postaví 138 hráček, z toho sedmnáct domácích golfistek. Kolik z nich se dokáže protáhnout i do nedělního finále?...

Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024
Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024

12.01.2024 | Mezinárodní mistrovství České republiky (MM ČR) patří k vrcholům amatérské turnajové sezóny. V roce 2024 se pod vlajkou ČGF znovu uskuteční pět mezinárodních šampionátů. Technický úsek STK ČGF už určil jejich termíny a dějiště, takže můžeme uvést kompletní přehled.

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy
Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy

14.10.2023 | Turnaj prezidentů golfových klubů se odehrál na jednom z nejstarších hřišť v České republice, na Svratce. Nejlepší brutto výsledek si opět odváží Jan Hovězák z Golf Klubu Automotodrom Brno. Kategorii netto ovládl Antonín Jízdný z Golf Clubu Brno.

Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková
Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková

09.10.2023 | 19. ročník turnaje Tipsport Pohár Mistrů 2023 pořádaný agenturou Czech Golf Production se v neděli odehrál na Konopišti. Po skvělých vzájemných soubojích, kdy do poslední jamky nebylo rozhodnuto, si vítězství odváží Petr Dědek a Klára Sionková.

Grand finále Czech PGA 2023
Grand finále Czech PGA 2023

02.10.2023 | Vyvrcholení české profesionální golfové tour se o víkendu uskutečnilo na brněnské Kaskádě. Dvoudenní turnaj se odehrál za účasti českých i zahraničních profesionálních hráčů a nejlepších amatérů. Trofej putuje do Slovinska. Dělené druhé místo získala Tereza Koželuhová a Jan Pololáník.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde