Česká golfová federace

Aktuality

ME družstev: Ženy i dorostenky se drží mezi osmi nejlepšími

ME družstev: Ženy i dorostenky se drží mezi osmi nejlepšími

Klára Kuchařová, Úterý 9. července 2019

Na osmém a zároveň stále ještě postupovém místě se po úvodním kole usadily jak české ženy, tak i dívky do 18 let. Oba týmy se tak budou snažit umístění ještě vylepšit, aby do jamkové části vstupovaly z co nejvýhodnější pozice.

Herní systém
Všechny evropské šampionáty družstev se hrají obdobným způsobem: První a druhé kolo na rány určí následné rozdělení do skupin, v kterých se bude hrát v jamkové hře o konečná umístění na 1.-8. a 9.-16. místě, v ženských kategoriích také o další příčky. V každém ze dvou kol hraných na rány se do týmového výsledku počítá vždy pět nejlepších výsledků.

ME ženy, Itálie

Ženský tým vstoupil do evropského mistrovství na hřišti Golf Club Is Molas velmi dobře. Pod par hřiště (72) se dostaly tři hráčky: Jana Melichová (68), Sára Kousková (70) a Tereza Melecká (71). Škrtal se výsledek Marie Luňáčkové (80), kterou potrápily dvě jamky.

Kapitán ženského týmu Petr Šavrda vyzdvihl především hru Jany Melichové, ale chválí i ostatní hráčky. “Takto náročné mistrovství Evropy jsme ještě nezažili. Je neskutečné vedro, rána začínají na teplotách přes 30 stupňů a je hodně vlhko,” říka kapitán.

“Hřiště není tak obtížné, přece jen se za jedno kolo na par a lepší dostalo deset týmů. Na druhé devítce, ze které holky dnes startovaly, se dá skórovat. Konec té první je už trochu těžší a některé nejen naše hráčky na nich ztratily pár ran.”

Celkově se Češkám na úvod dařilo, cílem  je především udržet se v elitní osmičce, tedy prvním koši, který bude soutěžit o stupně vítězů. “Mezi osm nejlepších týmů jsme se zatím nikdy neprobojovali. Jsou tu velmi silné týmy jak před námi, tak i za námi, takže bude potřeba ještě jedno takto dobré kolo, abychom měli na první koš šanci.” Češky jsou na celkovém skóre -3 (357).

V čele je po prvním kole domácí tým Itálie na výsledku -17 (343).

Výsledky 1. kola

ME dívek do 18 let, Španělsko

Mladé reprezentantky se také na úvod šampionátu drží na konci nejlepší osmičky s 18 ranami nad par (378). Na hřišti Parador de el Saler s parem 72 se nejlépe dařilo dvojici Denisa Vodičková a Gabriela Roberta Vítů (obě 74). Celý tým hrál velmi vyrovnaně, škrtal se výsledek 78 Agáty Vahalové, který zahrála shodně i Tereza Chlostová

“Hřiště je v perfektní kondici, akorát dnes trápil všechny hráčky silný vítr, především v odpoledních flightech,” popisuje kapitán dívčího týmu Milan Mojžíš. “Musím holky pochválit, všechny hrály velmi dobře a v týmu panuje pozitivní atmosféra.” Cílem mladých hráček bude vylepšit umístění na co nejlepší výchozí pozici do jamkové části. Kapitán svému týmu věří: “Holky mají v jamkovce šanci proti všem týmům, například loni se jim podařilo porazit nyní vedoucí Němky.” 

České dorostenky mohou vstupovat do druhého kola s optimismem, na deváté místo mají náskok devíti ran. Ve vedení je tým Německa se skóre +5 (365). 

Výsledky 1. kola

FOTO ega-golf.ch

Datum: Úterý 9. července 2019
Všechny články autora

Související články

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...
Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...

07.01.2022 | Ve světových žebříčcích se i nadále nejlépe z českých golfistů daří amatérům Sáře Kouskové a Jiřímu Zuskovi a profesionálům Kláře Spilkové s Ondřejem Lieserem. V amatérském žebříčku WAGR je celkem hodnoceno již 56 Češek a 63 Čechů.

Kousková obsadila v Q-school skvělé šesté místo
Kousková obsadila v Q-school skvělé šesté místo

20.12.2021 | Česká amatérka Sára Kousková na výtečnou zvládla závěr Q-School Ladies European Tour a obsadila šesté místo. Vylepšila tím deváté místo Kláry Spilkové z roku 2010. Na rozdíl od své předchůdkyně ale ještě mezi elitou startovat nebude, k profesionálkám chce totiž přejít až v květnu příštího roku.

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...
Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...

15.12.2021 | Čtyři české hráčky se zapojí do závěrečné fáze kvalifikace Ladies European Tour pro rok 2022. K trojici kvalifikované z minulého týdne (Tereza Melecká, Kateřina Vlašínová, Sára Kousková) se připojí Kristýna Napoleaová, která měla účast zajištěnu za své výsledky na nižší LETAS Access Series.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde