Česká golfová federace

Aktuality

WGM Czech Open pošesté: V Berouně bude titul obhajovat Filip Mrůzek

WGM Czech Open pošesté: V Berouně bude titul obhajovat Filip Mrůzek

Petr Halaburda, Úterý 30. července 2019

Ve středu Pro-AM, poté čtyři soutěžní kola pro 144 hráčů. Šestý ročník WGM Czech Open, profesionálního mužského turnaje za účasti plejády předních amatérů, startuje v Berouně. Soutěž bude profesionální premiérou pro Šimona Zacha. Hraje se o 600 tisíc Kč, vítěz-profesionál si odveze 200 tisíc.

Filip Mrůzek před rokem v Berouně zvítězil s rekordním skóre -22 a ve třetím kole navíc přidal rekord berounského hřiště (62 ran). Jako jediný dosud vyhrál WGM Czech Open dvakrát a letos se pokusí o hattrick. Čekají na něj však nároční soupeři, z profesionální špičky chybí pouze Stanislav Matuš a Ondřej Lieser.

Naopak ve skupině profesionálů přibyl nově Šimon Zach. Těším se. Bude to změna a nová výzva. Jsem zvědavý na novou konkurenci. Hřiště by mohlo vyhovovat mojí hře a mohla by tady padat nízká skóre,“ uvedl Zach před svou berounskou premiérou v tiskové zprávě promotéra.

V historii turnaje se ještě nikdy nesjela do Berouna taková konkurence kvalitních amatérů. O nejvyšší příčky i překonání dosud nejlepšího umístění a skóre amatérského hráče na turnaji, kterým bylo loňské 4. místo Gordana Brixiho se skóre -11, budou usilovat i Vítek Novák, Petr Hrubý, Filip Ráža, David Siwy, Hynek Groh, nejlepšího amatéra bude chtít získat znovu Gordan Brixi.

Pro všechny amatérské hráče je berounská akce navíc významnou zkouškou formy před Czech International Amateur Championship 2019 presented by Raiffeisenbank. Amatérský vrchol roku startuje 7. srpna v Karlových Varech.

Na WGM Open však nechybí ani početná zahraniční konkurence – mezi 144 přihlášenými je 31 zahraničních golfistů z jedenácti zemí včetně sedmi Slováků. „Velice nás těší, že i letos máme naplněnou kapacitu turnaje a že mezi přihlášenými hráči nechybí ani obhájce titulu Filip Mrůzek. Poprvé jako profesionál si letos v Berouně zahraje Šimon Zach a bude zajímavé, jak obstojí v konkurenci nejlepších českých hráčů, včetně amatérů, kteří se na našem turnaji představí opravdu v silné sestavě,“ konstatoval Pavel Suchánek, promotér turnaje a majitel pořadatelské společnosti WGM.

I letos turnaj nabízí ceny za hole-in-one a dokonce na třech tříparech. Na šestce se tradičně nabízí nákladní vůz Tatra, na čtyřce golfová bugyna a na jedenáctce hodinky Prim z limitované série s golfovou tematikou.

Turnaj startuje už ve středu turnajem PRO-Am, ve čtvrtek je na programu 1. kolo. Po pátečnímu cutu projde do víkendu 60 nejlepších a všichni další na děleném místě.

Vítězové WGM Czech Open
2014 Martin Příhoda -10 (72, 70, 69, 67)
2015 Filip Mrůzek -6 (68, 71, 71, 72)
2016 Ondřej Lieser -6 (72, 70, 69, 71)
2017 Petr Nič -18 (66, 69, 66, 69)
2018 Filip Mrůzek -22 (71, 65, 62, 68)

Datum: Úterý 30. července 2019
Všechny články autora

Související články

V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...
V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...

24.06.2020 | Na jedné straně přední čeští profesionálové, na druhé pak talentovaní mladí amatéři. Druhý díl Czech PGA Tour v kácovském Panorama Golf Resortu přinese v pátek zajímavé srovnání špičkových českých golfistů.

Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend
Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend

15.08.2019 | Tři Češi jsou reálně ve hře o postup do finálových kol turnaje D+D REAL Czech Masters ze série European Tour, který dnes odstartoval v Golf Resortu Albatross. Nejlépe si vedli amatér Jakub Bareš a profesionál Aleš Kořínek (oba 70). Pod parem hřiště dokončil také Stanislav Matuš (71).

Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...
Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...

13.08.2019 | Před rokem bylo během Czech Masters hřiště Albatross vyprahlé, letos díky opakovanému dešti od počátku srpna výrazně změnilo svoji tvář. Shodli se na tom startující špičkoví hráči, které se dnes představili na tiskové konferenci v centru Prahy. ...

Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?
Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?

12.08.2019 | Pravidelní účastníci evropských profesionálních sérií, vítěz nedávného WGM Czech Open, vicemistr z Německa, šampión Slovenska i domácí dorostenecký mistr. Výčet českých hráčů, kteří se představí tento týden na D+D REAL Czech Masters, je skutečný rozmanitý.

WGM Czech Open: Cafourek jde do finále se šesti ...
WGM Czech Open: Cafourek jde do finále se šesti ...

03.08.2019 | Jan Cafourek (-19) půjde do finálového kola WGM Czech Open s náskokem šesti úderů. Soutěž dnes byla na tři hodiny přerušena kvůli bouřce, ale přesto se stačilo bez problémů dohrát. V neděli v Beroun Golf Clubu začínají v 8:00, finálový flight startuje v 11:40.

WGM Czech Open začal jako před rokem: V čele je ...
WGM Czech Open začal jako před rokem: V čele je ...

01.08.2019 | Turnaj WGM Czech Open začal v Berouně jako před rokem: Do čela se dostal slovenský golfista Štefan Páleník, který zahrál 64 ran (-8). Stejně jako každý rok se hráči pustili pořádně zhurta, celkem 41 hráčů se dostalo po par hřiště, včetně řady českých amatérů - David Benák (65) dělí druhé místo.

Prague Golf Challenge, 2.
Prague Golf Challenge, 2.

10.05.2019 | Pouze Stanislav Matuš prošel jako jediný z českých hráčů do finálových víkendových kol Prague Golf Challenge na pražské Zbraslavi. Další Češi neprožili ve větrném počasí radostný den a končí.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde