Česká golfová federace

Aktuality

Úspěšný den českých žen i dívek na ME: Dorostenky budou hrát o 5., ženy o 9. místo

Úspěšný den českých žen i dívek na ME: Dorostenky budou hrát o 5., ženy o 9. místo

Klára Kuchařová, Pátek 12. července 2019

V Itálii i Španělsku se českým výpravám na mistrovství Evropy dnes dařilo. Ženy porazily Rusky a mají už zajištěno historicky nejlepší umístění, které se pokusí ještě vylepšit. Dorostenky zdolaly Švédky a budou bojovat o pátou přičku.

ME žen, Itálie

Tým českých žen navázal na čtvrteční úspěch a dnes porazil Rusko vysokým rozdílem 4,5:0,5. První bod zajistila Kristýna Frýdlová výhrou na 15. jamce, další dva pak přidaly sestry Luňáčkovy ve foursomu (1up) a Tereza Melecká v singlu (1up). Na posledních jamkách zvládla Jana Melichová srovnat zápas s ruskou jedničkou a přinesla českému týmu půl bodu. Sára Kouskové přidala na poslední jamce další bod výhrou 2up.

Českou výpravu tak ve finálovém utkání skupiny B čeká zápas proti Francii, kterou se pokusí udolat a získat tak historicky nejlepší umístění. I v případě porážky ale skončí nejhůře na desátém místě, což by bylo vylepšení o dvě příčky dosud nejlepšího ženského výsledku na ME.

“Ruský tým má hodně mladé hráčky, které hrají skvěle, ale naše holky ukázaly svou bojovnost a napívaný souboj dokázaly s velkým náskokem vyhrát,” chválí své svěřenkyně kapitán Petr Šavrda. “Zítra nás čeká papírově silnější Francie, ale když vidím, jak všechny hrají, určitě máme šanci. Holky jsou odhodlané do toho dát ve finálovém souboji vše.”

ME dívky do 18 let, Španělsko

Také české dorostenky mají za sebou úspěšný den, podařilo se jim porazit Švédky (3,5:1,5) a budou bojovat o konečné páté místo. Foursome ve složení Tereza Chlostová a Patricie Macková zvítězil na 18. jamce (1up), další dvě výhry vybojovaly v singlech Gabriela Roberta Vítů (4&2)a Denisa Vodičková (3&2). Půl bodu zajistila Lenka Nebeská, jediný zápas s negativním výsledkem pro Česko má za sebou Agáta Vahalová.

“Oba týmy hrály dnes skvěle a všechny zápasy byly napínavé, hodně se skóre otáčelo,” popisuje průběh dnešního kola kapitán dorosteneckého týmu Milan Mojžíš. “Švédsko bylo papírově rozhodně silnější a hlavně nás loni porazilo v boji o bronz, takže jsem moc rád, že se toho holky dnes nebály a naopak to Švédkám oplatily. Zítra nás čekají Holanďanky, které dnes rozstříely Angličanky, takže ani ve finále to nebudeme mít jednoduché.”

Mladé Češky se ve finále na startu postaví proti Nizozemkám a utkají se s nimi o páté místo.

Datum: Pátek 12. července 2019
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...
Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...

14.04.2022 | Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn
Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn

06.04.2022 | Nadále se českým hráčům daří z pohledu světových hodnocení mezi amatéry i profesionály. V první kategorii jsou těmi nejlepšími Jiří Zuska a Sára Kousková, profesionálům vládnou Ondřej Lieser a Klára Spilková, kterou však o výrazný náskok připravila Kristýna Napoleaová.

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...
Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...

02.04.2022 | Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...
Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...

01.04.2022 | Start druhého kola byl na turnaji Augusta National Women’s Amateur kvůli počasí odložen a čtvrteční kolo se proto dohrálo až dnes. Sára Kousková (+12) cutem do finálového kola na Augusta National neprošla.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde