Česká golfová federace

Aktuality

Se školou na golf do Molitorova

Se školou na golf do Molitorova

Klára Kuchařová, Pátek 11. října 2019

Projekt ČGF Se školou na golf opět sklidil úspěchy za svou snahu přivést golf do škol. ZŠ Miloše Šolleho Kouřim a Golf Club Molitorov u Prahy rozjely spolupráci ve formě výuky golfu jako součást tělesné výchovy v prvním až čtvrtém ročníku.

Výuky golfu se účastní žáci Základní školy Miloše Šolleho od prvního do čtvrtého ročníku, tedy přibližně 210 školáků. V tomto pololetí s golfem začalo již 160 a na jaře přibyde dalších 50 dětí.

Žáci mají hodinovou výuku golfu jednou v týdnu a na tréninky dochází do Molitorova pěšky, neboť škola je vzdálená pouhý kilometr od hřiště. Dvanáct tříd se tak na zdejších tréninkových plochách prostřídá během úterků a čtvrtků od 8:00 do 13:30.

Golfu jako části tělesné výchovy se žáci základní školy budou věnovat v tomto pololetí  až do poloviny listopadu a pokračovat budou od 1. dubna do 30. června. Zimní přerušení využijí školáci k naplnění jiného programu tělesné výchovy, jimiž jsou plavání a gymnastika. Pokud špatné počasí nedovolí trénink na venkovních tréninkových plochách, dochází trenéři do školy a učí děti pravidlům golfu.

„Mám radost, že se podařil skvělý záměr ČGF oslovit děti ve školách a získat je pro seznámení se s golfem,“ pochvaluje si novou spolupráci předseda Golf Clubu Molitorov u Prahy Vladislav Davídek.

„Být u toho a organizovat asi ojedinělý projekt tohoto typu dává dobrý pocit pro celý náš golfový resort. Je příjemné vidět to zapálení a nadšení malých špuntů při tréninku. Věříme, že výuka bude mít úspěch jak u dětí, rodičů i vyučujících.“

Ze spolupráce na novém projektu je nadšená také ředitelka školy Hana Borová. „Jsme rádi, že jsme mohli zařadit golf do školního výukového programu a přivést tak naše děti ke sportu, který na jiných školách nebývá běžný. Zatím sklízí golf u naších žáků úspěchy a věřím, že se k tréninkům na jaře moc rádi vrátí.“

Mimo golfové tréninky pro žáky pořádá ZŠ Miloše Šolleho také akci pro rodiče. „Ráda bych tímto pozvala rodiče našich žáků na Den s dětmi pro rodiče, který se uskuteční již tuto neděli od 14:00 v Molitorově.“

Datum: Pátek 11. října 2019
Všechny články autora

Související články

Výuku golfu zařazuje do osnov další základní škola
Výuku golfu zařazuje do osnov další základní škola

05.11.2021 | Po trvalém návratu dětí do plné výuky se opět projekt Se školou na golf vrátil ke svým aktivitám a rozšiřuje počet zapojených škol, kde je golf součástí školních osnov. Začlenit golf do výuky jako rozšíření tělesné výchovy se rozhodli v ZŠ Benešov na Blanensku.

Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté
Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté

09.09.2021 | Podruhé se hrál ve dnech 6.-7. září Turnaj základních škol v rámci projektu Se školou na golf v zářijovém termínu a stejně jako před rokem za odklad mohla koronavirová opatření. Čtvrtého ročníku se zúčastnilo šest škol, vítězem se stala Základní škola Jungmannova z Kuřimi.

Pražská Stromovka je rájem sportovních nadšenců
Pražská Stromovka je rájem sportovních nadšenců

29.07.2021 | Olympijský festival v pražské Stromovce se stal na 17 dnů rájem sportovních nadšenců, kteří si chtějí vyzkoušet rozličné disciplíny. Velký zájem je také o stanoviště České golfové federace nacházející se hned za vstupem do areálu, s golfem se zde seznámily již stovky návštěvníků.

Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...
Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...

09.09.2020 | Třetí ročník Turnaje základních škol se uskutečnil, přestože původní červnový termín musel být zrušen. Do Svratky v úterý 8. září dorazilo devět škol z celé republiky, které mají do výukového programu začleněn také golf.

Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...
Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...

18.05.2020 | Se školou na golf, projekt ČGF, přináší již od roku 2014 golf do škol, kde oslovuje děti, aby zábavnou formou získaly povědomí o krásném sportu. Ročně pořádá a účastní se mnoha akcí, kde si děti mohou golf vyzkoušet, a zároveň iniciuje spolupráci mezi základními školami a golfovými kluby.

Vychází kniha Golf pro děti
Vychází kniha Golf pro děti

28.04.2020 | Právě dnes se dostává na pulty znovuotevřených knihkupectví nová kniha s golfovou tématikou. Publikace Golf pro děti je výsledkem spolupráce České golfové federace s nakladatelstvím Fragment a jak vystihuje název, je určena především nejmladším golfistům.

Aktuální informace ke golfovým soutěžím SŠNG
Aktuální informace ke golfovým soutěžím SŠNG

27.04.2020 | Projekt Se školou na golf každoročně pořádá turnaje pro děti ze základních škol. Letošní sezóna se pozastavila kvůli pandemii a současný stav neumožňuje, aby se plánovaly dětské soutěže. Toto opatření se tedy týká bohužel i Celorepublikového turnaje škol a klubů ve SNAGu a turnaj základních škol.

Podpora od nadace pomáhá zvyšovat počet mladých ...
Podpora od nadace pomáhá zvyšovat počet mladých ...

09.12.2019 | Podpora mládežnického golfu je hlavním cílem Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf, který se také letos naplňoval. Ve spolupráci s projektem Se školou na golf se daří zvyšovat zapojení dětí, letos vzniklo 1100 nový dětských členství, nejvíce mezi dvanáctiletými.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde