Česká golfová federace

Aktuality

V pátek to na Karlštejně vypukne, kolik Češek bude hrát i v neděli?

V pátek to na Karlštejně vypukne, kolik Češek bude hrát i v neděli?

Petr Halaburda, Čtvrtek 22. srpna 2019

Společný turnaj Ladies European Tour a LET Access Series odstartuje v pátek ráno v Golf Resortu Karlštejn. Na první týčko se postaví 138 hráček, z toho sedmnáct domácích golfistek. Kolik z nich se dokáže protáhnout i do nedělního finále?

Turnaj za účasti předních evropských hráček se uskuteční v České republice po třech letech, ale během nich řada z nich zde hrála na turnaji nižší série LETAS, které se se uskutečnily pod promotérskou taktovkou České golfové federace na Casa Sereně (2017) a Konopišti (2018, 2019). Na Karlštejně se poslední velká profesionální akce odehrála před 22 lety (European Tour), dámské profesionálky zde nikdy mezinárodní akci neměly.

Od té doby se podoba hřiště značně změnila. Především vzrostly stromy, aktuální stav hracích ploch je ve výborném stavu. „Hřiště je krásné, budou to tři skvělé dny, ale trochu nás dnes potrápilo fyzickou náročností. Nemyslím si, že se zde bude nějak jednoduše skórovat, bude to pořádná zkouška,“ vyprávěla po středečním turnaji Pro-Am Sanna Nuutinen z Finska.

Že je vám její jméno povědomé? Samozřejmě, před třemi týdny vyhrála právě turnaj Amundi Czech Ladies Challenge na Konopišti.

Kde hledat vedle Finky favoritky Tipsport Czech Ladies Open? Nejen golfoví experti míní, že v nejlepší aktuální formě je Esther Henseleit z Německa, ostatně kurz na její triumf u Tipsportu klesnul v posledních třech dnech ze 14:1 na 8:1. Poslední akce zvládala s bravurou rovněž například Angličanka Hayley Davis, vedoucí hráčka Order of Merit série LETAS, která před týdnem mimo jiné trefila ve Francii hole-in-one.

Ale čeští fanoušci se vydají na Karlštejn především samozřejmě s plánem vidět jak evropské hvězdy, tak domácí hráčky. S výjimkou trojice Klára Spilková, Karolína Vlčková a Šideri Váňová, která plní své plány na amerických sériích, hraje kompletní profesionální a především amatérská špička. Tereza Melecká letos už dvakrát na profesionálních turnajích byla nejlepší amatérkou, na Konopišti dokonce druhá, na Karlštejně už letos dokázala vyhrát juniorský šampionát.

Profesionálka Kateřina Vlašínová, která je členkou národního výběru dívek a žen, dokázala opakovaně skončit v TOP 10 a aktuálně je v třetí desítce sezónního pořadí LETAS. Ale nad hranicí cutu lze očekávat i Sáru Kouskovou, Janu Melichovou, Gabrielu Robertu Vítů či Terezu Koželuhovou. Každý postup do nedělního kola bude považován za úspěch, v případě dalších Češek by se jednalo o velké, ale o to příjemnější překvapení.

Takzvaný duální turnaj LET/LETAS se započítává do obou žebříčků, hraje se o dotace 120.000 eur, vítězka si odveze přes 19.000 eur. Na 14. jamce s atraktivním výhledem na hrad v případě hole-in-one první úspěšná golfistka může vyinkasovat 10.000 eur a na rozdíl od výher v turnaji tuto částku může získat i amatérská hráčka.

Do nedělního třetího kola si vybojuje postup 50 nejlepších profesionálek a všechny amatérky, které budou na stejném či lepším skóre. Přímý přenos chystá ČT Sport – v sobotu (14:15-15:30), v neděli 10:25-11:25, 13:30-14:30. Flighty byly sestavy tak, že v nich diváci uvidí jak přední zahraniční hráčky, tak řadu českých golfistek

Vstup je zdarma.

Kompletní startovní listina pro 1. a 2. kolo

FOTO Zdeněk Sluka/TCLO

 

Datum: Čtvrtek 22. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

LET, 1. kolo: Spilková útočí, šance na cut pro ...
LET, 1. kolo: Spilková útočí, šance na cut pro ...

28.08.2020 | Rekord hřiště, jeden albatross, výborný závěr Kláry Spilkové a také útok několika amatérek na postup do finálových kol. Hodně toho bylo vidět v úvodním kole Czech Tipsport Ladies Open v Beroun Golf Clubu. Kolo nebylo dohráno kvůli bouřce, sedm flightů musí na hřiště časně ráno.

Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...
Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...

23.08.2019 | Dorostenka Patricie Macková je v úvodu turnaje Tipsport Czech Ladies Open na vrcholu leaderbordu po skvělých 66 ranách. V cutu jsou po prvním kole také Jana Melichová (70), Kateřina Vlašínová (72) a Sára Kousková (73).

Cílem českých hráček je projít cutem, dvě by rády ...
Cílem českých hráček je projít cutem, dvě by rády ...

23.08.2019 | České golfistky jsou před startem Tipsport Czech Ladies Open ve svých odhadech v anketě pořadatelů ohledně svého umístění vesměs opatrné. A to i přestože řada z nich má na zdejším hřišti uhrán v nedávné minulosti výsledek i výrazně pod 70 ran. Startuje se v 7:30.

Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...
Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...

20.08.2019 | V prvním srpnovém týdnu turnaj LETAS na Konopišti, v neděli skončily boje European Tour na Albatrossu a měsíc skvělého golfu na českých hřištích vyvrcholí v tomto týdnu na Karlštejně, kam dorazil společný turnaj LET a LETAS. Tipsport Czech Ladies Open se bude hrát v závěru týdne od 23.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde