Česká golfová federace

Aktuality

Češky vezou čtyři medaile z juniorského mistrovství na Slovensku

Češky vezou čtyři medaile z juniorského mistrovství na Slovensku

Klára Kuchařová, Pátek 16. srpna 2019

Gabriela Roberta Vítů vyhrála juniorské mistrovství Slovenska ve své kategorii do 18 let a také v absolutním pořadí ženských kategorií. Na třetím místě ve stejné kategorii skončila Karolína Stará. Mezi kadetkami byla druhá Veronika Kedroňová a mezi juniorkami třetí Anežka Podhorná.

Další dobré zprávy ze zahraničí přišly ze slovenského Sedin Golf Resortu. Česká dorostenka Gabriela Roberta Vítů ovládla nejen svou kategorii do 18 let, ale také společnou kategorii juniorek a dívek do 21 let na turnaji Slovak Junior Amateur Championship.

Po prvním kole dělila druhou příčku s dalšími Češkami, ale právě ona se dokázala probojovat na úplný vrchol. Po kolech 74, 75, 71 (+1) si došla pro zlatý pohár s náskokem tří ran na druhou hráčku. V celkovém hodnocení pak zvítězila o dvě rány.

"Hřiště bylo v super stavu, i když před prvním kolem vydatně pršelo. Nehrálo se mi ze začátku moc dobře, spíš jsem se pořád nějak zachraňovala, nešly mi rány driverem," popisuje obtížný vstup do turnaje Vítů, která však ve finále zabojovala. "Do posledního kola jsem šla se ztrátou čtyř ran, takže jsem věděla, že to je buď všechno nebo nic. Po devítce jsem byla mínus tři, na desítce přišlo triple bogey a mohla jsem začít znovu. Zaplaťpánbůh jsem se dokázala zvednout a dojít dvě pod," uvedla šampiónka, která se přidala k Haně Ryškové, která letos v červnu vyhrála ženský slovenský titul, mistrem se tehda stal krajan Filip Ráža.

Cenu za třetí místo ve stejné kategorii do 18 let převzala další z Češek Karolína Stará, která zahrála kola za 74, 75, 76 (+6). Po dvou kolech byla na stejném výsledku jako Vítů, ale poslední kolo za tři rány nad par znamenalo bronzovou medaili. 

Mezi dorostenkami měla stejný vstup do šampionátu také Lenka Nebeská, která se však ve druhém a třetím kole zhoršila a s celkovým skóre +21 (74, 84, 82) ji připadlo sedmé místo. Cutem neprošly Elizabeth Křenovská (+18) a Alexandra Kasperová (+31).

V nejmladší kategorii dívek do 16 let se nejlépe z Češek dařilo Veronice Kedroňové, která horší úvodní kolo rychle napravila dalšími dvěma koly celkem za -1. Umístila se na stříbrném místě se skóre +11 (85, 72, 73). Na pátém místě skončila Barbora Bujáková s výsledkem +19 (82, 76, 80) a +32 zahrála dvanáctá Berenika Kucrová (81, 82, 88). Cutem neprošla Nela Nováková s výsledkem+31 po dvou kolech (92, 85).

V kategorii juniorek se nejlépe umístila Anežka Podhorná na páté příčce s 27 ranami nad par (80, 84, 82), o jednu ránu i místo za ní skončila Karolína Nováková (83, 80, 84).

V chlapecké kategorii do 16 let měla Česká republika dva zástupce: Jedenácté místo patří po třech vyrovnaných kolech za +16 Michaelu Trnovi (79, 78, 78), dvanácté místo si odváží každý den se zlepšující Petr Pololáník s 18 ranami nad normu hřiště (80, 79, 78).

Z Čechů se nejvíce dařilo Janu Pololáníkovi, který mezi dorostenci obsadil šesté místo s výsledkem +12 (78, 73, 80). Ve stejné kategorii se se skóre +19 na desátém místě umístil Jan Balík (77, 81, 80). Cutem neprošli tři Češi: Filip Lanč +16 (86, 76), Theodor Nauš +17 (85, 78) a Jan Staněk +28 (86, 88).

V junorské kategorii neprošel cutem ani jeden český hráč, Jan Lekeš hrál +15 (81, 80) a Ján Kasper +21 (83, 84).

Výsledky žen

Výsledky mužů

 

Datum: Pátek 16. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...
Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...

14.04.2022 | Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn
Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn

06.04.2022 | Nadále se českým hráčům daří z pohledu světových hodnocení mezi amatéry i profesionály. V první kategorii jsou těmi nejlepšími Jiří Zuska a Sára Kousková, profesionálům vládnou Ondřej Lieser a Klára Spilková, kterou však o výrazný náskok připravila Kristýna Napoleaová.

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...
Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...

02.04.2022 | Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...
Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...

01.04.2022 | Start druhého kola byl na turnaji Augusta National Women’s Amateur kvůli počasí odložen a čtvrteční kolo se proto dohrálo až dnes. Sára Kousková (+12) cutem do finálového kola na Augusta National neprošla.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde