Česká golfová federace

Aktuality

Čtyři Češky ve finále Tipsport Czech Ladies Open

Čtyři Češky ve finále Tipsport Czech Ladies Open

Klára Kuchařová, Sobota 24. srpna 2019

Na turnaji Tipsport Czech Ladies Open prošly cutem čtyři české hráčky. Nejlepší Češkou zůstává Patricie Macková, která se drží na děleném sedmém místě. Finále si zahrají také Kateřina Vlašínová a amatérky Tereza Melecká s Janou Melichovou.

Čeští golfoví fanoušci jásají radostí. Na Karlštejně se můžeme těšit na finálový den turnaje Tipsport Czech Ladies Open s účastí čtyř českých hráček. Pátečním famózním výsledkem za 66 ran si Patricie Macková vytvořila slibný náskok a dnes jí stačilo kolo za 73 (celkem -5), aby z děleného sedmého místa prošla bez problému cutem. 

"Dnes na mě v druhé polovině kola padla únava, byla jsem z toho celkem překvapená," zdůvodňuje mírné zhoršení na druhé devítce nejlepší Češka. "Teď už mám v plánu odpočinek a do finálového kola chci vstoupit více uvolněná. Může to dopadnout jakkoliv a budu se pořád snažit hrát ten svůj golf."

Jako druhá nejlepší Češka bude do posledního kola vstupovat Kateřina Vlašínová, které po dnešku patří dělené 27. místo s výsledkem -1 (72, 71). "S dnešním kolem jsem spokojená, i když moje hra nebyla úplně stoprocentní. Dlouhá hra byla dost podobná včerejšku, ale jsem ráda, že jsem byla schopná zachraňovat pary," popisuje své druhé kolo Vlašínová. "Birdie na obtížné čtyřce bylo velmi povzbudivé, proměnila jsem asi pětimetrový nahrávaný putt, který jsem zvládla skvěle."

Dnes si své celkové skóre vylepšila také amatérka Tereza Melecká, která zahrála nejlepší český výsledek dne dvě pod par a do finálového kola bude vstupovat s celkovým skóre even par. "Se svojí hrou jsem spokojená, ale upřímně jsem čekala, že by to mohlo být i -3 nebo -4. Putty tam dnes opět moc nepadaly, takže jsem ráda za to, že jsem zvládla zahrát takový výsledek," komentovala svoji dnešní hru Melecká, která letos již třikrát byla nejlepší amatérkou na turnajích LETAS. 

Na poslední chvíli se do cutu "vešla" další amatérka Jana Melichová. Ta ke včerejším 70 ranám přidala 76 úderů, celkem tedy výsledek +2, na který se ke konci hracího dne posunula hranice cutu. "Mám obrovskou radost, upřímně jsem to vůbec nečekala," komentovala pozitivní zprávu Melichová, která již byla na cestě domů, aby se nachystala na pondělní odlet do USA. "Jsem šťastná, že budu mít zítra ještě příležitost zabojovat.

O jedinou ránu si finále nezahraje Karolína Stará, která zvládla druhé kolo za 71 úderů i se smolným bogey na její poslední jamce. O dvě rány za cutem skončila Lucie Hinnerová (75, 73).

Do vedení se dostaly Finka Sanna Nuutinen (67, 70) a Skotka Carly Booth (68, 69), obě na výsledku -7.

Výsledky

FOTO Zdeněk Sluka/TLCO

Datum: Sobota 24. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...
Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...

23.08.2019 | Dorostenka Patricie Macková je v úvodu turnaje Tipsport Czech Ladies Open na vrcholu leaderbordu po skvělých 66 ranách. V cutu jsou po prvním kole také Jana Melichová (70), Kateřina Vlašínová (72) a Sára Kousková (73).

Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...
Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...

20.08.2019 | V prvním srpnovém týdnu turnaj LETAS na Konopišti, v neděli skončily boje European Tour na Albatrossu a měsíc skvělého golfu na českých hřištích vyvrcholí v tomto týdnu na Karlštejně, kam dorazil společný turnaj LET a LETAS. Tipsport Czech Ladies Open se bude hrát v závěru týdne od 23.

Na Karlštejně bude startovat dvanáct českých  ...
Na Karlštejně bude startovat dvanáct českých  ...

13.08.2019 | V živé paměti jsou ještě výborné výsledky českých amatérek při turnaji LETAS na Konopišti. Řada z nich bude mít možnost je zopakovat na společném turnaji LET/LETAS, který se bude hrát příští týden na Karlštejně, kde se po boku profesionálek představí dvanáct českých amatérek.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Kousková obsadila v Q-school skvělé šesté místo
Kousková obsadila v Q-school skvělé šesté místo

20.12.2021 | Česká amatérka Sára Kousková na výtečnou zvládla závěr Q-School Ladies European Tour a obsadila šesté místo. Vylepšila tím deváté místo Kláry Spilkové z roku 2010. Na rozdíl od své předchůdkyně ale ještě mezi elitou startovat nebude, k profesionálkám chce totiž přejít až v květnu příštího roku.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde