Česká golfová federace

Aktuality

Dejavu na Konopišti dokonáno: Druhá i nejlepší amatérka Tereza Melecká, vyhrála Finka Sanna Nuutinen

Dejavu na Konopišti dokonáno: Druhá i nejlepší amatérka Tereza Melecká, vyhrála Finka Sanna Nuutinen

Petr Halaburda, Sobota 3. srpna 2019

České úspěšné dny během turnaje Amundi Czech Ladies Challenge v Golf Resortu Konopiště byly potvrzeny druhým místem Terezy Melecké (-6), která se stala současně nejlepší amatérskou hráčkou v soutěži. V nejlepší desítce skončily rovněž Patricie Macková, Tereza Koželuhová a Kateřina Vlašínová (-4).

Už druhé kolo ukázalo, že z pohledu české účasti jde o skvěle vydařený turnaj. Tradiční profesionálky měly s nadějnými Češkami hodně práce a i ve finálovém dni se dokonce objevily na čelních pozicích, kde byly viděny chvíli Tereza Koželuhová (-4) dnes či Patricie Macková (-4) a ani jejich následné ztráty jim zcela náladu nepokazily.

Vítězkou se stala finská golfistka Sanna Nuutinen, která však nehrála ve finálovém flightu a o vítězství se tak dozvěděla v klubovně krátce poté, co odevzdala svoji skórkartu. Před svými pronásledovatelkami včetně Melecké zvítězila s náskokem jediné rány.

Vítězná Finka v děkovné řeči uznala, že především s tak silnou vlnou Češek nepočítala. „S Češkami jsem hrávala na juniorských soutěžích, ale vždy jich bylo pouze pár. To množství dobrých hráček zde mne ohromilo,“ vysekla poklonu domácím soupeřkám vítězka, která o vítězství rozhodla na druhé devítce, kde zaznamenala čtyři birdie a ani bogey na 17. jamce jí už o výhru nepřipravilo.

Ve 13:40 bylo sice přerušeno na 45 minut kvůli bouřce, dohrávku nezvládla dlouho spoluvedoucí Havley Davies z Anglie, která ztratila na dvou posledních jamkách. Tereze Melecké už nestačilo na play-off ani birdie na poslední jamce.

„Ale i tak jsem spokojená, byl to skvělý turnaj a hrála jsem do poslední jamky o možnost vyhrát. Během přestávky jsem zjistila průběžný stav, to mě uklidnilo, druhé místo je pro mě další velký úspěch,“ radovala se hráčka, která před dvěma týdny vyhrála juniorské mistrovství republiky a už se chystá na další velké výzvy. „Příští týden mistrovství republiky, na závěr srpna další profesionální turnaj na Karlštejně,“ plánovala už další program.

Zklamána nebyla ani Patricie Macková, která měla vykročeno k nejlepšímu českému výsledku a v jednu chvíli byla už za -6 a na druhé průběžné pozici. „Pak si ale začnete uvědomovat, kolik vlastně jdete a moc přemýšlet,“ vyprávěla o bodu zlomu bez emocí mladá hráčka, kterou zlomila tři bogey mezi jamkami 12. až 15. „Ale dokázala jsem se z toho ještě vzpamatovat, proto to zase nebyl žádný propadák. Každou takovou zkušeností se učím,“ dodala pokorně Macková, která už podruhé v kariéře na turnaji LETAS skončila v TOP 10.

S výsledky je spokojena také Česká golfová federace. „Přesně proto jsme se rozhodli pořádat tento turnaj. Úspěch českých hráček je opravdu historický a i z pohledu zástupců LETAS jde o nebývalý počin. Osmnáct hráček v cutu, Terezka Melecká znovu na druhém místě, jsem na jejich výkon opravdu hrdý. Jen mě mrzí postoj státu a jeho nepodpora takovýmto akcím,“ uvedl prezident ČGF Zdeněk Kodejš.

V poslední den turnaje padlo také jediné hole-in-one, které zaznamenala na 116 metrů dlouhé jamce č. 6 švédská golfistka Julia Engström.

LEADERBOARD

FOTO Zdeněk Sluka/Amundi Czech Ladies Challenge

 

Datum: Sobota 3. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...
Na Zbraslavi nejlépe začala Pia Babnik, Sára Kouskov ...

16.09.2020 | Prvním soutěžním kolem začal v Prague City Golf na Zbraslavi ženský profesionální turnaj Amundi Czech Ladies Challenge. V čele je favorizovaná Pia Babnik ze Slovinska (-5), ale výborně si vede také řada českých hráček. Nejlépe Sára Kousková (-3), která je na děleném čtvrtém místě.

Amundi Czech Ladies Challenge na zbraslavském ...
Amundi Czech Ladies Challenge na zbraslavském ...

15.09.2020 | Ve středu 16. září v 8:30 vyrazí na hřiště Prague Golf City na jamkách 1 a 10 první flighty do ženského profesionálního turnaje Amundi Czech Ladies Challenge. Ve hře je 37.500 eur a také nádherná pozlacená trofej pro šampiónku.

Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...
Skvělé zprávy z Karlštejna: Patricie Macková je ...

23.08.2019 | Dorostenka Patricie Macková je v úvodu turnaje Tipsport Czech Ladies Open na vrcholu leaderbordu po skvělých 66 ranách. V cutu jsou po prvním kole také Jana Melichová (70), Kateřina Vlašínová (72) a Sára Kousková (73).

Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...
Srpnové golfové žně nekončí, na Karlštejn dorazil ...

20.08.2019 | V prvním srpnovém týdnu turnaj LETAS na Konopišti, v neděli skončily boje European Tour na Albatrossu a měsíc skvělého golfu na českých hřištích vyvrcholí v tomto týdnu na Karlštejně, kam dorazil společný turnaj LET a LETAS. Tipsport Czech Ladies Open se bude hrát v závěru týdne od 23.

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde