Česká golfová federace

Aktuality

Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je v čele turnaje Ladies European Tour

Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je v čele turnaje Ladies European Tour

Klára Kuchařová, Pátek 23. srpna 2019

Dorostenka Patricie Macková je v úvodu turnaje Tipsport Czech Ladies Open na vrcholu leaderbordu po skvělých 66 ranách. V cutu jsou po prvním kole také Jana Melichová (70), Kateřina Vlašínová (72) a Sára Kousková (73).

Skvělý vstup do turnaje Tipsport Czech Ladies Open má za sebou osmnáctiletá amatérka Patricie Macková, která svoje domácí hřiště zvládla obejít za 66 ran. Šest pod par uhrála už na první devítce, kde se jí podařilo skórovat na jamkách 3, 4, 6 a 9, na sedmičce dokonce zahrála eagle. Na druhé devítce jí tak stačilo jedno bogey a jedno birdie k dosažení skvělého výsledku.

"Nakopl mě hlavně začátek. Myslím si, že začít dvěma pary bylo pro mě stěžejní, jelikož jsem na začátku nebyla úplně ve své kůži," přiznává svou nervozitu Macková. "Po rozehrání na drivingu jsem si spíš říkala, abych hlavně zahrála nějaké normální číslo. S přibývajícími proměněnými putty jsem ale začala hrát víc sebevědomě, a nakonec jsem s dnešním kolem naprosto spokojená," vyprávěla vyrovnaně česká hrdinka prvního dne.

Druhou nejlepší Češkou v úvodu turnaje je také amatérka Jana Melichová, která zvládla otočit vývoj kola a donesla 70 ran (-2). "Ze začátku mi tam moc nepadaly putty, ale cítila jsem, že to přijde. A přišlo, nakonec můžu říct, že jsem hrála podle svých přání," komentovala spokojeně svůj dnešní výkon Melichová.

V cutu se drží také profesionálka Kateřina Vlašínová, která zvládla karlštejnskou osmnáctku za 72 ran. Zahrála jediné bogey na čtyřce, pak birdie na sedmičce a k tomu přidala 16 parů. Nad hranicí cutu se pohybuje i další amatérka Sára Kousková, která dnes podepisovala skórekartu za 73 ran (+1) se čtyřmi bogey a třemi birdie.

Jedna z dalších českých nadějí v turnaji Tereza Melecká hrála dnes 74 ran (+2), ale zbraně neskládá. "Dnes si nemohu stěžovat. Hrála jsem dobrý golf, jen mi tam nepadaly putty a ani jednou jsem neskórovala," vysvětlovala stěžejní důvod výsledku nad par Melecká. "Pokud zítra budu hrát stejně a k tomu začnu skórovat, věřím v reálnou šanci na cut."

Výsledky dalších Češek: Lucie Hinnerová +3 (75), Karolína Stará (AM) +4 (76), Tereza Koželuhová (AM) a Kateřina Krásová +5 (77), Eva Koželuhová, Tatiana Boháčová a Natalie Saint Germain +7 (79), Gabriela Roberta Vítů Tereza Chlostová +8 (80), Anna Andrýsová a Nela Halaburdová +9 (81), Michaela Valášková +18 (90).

První příčku dělí s Patricií Mackovou ještě Francouzka Agathe Sauzon a Švédka Johanna Gusstavson.

Výsledky

FOTO Zdeněk Sluka/TCLO

Datum: Pátek 23. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...
Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...

20.08.2019 | V prvním srpnovém týdnu turnaj LETAS na Konopišti, v neděli skončily boje European Tour na Albatrossu a měsíc skvělého golfu na českých hřištích vyvrcholí v tomto týdnu na Karlštejně, kam dorazil společný turnaj LET a LETAS. Tipsport Czech Ladies Open se bude hrát v závěru týdne od 23.

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...
Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...

15.12.2021 | Čtyři české hráčky se zapojí do závěrečné fáze kvalifikace Ladies European Tour pro rok 2022. K trojici kvalifikované z minulého týdne (Tereza Melecká, Kateřina Vlašínová, Sára Kousková) se připojí Kristýna Napoleaová, která měla účast zajištěnu za své výsledky na nižší LETAS Access Series.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně
Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

26.06.2021 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde