Česká golfová federace

Aktuality

Czech Masters zvedá oponu. Vítězové majorů i nadějní čeští junioři

Czech Masters zvedá oponu. Vítězové majorů i nadějní čeští junioři

Čtvrtek 15. srpna 2019

Každá sezóna má už šestým rokem svůj vrchol v srpnu, kdy se v Golf Resortu Albatross uskuteční D+D REAL Czech Masters. Skvělá přehlídka nejblyštivějších zahraničních hvězd v jedné soutěži s českým talentovaným mladím. Čtyřdenní boje vypuknou na Berounsku dnes, první flighty startují už v 7:15.

Pro české golfisty je to už opakovaně největší svátek, kvůli kterému řada z nich určuje i termíny svých letních dovolených. Na Masters se sjede opravdu vybraná společnost, ve které nechybí vítězové majorů Ernie Els a Padraig Harrington, ale také třeba „věčně druhý“ Lee Westwood, jehož nálepka však až tak zcela neodpovídá realitě. Na turnajích profesionálních sériích totiž vyhrál už 43 turnajů, i když na vítězství v žádné soutěži golfového Grand Slamu se ještě neradoval.

Jenže na Albatross se nesjely jen velké hvězdy let minulých. Stačí se podívat na nabídku sázkových kanceláří, které jako hlavní favority označují spíše nastupující mladou generaci. Největším favority jsou podle nich Eddie Pepperel  či Bernd Wiesberger, z party starších hráčů se nejvíce věří právě Westwoodovi.

„Můžeme držet krok s mladou nastupující generací, ale ne již pravidelně. Současný golf spěje k fyzickému pojetí, které samozřejmě přeje mladším hráčům. Ale pokud máme dobrý týden, stále máme šanci hrát o vítězství,“ připomněl legendární Ernie Els, že vyloučen není útok na český titul i ze strany zkušených čtyřicátníků. Ostatně loni Harrington o něj bojoval až do posledních jamek a neskrývá, že by svoje ambice rád zopakoval.

Čeští fanoušci sice přijdou na velké hvězdy, ale tradičně dokážou výrazně podpořit své krajany na startovní listině. Nejvíce se samozřejmě očekává od Stanislava Matuše, který letos na Challenge Tour podává výborné výkony, na Albatrossu v minulosti dokázal projít cutem opakovaně Filip Mrůzek.

Ale třeba překvapí další profesionálové – co třeba takový Jan Cafourek, který se ukázal v tak výborné formě během WGM Czech Open? Nebo Šimon Zach ve své druhém profesionálním představení naváže na skvělé univerzitní výsledky?

A vůbec není vyloučeno, že překvapí některý z mladých amatérů. Jiří Zuska prožívá skvělou sezónu, výbornou hru a výsledky už předvedli i Filip RážaPetrem Hrubý, či zkušenější Jakub Bareš. V jejich případě platí však více než u profesionálů, že klíčem bude, jak se dokážou vypořádat s účastí na takovém golfovém svátku mentálně.

Čtyřdenní klání startuje dnes časně ráno, na Albatrossu čeká na diváky zajímavé dění na greenech i bohatý program v zázemí.

LEADERBOARD
Startovní časy
Češi jdou do boje

Program a vstupenky

FOTO Relmost/Ota Mrákota

 
Datum: Čtvrtek 15. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend
Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend

15.08.2019 | Tři Češi jsou reálně ve hře o postup do finálových kol turnaje D+D REAL Czech Masters ze série European Tour, který dnes odstartoval v Golf Resortu Albatross. Nejlépe si vedli amatér Jakub Bareš a profesionál Aleš Kořínek (oba 70). Pod parem hřiště dokončil také Stanislav Matuš (71).

Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...
Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...

13.08.2019 | Před rokem bylo během Czech Masters hřiště Albatross vyprahlé, letos díky opakovanému dešti od počátku srpna výrazně změnilo svoji tvář. Shodli se na tom startující špičkoví hráči, které se dnes představili na tiskové konferenci v centru Prahy. ...

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům
Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům

18.08.2021 | Čtyři dny plné skvělých golfových ran, dramatických soubojů a hvězdných hráčů. To vše slibuje čtyřdenní program D+D REAL Czech Masters, který začíná ve čtvrtek ráno na Albatrossu. Především v úvodních dvou dnech bude také možnost sledovat, v jakém rozpoložení je česká špička.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...
V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...

24.06.2020 | Na jedné straně přední čeští profesionálové, na druhé pak talentovaní mladí amatéři. Druhý díl Czech PGA Tour v kácovském Panorama Golf Resortu přinese v pátek zajímavé srovnání špičkových českých golfistů.

Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?
Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?

12.08.2019 | Pravidelní účastníci evropských profesionálních sérií, vítěz nedávného WGM Czech Open, vicemistr z Německa, šampión Slovenska i domácí dorostenecký mistr. Výčet českých hráčů, kteří se představí tento týden na D+D REAL Czech Masters, je skutečný rozmanitý.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde