Česká golfová federace

Aktuality

ME družstev: Muži i dorostenci na závěr vyhráli

ME družstev: Muži i dorostenci na závěr vyhráli

redakce, Sobota 13. července 2019

Vítězný závěr mají za sebou mužský a chlapecký tým na mistrovství Evropy družstev. Muži vítězstvím nad Slovinskem (3:2) trochu zmírnili zklamání ze sestupu do Divize 2 a obsadili 15. místo, dorostenci po výhře nad Nizozemskem (4,5:0,5) berou 11. místo.

ME muži, Švédsko

Muži museli strávit zklamání ze sestupu, čekalo je však ještě jedno utkání se Slovinskem. Soupeř obsadil s velkou ztrátou 26 ran na Čechy poslední místo v kvalifikaci na rány, ale v jamkové hře tento rozdíl nebyl dlouho patrný. V polovině utkání Slovinci vedli 4:1 a vážně hrozilo, že český tým dopije kalich hořkosti až do dna. Ve druhé devítce se ale čeští hráči naštěstí zvedli a dokázali vydolovat potřebné tři body. Dva zápasy skončily na 18. jamce, kde vyhráli Kryštof Strýček a Jakub Bareš. Ze 17. jamky naopak odešli poraženi Petr Janík a překvapivě i nejlepší hráč Jiří Zuska. O vítězství nakonec rozhodla čtyřhra Šimon Zach/Matyáš Zapletal, která povstala z popela. Po tuctu odehraných jamek byla zpět o čtyři, přesto si vynutila prodloužení zápasu a rozhodla na 19. jamce.

"Na hodnocení vystoupení českého týmu mužů ve Švédsku je příliš brzy. Jenže golf a výsledky nelžou," uvedl kapitán týmu Luboš Klikar"Konečné 15. místo a sestup do Divize 2 není smůla nebo náhoda. Samozřejmě to je velký neúspěch, ale mnohem víc to je realita. Český golf se zlepšuje, ale stále ještě nedosahuje úrovně zemí, jako je Anglie, Švédsko, Dánsko, Skotsko, Španělsko a další. Je nutné si přiznat, že pořád ještě nejsme dost dobří, abychom hráče z těchto zemí poráželi. Musíme se z toho poučit a příští rok se vrátit silnější. Jen malá poznámka: Obhájci titulu z loňského roku - Finové - doprovodí ČR a Slovinsko do Divize 2. I takový je golf..."

ME chlapců do 18 let, Francie

Také dorostenecký výběr se loučí se šampionátem výhrou. Neobhájil sice šesté místo z loňska, ale konečné jedenácté místo není žádným průšvihem. I v poslední den šampionátu ale museli mladíci o svoje vítězství pořádně bojovat, ale tým uklidnilo, že po výhrách Václava Tichého (4&3) i Filipa Jakubčíka (3&2) vedlo 2:0 a už se čekalo jen na rozhodující bod, který získala nově sestavená dvojice na čtyřhru Adam Balatka/Filip Ráža na poslední jamce. Vzápětí přidal čtvrtý bod Petr Hrubý, poslední půlbod přinesl Hynek Groh.

„S dnešním výkonem kluků jsme spokojeni. Měli motivaci navíc vrátit to Nizozemcům za včerejší porážku našich mužů a všichni si počínali velmi soustředěně. Vašek Tichý potvrdil vyrovnanost svých výkonů, Filipa Jakubčíka chci vyzdvihnout za celý týden, ale celkově tým pracoval dobře, jen škoda toho prvního kola kvalifikace. Do první výkonnostní skupiny podle mého tenhle tým patřil,“ prohlásil kapitán Svatopluk Býma.

Autor: redakce 
Datum: Sobota 13. července 2019
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...
Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...

14.04.2022 | Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn
Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn

06.04.2022 | Nadále se českým hráčům daří z pohledu světových hodnocení mezi amatéry i profesionály. V první kategorii jsou těmi nejlepšími Jiří Zuska a Sára Kousková, profesionálům vládnou Ondřej Lieser a Klára Spilková, kterou však o výrazný náskok připravila Kristýna Napoleaová.

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...
Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...

02.04.2022 | Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...
Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...

01.04.2022 | Start druhého kola byl na turnaji Augusta National Women’s Amateur kvůli počasí odložen a čtvrteční kolo se proto dohrálo až dnes. Sára Kousková (+12) cutem do finálového kola na Augusta National neprošla.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde