Česká golfová federace

Aktuality

Double Nechanického při finále Czech Pro-Am Teaching Tour

Double Nechanického při finále Czech Pro-Am Teaching Tour

redakce, Úterý 1. října 2019

Osmý ročník CZECH PRO-AM TEACHING TOUR se uzavřel v pondělí na Černém Mostě. Zdejší tradiční finále dostálo předchozím dramatům a navíc kvůli přetěžkému větru přineslo nečekané rozuzlení. Vítězem turnaje i série se stal Rudolf Nechanický junior.

Tentokrát platilo, že vítěz bere všechno. Rudolf Nechanický junior vyhrál jak turnaj, se skóre 74 (+2) a náskokem tří ran, tak celkově ročník 2019. Spolu s dalšími dvěma letošními vítězstvími v Berouně a na Karlštejně dosáhl na životní triumf v turnajovém golfu.

„Pár turnajů jsem už vyhrál, včetně loňského finálového Černého Mostu, ale celou sérii ještě ne. Je to pro mě velký úspěch,“ řekl Teaching Pro z pražských Hodkoviček.

Jak zněl recept na úspěch? „Neměl jsem čas na trénink, stěhovali jsme se, ale aspoň nebyl prostor myslet na golf a čistá hlava pomohla. Od turnaje jsem nic neočekával, a tím je to cennější,“ dodal Nechanický, hrající jako mnozí jiní v kulichu, s partnerkou coby caddie zachumlanou do zimní bundy.

Před finále měl nejlepší výchozí pozici Vít Šimek, jenže větrná smršť Mortimer byla nad jeho síly. S 84 ranami skončil mimo placenou TOP 10 a musel se smířit s druhým místem v sezoně, zatímco to celkové třetí bral Lukáš Lizánek. Ten se ve finálovém turnaji dělil o 2. místo spolu s Markem Tomanem.

Charitativní tombola pro nemocnou Viktorku Mužíkovou tentokrát vynesla 15.700 korun.

Známy jsou už první tři termíny sezony 2020: IX. ročník Czech Pro-Am Teaching Tour začne 27. dubna ve Mstěticích a bude pokračovat 25. 5. na Albatrossu a 22. – 23. 6. mistrovstvím v Berouně.

Výsledky závěrečného turnaje

 

Autor: redakce 
Datum: Úterý 1. října 2019
Všechny články autora

Související články

Pohár mistrů klubů popatnácté: Triumfovali Lavoie ...
Pohár mistrů klubů popatnácté: Triumfovali Lavoie ...

13.10.2019 | Patnáctý ročník Tipsport Poháru mistrů klubů ovládli na Konopišti profesionál Gregg Lavoie a amatérka Michaela Kverková. Dvoudenní turnaj ve skvělém počasí zvládl mužský šampión v rekordním skóre -9 a vyhrál pro mládežnickou akademii GC Erpet Praha šek na 50.

Lieser završil vydařený týden vítězstvím ve finále ...
Lieser završil vydařený týden vítězstvím ve finále ...

05.10.2019 | Ondřej Lieser slaví druhý úspěch jednom týdnu: Po zisku karty pro Challenge Tout vyhrál závěrečný turnaj české profesionální série Moneta Czech PGA Tour na Kaskádě o ránu před Stanislavem Matušem.

V pátek to na Karlštejně vypukne, kolik Češek ...
V pátek to na Karlštejně vypukne, kolik Češek ...

22.08.2019 | Společný turnaj Ladies European Tour a LET Access Series odstartuje v pátek ráno v Golf Resortu Karlštejn. Na první týčko se postaví 138 hráček, z toho sedmnáct domácích golfistek. Kolik z nich se dokáže protáhnout i do nedělního finále?...

Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024
Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024

12.01.2024 | Mezinárodní mistrovství České republiky (MM ČR) patří k vrcholům amatérské turnajové sezóny. V roce 2024 se pod vlajkou ČGF znovu uskuteční pět mezinárodních šampionátů. Technický úsek STK ČGF už určil jejich termíny a dějiště, takže můžeme uvést kompletní přehled.

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy
Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy

14.10.2023 | Turnaj prezidentů golfových klubů se odehrál na jednom z nejstarších hřišť v České republice, na Svratce. Nejlepší brutto výsledek si opět odváží Jan Hovězák z Golf Klubu Automotodrom Brno. Kategorii netto ovládl Antonín Jízdný z Golf Clubu Brno.

Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková
Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková

09.10.2023 | 19. ročník turnaje Tipsport Pohár Mistrů 2023 pořádaný agenturou Czech Golf Production se v neděli odehrál na Konopišti. Po skvělých vzájemných soubojích, kdy do poslední jamky nebylo rozhodnuto, si vítězství odváží Petr Dědek a Klára Sionková.

Grand finále Czech PGA 2023
Grand finále Czech PGA 2023

02.10.2023 | Vyvrcholení české profesionální golfové tour se o víkendu uskutečnilo na brněnské Kaskádě. Dvoudenní turnaj se odehrál za účasti českých i zahraničních profesionálních hráčů a nejlepších amatérů. Trofej putuje do Slovinska. Dělené druhé místo získala Tereza Koželuhová a Jan Pololáník.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde