Česká golfová federace

Aktuality

Podzimní kolo celorepublikového turnaje ve SNAGu

Podzimní kolo celorepublikového turnaje ve SNAGu

Klára Kuchařová, Středa 2. října 2019

Již potřetí se uskuteční podzimní celorepublikové kolo turnaje ve SNAGu ve spolupráci ČGF s Českou SNAG Asociací. Zúčastnit se mohou všechny základní školy, golfové kroužky a kluby, jedinou podmínkou je věk hráčů od šesti do čtrnácti let. Přihlášky je možné posílat do konce října.

V termínu od 18. do 29. listopadu 2019 se odehraje Celorepublikový turnaj základních škol ve SNAGu - podzimní kolo. Turnaje se mohou zúčastnit základní školy, kroužky či golfové a jiné sportovní kluby a soutěžící musí být ve věku od šesti do čtrnácti let. Počet hráčů v družstvu není nijak omezen, do celorepublikového hodnocení se však počítají čtyři nejlepší výsledky z týmu.

Školy, kluby a kroužky mohou využít podzimní kolo jako vlastní kvalifikaci či jako zahájení zimní přípravy nejen na nadcházející jarní turnaj. Podzimní kolo však nijak neovlivňuje účast týmu v jarní kvalifikaci či letním finále, je nezávazné a zcela dobrovolné.

Přihlášení soutěžních týmů je možné do 31. října 2019.

Soutěžní stanoviště SNAG akademie jsou určena k umístění do tělocvičny nebo indoorové haly a soutěž zahrnuje následující disciplíny: puttování s použitím podélného terče, chippování s použitím podélného terče a odpaliště, pitching s použitím kulatého nafukovacího terče a odpaliště a plný úder "Hole-In-One" s použitím kuželu s vlaječkou a odpaliště.

Celá Metodika soutěže je k dispozici zde

Skórkarta je k dispozici zde

Přihlášky můžete posílat do 31. října 2019 na email seskolounagolf@cgf.cz nebo ldvorska@czsga.cz.

Datum: Středa 2. října 2019
Všechny články autora

Související články

Výuku golfu zařazuje do osnov další základní škola
Výuku golfu zařazuje do osnov další základní škola

05.11.2021 | Po trvalém návratu dětí do plné výuky se opět projekt Se školou na golf vrátil ke svým aktivitám a rozšiřuje počet zapojených škol, kde je golf součástí školních osnov. Začlenit golf do výuky jako rozšíření tělesné výchovy se rozhodli v ZŠ Benešov na Blanensku.

Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté
Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté

09.09.2021 | Podruhé se hrál ve dnech 6.-7. září Turnaj základních škol v rámci projektu Se školou na golf v zářijovém termínu a stejně jako před rokem za odklad mohla koronavirová opatření. Čtvrtého ročníku se zúčastnilo šest škol, vítězem se stala Základní škola Jungmannova z Kuřimi.

Pražská Stromovka je rájem sportovních nadšenců
Pražská Stromovka je rájem sportovních nadšenců

29.07.2021 | Olympijský festival v pražské Stromovce se stal na 17 dnů rájem sportovních nadšenců, kteří si chtějí vyzkoušet rozličné disciplíny. Velký zájem je také o stanoviště České golfové federace nacházející se hned za vstupem do areálu, s golfem se zde seznámily již stovky návštěvníků.

Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...
Třetí Turnaj základních škol na Svratce i se třemi ...

09.09.2020 | Třetí ročník Turnaje základních škol se uskutečnil, přestože původní červnový termín musel být zrušen. Do Svratky v úterý 8. září dorazilo devět škol z celé republiky, které mají do výukového programu začleněn také golf.

Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...
Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf v roce ...

18.05.2020 | Se školou na golf, projekt ČGF, přináší již od roku 2014 golf do škol, kde oslovuje děti, aby zábavnou formou získaly povědomí o krásném sportu. Ročně pořádá a účastní se mnoha akcí, kde si děti mohou golf vyzkoušet, a zároveň iniciuje spolupráci mezi základními školami a golfovými kluby.

Vychází kniha Golf pro děti
Vychází kniha Golf pro děti

28.04.2020 | Právě dnes se dostává na pulty znovuotevřených knihkupectví nová kniha s golfovou tématikou. Publikace Golf pro děti je výsledkem spolupráce České golfové federace s nakladatelstvím Fragment a jak vystihuje název, je určena především nejmladším golfistům.

Aktuální informace ke golfovým soutěžím SŠNG
Aktuální informace ke golfovým soutěžím SŠNG

27.04.2020 | Projekt Se školou na golf každoročně pořádá turnaje pro děti ze základních škol. Letošní sezóna se pozastavila kvůli pandemii a současný stav neumožňuje, aby se plánovaly dětské soutěže. Toto opatření se tedy týká bohužel i Celorepublikového turnaje škol a klubů ve SNAGu a turnaj základních škol.

Podpora od nadace pomáhá zvyšovat počet mladých ...
Podpora od nadace pomáhá zvyšovat počet mladých ...

09.12.2019 | Podpora mládežnického golfu je hlavním cílem Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf, který se také letos naplňoval. Ve spolupráci s projektem Se školou na golf se daří zvyšovat zapojení dětí, letos vzniklo 1100 nový dětských členství, nejvíce mezi dvanáctiletými.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde