Česká golfová federace

Aktuality

Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil špičkový ženský turnaj

Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil špičkový ženský turnaj

redakce, Úterý 20. srpna 2019

V prvním srpnovém týdnu turnaj LETAS na Konopišti, v neděli skončily boje European Tour na Albatrossu a měsíc skvělého golfu na českých hřištích vyvrcholí v tomto týdnu na Karlštejně, kam dorazil společný turnaj LET a LETAS. Tipsport Czech Ladies Open se bude hrát v závěru týdne od 23. do 25. srpna.

Čeští fanoušci mají skutečně v druhé polovině prázdnin golfové žně. Do Česka se díky duálnímu turnaji LET/LETAS sjedou hráčky obou nejvyšších evropských profesionálních sérií, chybět tak nebudou přední evropské hráčky a také poslední vítězky z nižší série včetně Sanny Nuutinen, která vyhrála právě na Konopišti.

Zatímco profesionálkám půjde o co největší kus z celkové dotace 120.000 eur, pro amatérky je to příležitost v této velice úspěšné sezoně znovu vyniknout. „Dámský profesionální golf se odehraje na Karlštejně vůbec poprvé, dvacet dva let od zdejšího turnaje Czech Open v rámci PGA European Tour. Chceme dát mladým českým hráčkám příležitost srovnání se světovou konkurencí a pomoci zdejšímu golfu k dalšímu vzestupu,“ uvedl promotér Luboš Koželuh.

Ale zahraniční konkurence je skvělá: Z Británie úspěšné členky Ladies European Tour - Annabel Dimmock, Meghan MacLaren, Florentyna Parker či Lydia Hall. Silná skupina zastupuje Skandinávii: Vedle Finky Nuutinen jsou to Švédky Linda Wessberg a Camila Lennarth, Dánka Emily Pedersen (všechno šampionky LET). Významné zastoupení má Německo díky Ester Henseleit, dále Olivii Cowan, Karoline Lampert a také Ann-Kathrin Lindner, která před šesti lety vyhrála LET na Dýšině. Mimoevropský golf reprezentují např. Jihoafričanka Stacy Lee Bregman a Australanka Whitney Hillier.

Ale zahanbit se nechtějí nechat ani domácí hráčky. Na startu bude pět profesionálek – Kateřina Vlašínová, Lucie Hinnerová, Eva Koželuhová, Kateřina Krásová a Michaela Valášková. Kateřina Vlašínová, která na Konopišti obsadila šesté místo, má i na zdejší hřiště skvělé vzpomínky. „Před dvěma roky jsem zde vyhrála český šampionát na rány, takže se už nemůžu dočkat až to vypukne. A mám radost, že po turnaji na Konopišti to bude další skvělé srovnání s výbornými hráčkami ze zahraničí,“ uvedla na dnešní tiskové konferenci na pražském Smíchově.

Ukázat se budou chtít znovu přední amatérky: Jana Melichová, Tereza Melecká, Sára Kousková, Patricie Macková, Tereza Koželuhová i Gabriela Roberta Vítů už mají s turnaji LETAS velké zkušenosti, ostatně řada z nich je právě na Karlštejně jako doma: Macková je místní členkou a před měsícem zde vyhrála dorostenecký titul, Vlašínová před dvěma lety slavila titul české mistryně a Kousková v červenci jen těsně přišla v play-off o juniorský titul.

„Moc mně zde tehdy nefungovalo puttování, to potřebuji vylepšit. Ale všechny takové turnaje s profesionálkami jsou pro mě především ohromnou zkušeností,“ připomněla dnes před novináři Kousková, že amatérky berou domácí akci jako velkou výzvu.

Hrát budou také Anna Andrýsová, Tatiana Boháčová, Nela Halaburdová, Tereza Chlostová, Natalie Saint Germain a Karolína Stará. Celkem se turnaje zúčastní 138 hráček, cutem po druhém kolem projde 50 nejlepších profesionálek a také všechny amatérky na stejném či lepším skóre.

Karlštejnské hřiště je přes deštivé počasí ve velmi dobrém stavu a dokonale připraveno, greeny prý navíc budou každým dnem zrychlovat. „Rádi bychom drželi jejich rychlost během turnaje kolem deset stop. Uvidíme, jaké nám ještě připraví nástrahy do pátečního startu počasí,“ uvedl ředitel resortu Mirko Grossmann.

Protože hlavním partnerem turnaje je sázková kancelář Tipsport, byla na výsledky a především české hráčky vypsána řada kurzů, sázet bude možné také přímo v dějišti turnaje. Na možnost, že turnaj vyhraje některá z Češek, je nejnižší kurz 350:1 na trio Melecká, Vlašínová, Hinnerová. Na 14. jamce je pro všechny golfistky vypsána prémie – pro hráčku, která jako první trefí hole-in-one, je připraveno čtvrt miliónu korun.

Všechny potřebné informace o turnaji včetně možnosti sledovat špičkové hráčky přímo na místě jsou na webu turnaje.  Přímé přenosy chystá ČT Sport – v sobotu od 14.15 do 15.30, v neděli finále od 10.25 do 11.25 a pak od 13.30 do 14.30.

Seznam startujících hráček

FOTO Zdeněk Sluka/Tipsport Czech Ladies Open

Autor: redakce 
Datum: Úterý 20. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...
Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...

23.08.2019 | Dorostenka Patricie Macková je v úvodu turnaje Tipsport Czech Ladies Open na vrcholu leaderbordu po skvělých 66 ranách. V cutu jsou po prvním kole také Jana Melichová (70), Kateřina Vlašínová (72) a Sára Kousková (73).

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...
Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...

15.12.2021 | Čtyři české hráčky se zapojí do závěrečné fáze kvalifikace Ladies European Tour pro rok 2022. K trojici kvalifikované z minulého týdne (Tereza Melecká, Kateřina Vlašínová, Sára Kousková) se připojí Kristýna Napoleaová, která měla účast zajištěnu za své výsledky na nižší LETAS Access Series.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně
Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

26.06.2021 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde