Česká golfová federace

Aktuality

Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend

Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend

Petr Halaburda, Čtvrtek 15. srpna 2019

Tři Češi jsou reálně ve hře o postup do finálových kol turnaje D+D REAL Czech Masters ze série European Tour, který dnes odstartoval v Golf Resortu Albatross. Nejlépe si vedli amatér Jakub Bareš a profesionál Aleš Kořínek (oba 70). Pod parem hřiště dokončil také Stanislav Matuš (71).

Lídr osm pod par, cut -2

Zcela rozdílné podmínky dnes čekaly na startovní pole české golfové slavnosti proti loňskému ročníku. Před rokem sluncem spálené, letos posledními dešti smáčené hřiště vyžadovalo po hráčích trochu odlišný způsob hry a především odpolední flighty měly dalšími odpoledními přeháňkami ztíženou hru na greenech.

Na výsledcích špičkových hráčů to ale velký vliv nemělo, skórovali a lídr turnaje je po prvním kole až na skóre -8, na které se dostal Gavin Green z Malajsie; na TOP 10 bylo třeba zahrát pět ran pod par. A společnost na předních pozicích to je skutečně pestrá, mezi dvaceti nejlepšími je dokonce osm hráčů z mimoevropských zemí. Hranice cutu je momentálně na -2.

Největší a nejzkušenější hvězdy zatím zaostávají za očekáváním – Lee Westwood, Ernie Els (na fotografii v obležení diváků) i Padraig Harrington mají aktuálně ke cutu daleko (všichni +1), naopak očekávaní favorité turnaje jsou na leaderboardu vysoko, nejvýše Bernd Wiesberger na skóre -5.

Češi: Překvapil amatér Bareš, Matuš ránu za cutem

Českých třináct hráčů vyrazilo do boje ve dvou vlnách, ale nejlépe zahráli dva startující odpoledne – Jakub Bareš a Aleš Kořínek (oba 70) jsou aktuálně na pozicích, z kterých by se dostali do víkendových kol, těsně zaostává Stanislav Matuš (71). "Spokojený nejsem - sice jsem hrál hezky, ale udělal jsem dvě chyby, které mě stály tři rány. Musím zlepšit především puttování,“ svěřoval se český hráč, od kterého si diváci stále nejvíce slibují.

Bareš příjemně překvapil, z kvarteta českých amatérů neměl letos tolik zvučných výsledků, ale na Albatross se dokázal zjevně skvěle připravit a slyšel potlesk spokojených diváků, stejně jako Aleš Kořínek. Někdejší profesionální fotbalový gólman si vzal na pomoc coby caddie dalšího bývalého fotbalistu Vlastimila Vidličku a jeho hra v závěru kola připomínala dobře klapající defenzívu – z každé šlamastyky se Kořínek dokázal dostat a „ubránil“ sedm parů v řadě.

Další Češi ztráceli především na druhé devítce. Hluboce litoval tří závěrečných jamek především Lukáš Tintěra, který se propadl po třech bogey z výsledku -1 na +2. „Měli jsme ve flightu problém s dodržováním časového rozpisu, pospíchal jsem na puttování a byly z toho dva trojputty,“ povzdychl si Tintěra, který dnešní kolo začal skvěle dvěma birdie.

FOTO Relmost/Ladislav Adámek

LEADERBOARD
Startovní časy 
Češi jdou do boje

Program a vstupenky

Datum: Čtvrtek 15. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...
Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...

13.08.2019 | Před rokem bylo během Czech Masters hřiště Albatross vyprahlé, letos díky opakovanému dešti od počátku srpna výrazně změnilo svoji tvář. Shodli se na tom startující špičkoví hráči, které se dnes představili na tiskové konferenci v centru Prahy. ...

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

29.08.2019 | Hlavní sezóna se převalila do své závěrečné fáze, ale nejlepší čeští hráči na světových žebříčcích se stále nemění. Profesionálům vládnou Klára Spilková s Ondřejem Lieserem, amatérskými jedničkami jsou Sára Kousková s Jiřím Zuskou. České dvojky se naopak ve většině případů během prázdnin změnily.

Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?
Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?

12.08.2019 | Pravidelní účastníci evropských profesionálních sérií, vítěz nedávného WGM Czech Open, vicemistr z Německa, šampión Slovenska i domácí dorostenecký mistr. Výčet českých hráčů, kteří se představí tento týden na D+D REAL Czech Masters, je skutečný rozmanitý.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde