Česká golfová federace

Aktuality

Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?

Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?

Petr Halaburda, Pondělí 12. srpna 2019

Pravidelní účastníci evropských profesionálních sérií, vítěz nedávného WGM Czech Open, vicemistr z Německa, šampión Slovenska i domácí dorostenecký mistr. Výčet českých hráčů, kteří se představí tento týden na D+D REAL Czech Masters, je skutečný rozmanitý.

Třináct tuzemských golfistů dostane šanci bojovat o možnost minimálně projít cutem na turnaji, který se bude hrát od čtvrtka 15. do neděle 18. srpna v Golf Resortu Albatross na Berounsku.

Od promotéra turnaje, který přilákal na turnaj opět velké hvězdy jako Lee Westwood, Ernie Els, Padraig Harrington, Thomas Björn a další, dostanou možnost předvést se českému publiku nejlepší čeští golfisté, jejichž zahraniční úspěchů stále přibývá.

Kdo jsou ti vyvolení, které bude určitě tak jako každý rok doprovázet početný zástup příznivců?

Předně zkušení profesionálové, kteří brázdí zahraniční turnaje dvou nejvyšších sérií již několik let: Členskou kartu na Challenge Tour vlastní Stanislav Matuš, který letos už opakovaně bojoval o umístění v TOP 10 a šestkrát na druhé nejvyšší evropské Tour prošel cutem. Filip Mrůzek hrál letos finálová kola čtyřikrát, na Albatrossu hrál i o víkendu v letech 2015 a 2016.

Na Challenge Tour hrál letos šestkrát i Jan Cafourek, kterému se ale lépe daří na třetiligové Pro Gofl Tour, kde vyhrál turnaj v Rakousku. Další titul přidal v prvním srpnovém týdnu na domácím turnaji WGM Czech Open v Berouně, kde absolvoval svoji profesionální premiéru Šimon Zach.

Hrát budou také Aleš Kořínek, Petr Gál, Daniel Suchan, Michal Pospíšil a Lukáš Tintěra.

Amatérské barvy budou hájit čtyři hráči, kteří prokazují v posledních týdnech stabilní formu: Jiří Zuska, podle žebříčku 160. hráč světa, o sobě dal výrazně vědět už na jarních univerzitních turnajích v USA, obsadil šesté místo na nedávném Mistrovství Evropy a na konci července skončil druhý na skvěle obsazeném MM Německa.

Dorosteneckým mistrem se stal letos osmnáctiletý Petr Hrubý, který letos vyhrál také vysoce ceněný americký šampionát juniorské série Faldo Series.

Dva tituly letos slavil rovněž sedmnáctiletý Filip Ráža, který se stal vítězem MM Slovenska a ovládl rovněž první z turnajů domácí nejvyšší amatérské série, velmi dobře si vedl rovněž minulý týden na MM České republiky.

Čtvrtým amatérem do party je zkušený reprezentant Jakub Bareš, opakovaný tuzemský král jamkových šampionátů.

Seznam startujících hráčů na D+D REAL Czech Masters 2019

 

 

 

Datum: Pondělí 12. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend
Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend

15.08.2019 | Tři Češi jsou reálně ve hře o postup do finálových kol turnaje D+D REAL Czech Masters ze série European Tour, který dnes odstartoval v Golf Resortu Albatross. Nejlépe si vedli amatér Jakub Bareš a profesionál Aleš Kořínek (oba 70). Pod parem hřiště dokončil také Stanislav Matuš (71).

Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...
Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...

13.08.2019 | Před rokem bylo během Czech Masters hřiště Albatross vyprahlé, letos díky opakovanému dešti od počátku srpna výrazně změnilo svoji tvář. Shodli se na tom startující špičkoví hráči, které se dnes představili na tiskové konferenci v centru Prahy. ...

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Silné české zastoupení na Slovak Open Championship
Silné české zastoupení na Slovak Open Championship

14.09.2020 | Osmnáct českých golfistů a golfistek včetně amatérů startuje na dvoudenním turnaji Penati Slovak Open Championship, který začíná dnes na hřišti Legend Course v Penati Golf Resortu. Ambasadorem turnaje je Rory Sabbatini, který loňský turnaj vyhrál v play-off s Ondřejem Lieserem.

Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...
Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...

29.08.2020 | Na západočeských hřištích v Sokolově a na Kynžvartu se dnes dohrálo druhé kolo turnaje ALTEPRO Trophy by EXTEC 2020. Cutem prošlo celkem devět Čechů, čtyři jsou v TOP 10 v čele s pátým Jakubem Barešem se skóre -3.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...
V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...

24.06.2020 | Na jedné straně přední čeští profesionálové, na druhé pak talentovaní mladí amatéři. Druhý díl Czech PGA Tour v kácovském Panorama Golf Resortu přinese v pátek zajímavé srovnání špičkových českých golfistů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde