Česká golfová federace

Aktuality

Češi na ME seniorů podlehli Belgii, rozhodovalo se na 24. jamce

Češi na ME seniorů podlehli Belgii, rozhodovalo se na 24. jamce

Klára Kuchařová, Čtvrtek 5. září 2019

Dnes hráli na mistrovství Evropy družstev pouze čeští senioři v Dánsku - podlehli Belgii 2:3 po dramatickém boji, přičemž tři zápasy z pěti šly do rozehrávky. V příštích dvou dnech budou hrát o 13.-16. místo. Češky hrají jamková utkání v Bulharsku až od pátku.

European Senior Men's Team Championship

Česká mužská reprezentace se v kvalifikaci na rány probojovala do druhého výkonnostního flightu, ve kterém však první zápas prohrála. Dnes Češi podlehli Belgie 2:3, zápas byl ale nesmírně napínavý do samého konce, tři zápasy šly do prodloužení.

Foursome ve složení Richard Svátek Tomáš Kotek sice prohrál na 18. jamce, první bod ze singlu ale hned získal Jaroslav Sedlář na sedmnáctce.

Zbylé tři zápasy byly po osmnácti jamkách nerozhodně.

Petr Chajda získal na první přidané jamce další bod pro české barvy, ale tím bohužel příděl bodů skončil. Další dvě rozehrávky formou náhlá smrt skončily lépe pro Belgičany: David Krajný podlehl na devatenáctce a bylo zřejmé, že rozhodne ohromně vyrovnaný duel Jana Martiníka... Zápas se protáhl až na 24. jamku, kde se radoval Belgičan Michael Jones.

"Moc mě mrzí můj zápas, kde jsem byl po šestnácti jamkách 2up, ale soupeř dvěma birdie rozdíl srovnal a na 19. jamce mě porazil," popisuje nepříjemný obrat ve svém utkání hrající kapitán české reprezentace David Krajný, kterého mrzel i takticky nezvládnutý závěr ve foursome, kde české dvojici stačilo k vítězství zahrát par, jenže druhá rána skončila v autu. 

Čeští si mohou spravit náladu do pátečního utkání, které odehrají s Norskem. Seveřané dnes podlehli Francii (1,5:3,5).

Ve Flightu A se v semifinále na jedné straně střetnou britské týmy ze Skotska a Anglie, z druhé strany se o finále budou prát Dánsko a Irsko. 

Výsledky

European Senior Women's Team Championship

České seniorky si dnes nezahrály, neboť ve Flightu C jsou pouze tři týmy. V pátek naše reprezentantky čeká souboj s Polkami, které dnes podlehly Slovinkám 1:4.

O finále budou v pátek hrát Švédsko se Španělskem a Anglie s Irskem.

Výsledky

Datum: Čtvrtek 5. září 2019
Všechny články autora

Související články

ME seniorských družstev: ženy jedenácté, muži ...
ME seniorských družstev: ženy jedenácté, muži ...

04.09.2021 | V Bulharsku a na Slovensku dnes byly závěrečnými zápasy o umístění ukončeny evropské šampionáty družstev v kategoriích seniorek a seniorů. České ženy obsadily jedenácté místo, muži jsou sedmnáctí.

Silvie Dittertová se stala mistryní Slovenska ...
Silvie Dittertová se stala mistryní Slovenska ...

08.08.2021 | Silvie Dittertová se stala vítězkou Slovak International Mid-Am Championship. S výsledkem +9 vyhrála s náskokem šesti ran. Mezi muži se na druhém místě umístil Jan Hovězák se skóre +11. ...

Senioři vezou z ME deváté místo, historicky nejlepší ...
Senioři vezou z ME deváté místo, historicky nejlepší ...

04.09.2020 | Historicky nejlepší deváté místo vezou čeští senioři z mistrovství Evropy družstev v Rakousku. Rozhodla o tom jejich jasná výhra v závěrečném duelu proti Slovensku (2,5:0,5).

Čeští senioři po výhře nad Lucemburskem hrají ...
Čeští senioři po výhře nad Lucemburskem hrají ...

03.09.2020 | V prvním utkání hraném na jamky čeští senioři porazili na mistrovství Evropy ve skupině B Lucembursko 2,5:0,5 a v pátečním programu zůstanou ve hře o své historicky nejlepší umístění seniorského výběru na šampionátu.

Čeští senioři se na ME týmů do skupiny o titul ...
Čeští senioři se na ME týmů do skupiny o titul ...

02.09.2020 | Čeští seniorští golfisté dnes s denním zpožděním vstoupili do mistrovství Evropy družstev, které se hraje v Diamond Country Clubu u Vídně. V kvalifikaci na rány skončili na devátém místě (+17) a o čtyři rány jim unikly vyřazovací boje o medaile. V dalších dvou dnech je čekají souboje o 9.

Silvie Dittertová veze z ME mid-amatérů dělené 15.
Silvie Dittertová veze z ME mid-amatérů dělené 15.

08.08.2020 | Mid-amatérské mistrovství Evropy hrané ve švýcarském Golf Clubu Domaine du Impérial došlo dnes do finále. Česká reprezentantka Silvie Dittertová měla ještě po devíti jamkách šanci na TOP 10, nakonec ale zapisovala 82 ran a s celkovým skóre +23 skončila dělená patnáctá.

Senioři na ME vybojovali druhý flight
Senioři na ME vybojovali druhý flight

04.09.2019 | Čeští senioři si ve druhém kole týmového ME polepšili o šest ran a šestnáctým místem v kvalifikaci si zajistili postup do druhé skupiny v jamkové hře. Seniorky přidaly oproti prvnímu kolu 20 ran a čekají je boje o umístění v poslední skupině.

Týmové ME seniorů a seniorek je rozehráno
Týmové ME seniorů a seniorek je rozehráno

03.09.2019 | Čeští senoři rozehráli ME týmů v Dánsku a po prvním kole jsou s výsledkem +32 na 17. místě. Ženský seniorský šampionát se hraje v Bulharsku a Češky do něj vstoupily se skóre +57 a patří jim čtrnáctá příčka. Oba šampionáty mají dvoukolovou kvalifikaci na rány, poté následují tři dny jamkové hry.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde