Česká golfová federace

Aktuality

President Masters Invitational vyhráli Zapletal a Saint Germain

President Masters Invitational vyhráli Zapletal a Saint Germain

Petr Halaburda, Neděle 29. září 2019

Závěrečný turnaj domácí sezóny výkonnostních hráčů AUTOCONT President Masters Invitational vyhráli na Zbraslavi Matyáš Zapletal a Nátálie Saint Germain, která titul vybojovala až na třetí jamce play-off s Patricii Mackovou.

V obou kategoriích dokázali udržet vítězství golfisté, kteří byli v čele soutěže již po druhém kole. Matyáš Zapletal (GC Kunětická Hora) i v neděli potvrdil, že dorazil na skvěle připravené hřiště Prague City Golf v dobrém rozpoložení. Také ve třetím kole dokázal přinést výsledek pod par hřiště (71) a celkový výsledek -8 mu přinesl poklidnou výhru s náskokem čtyř úderů před Václavem Tichým (-4, GC Hodkovičky). Bronz bral Dan Hlaváček (E, Greensgate GC).

Ženská soutěž byla podle očekávání mnohem dramatičtější a poslední kolo odstartovala eaglem z takřka 160 metrů na jedničce Tereza Chlostová (GC Erpet), která vedla po pátečním kole. Nejlépe ale prošla hřiště domácí Patricie Macková (Prague City GC) - odehrála hřiště v paru a stáhla především díky lepšímu závěru ztrátu tří ran na dosud vedoucí Natálii Saint Germain (GC Hodkovičky).

Jenže play-off sedlo lépe hráčce vedoucí po sobotě – na dvou jamkách se totiž nerozhodlo. „A na té třetí jsem puttovala do birdie, ale místo toho odešla s bogey. Takový můj tradiční závěr,“ brala s humorem porážku v posledním domácím turnaji sezóny Macková.

Poháry vítězům turnaj předal prezident ČGF Zdeněk Kodejš, který zúčastněným hráčům poděkoval nejen za víkendové výkony, ale především za celou sezónu včetně mnoha úspěšných zahraničních startů.

Konečné výsledky

FOTOGALERIE Zdeňka Sluky

Datum: Neděle 29. září 2019
Všechny články autora

Související články

Zvrat na President Masters Invitational: Do čela ...
Zvrat na President Masters Invitational: Do čela ...

28.09.2019 | Na AUTOCONT President Masters Invitational v Prague City Golf se dá očekávat dramatické nedělní finále. Poslední soutěž výkonnostního golfu v sezóně má po dnešku nové lídry, ale Matyáš Zapletal ani Natálie Saint Germain nejdou do posledního kola s velkým náskokem.

Ostrý start na Zbraslavi: Strýček odskočil soupeřům
Ostrý start na Zbraslavi: Strýček odskočil soupeřům

27.09.2019 | Sedm ran pod par zahrál Kryštof Strýček na úvod AUTOCONT President Masters Invitational na Zbraslavi a vypracoval si výrazný náskok před svými soupeři. V dámské kategorii odstartovala třídenní závěrečný turnaj domácí výkonnostní sezóny nejlépe Tereza Chlostová.

President Masters Invitational stáhne oponu za ...
President Masters Invitational stáhne oponu za ...

26.09.2019 | Golfová sezóna na tuzemských hřištích ani zdaleka nekončí, ale domácích soutěže výkonnostních golfistů o víkendu budou symbolicky uzavřeny třídenním turnajem AUTOCONT President Masters Invitational na pražské Zbraslavi.

Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024
Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024

12.01.2024 | Mezinárodní mistrovství České republiky (MM ČR) patří k vrcholům amatérské turnajové sezóny. V roce 2024 se pod vlajkou ČGF znovu uskuteční pět mezinárodních šampionátů. Technický úsek STK ČGF už určil jejich termíny a dějiště, takže můžeme uvést kompletní přehled.

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy
Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy

14.10.2023 | Turnaj prezidentů golfových klubů se odehrál na jednom z nejstarších hřišť v České republice, na Svratce. Nejlepší brutto výsledek si opět odváží Jan Hovězák z Golf Klubu Automotodrom Brno. Kategorii netto ovládl Antonín Jízdný z Golf Clubu Brno.

Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková
Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková

09.10.2023 | 19. ročník turnaje Tipsport Pohár Mistrů 2023 pořádaný agenturou Czech Golf Production se v neděli odehrál na Konopišti. Po skvělých vzájemných soubojích, kdy do poslední jamky nebylo rozhodnuto, si vítězství odváží Petr Dědek a Klára Sionková.

Grand finále Czech PGA 2023
Grand finále Czech PGA 2023

02.10.2023 | Vyvrcholení české profesionální golfové tour se o víkendu uskutečnilo na brněnské Kaskádě. Dvoudenní turnaj se odehrál za účasti českých i zahraničních profesionálních hráčů a nejlepších amatérů. Trofej putuje do Slovinska. Dělené druhé místo získala Tereza Koželuhová a Jan Pololáník.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde