Česká golfová federace

Aktuality

6. ročník WGM Czech Open: Profesionální debut Šimona Zacha

6. ročník WGM Czech Open: Profesionální debut Šimona Zacha

redakce, Pondělí 8. července 2019

Široké startovní pole s nejlepšími tuzemskými profesionály i amatéry, ale také bohatou zahraniční účast slibuje již šestý ročník WGM Czech Open, který se bude hrát znovu na hřišti Beroun Golf Club od 1. do 4. srpna.

„Každý rok se snažíme posunout turnaj kvalitativně o něco výš, organizačně i hráčským polem. Díky konkurenci loni padlo několik rekordů, ať už v hodnotě konečného skóre, nebo rekordu hřiště. A těšíme se, co přinese letošek, který ozdobí svým prvním startem Šimon Zach, který uzavře během několika dnů svou amatérskou kariéru a u nás si odbyde premiéru jako profesionál,“ uvedl Pavel Suchánek, promotér turnaje a majitel pořadatelské společnosti WGM.

Třiadvacetiletý Zach ukončil úspěšně studia na University of Louisville, během nichž vyhrál dva univerzitní turnaje a přidal ještě třetí titul z turnaje The Gobbler Amateur v Arizoně. Jeho maximem v amatérském světovém žebříčku WAGR bylo 116. místo a v roce 2016 obsadil skvělé třetí místo na mistrovství Evropy.

„Myslím, že golf zůstává stejný, míčky ani jamky se nemění se změnou statusu. Mám za sebou osmnáct let v amatérském golfu a těším se na změnu. Otevírají se přede mnou nové možnosti i nové výzvy. Na WGM Czech Open jsem dosud nikdy nehrál, i proto se hodně těším, jsem zvědavý na novou konkurenci,“ prozradil Zach před svou profesionální premiérou.

Nízká skóre padala i v loňském roce: Vítězný Filip Mrůzek zakončil turnaj se skóre -22, což byl nejnižší výsledek během pětileté historie turnaje. K tomu přidal i 62 ran ve třetím kole, což je stávající rekord berounského hřiště. To se na rozdíl od jiných resortů nízkému skóre špičkových hráčů nebrání. „My nemáme obavu, že u nás přední hráči budou zapisovat velmi nízká skóre. Naopak, těšíme se na to!“ vysvětluje prezident berounského klubu Vojtěch Matejček.

Mezi rekordy pátého ročníku se zařadilo 140 hráčů na startu prvního kola a 11 ran pod par nejlepšího amatéra, kterým byl Gordan Brixi. Ten nebude chybět ani letos. Vedle něho si v Berouně zahrají i další špičkoví amatéři, řada z nich s čerstvými zkušenostmi z mistrovství Evropy, které začíná v úterý 9. července. Mezi přihlášenými je i čtrnáct golfistů ze sedmi zemí světa, letos poprvé i z Tuniska.

Turnaj má i své jistoty a tradice. Patří mezi ně nákladní vůz Tatra jako odměna za hole-in-one na jamce č. 6. Naopak novinkou je při příležitosti turnaje představení limitované série hodinek Prim s golfovou tématikou. Jejich tváří se stane v té době novopečený profesionál Šimon Zach.

Tou další novinkou je proměna greenu na čtyřparové jamce č. 12, který prošel kompletní rekonstrukcí. „Je o trochu větší, snížili jsme jeho převýšení a díky tomu je na něm možné navrtat více pozic jamky. Stejně jako před rokem ale bojujeme se suchem a vysokými teplotami. Místy tady bylo téměř 40 stupňů, ale věříme, že všechno zvládneme a připravíme opět kvalitní hřiště,“ slíbil berounský greenkeeper Martin Šindler.

Autor: redakce 
Datum: Pondělí 8. července 2019
Všechny články autora

Související články

Pro Golf Tour čeká třídenní západočeská soutěž ...
Pro Golf Tour čeká třídenní západočeská soutěž ...

27.08.2020 | Třináct českých golfistů odstartuje v pátek do českého turnaje série Pro Golf Tour, který začíná v pátek v Sokolově a Kynžvartu. První dvě kola se hrají na obou hřištích, finálové kolo v neděli v Kynžvartu.

V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...
V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...

24.06.2020 | Na jedné straně přední čeští profesionálové, na druhé pak talentovaní mladí amatéři. Druhý díl Czech PGA Tour v kácovském Panorama Golf Resortu přinese v pátek zajímavé srovnání špičkových českých golfistů.

Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross
Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross

17.06.2020 | Letošní termínové problémy po epidemii daly vzniknout na českých hřištích už několika exhibičním akcím, které pomáhají udržovat české profesionály v herním tempu. Další se uskuteční ve čtvrtek 18. června Albatross Invitational Pro-AM.

Mrůzek i Cafourek zůstali těsně před branami finále ...
Mrůzek i Cafourek zůstali těsně před branami finále ...

11.11.2019 | Filip Mrůzek i Jan Cafourek těsně nezvládli postup do finálového kvalifikace European Tour. Mrůzek přišel o přímý postup v play-off, ale bude alespoň druhým náhradníkem pro závěrečný šestikolový turnaj, kde bude hrát Stanislav Matuš. Cafourek skončil ránu za play-off.

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...
Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...

08.11.2019 | Druhé kolo kvalifikace pro European Tour nevyšlo Stanislavu Matušovi (77), přesto se nadále drží na postupových příčkách. V druhém turnaji v Alicante stačil dohrát pouze Jan Cafourek (72), zatímco Filip Mrůzek byl mezi většinou, která kvůli tmě výsledek nezapisovala.

Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School
Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School

07.11.2019 | Skvělý start má za sebou český profesionál Stanislav Matuš na turnaji druhé fáze kvalifikační školy European Tour ve Španělsku. Po úvodním kole v Almeiře je se skóre 65 (-7) na děleném třetím místě. Hůře svůj start v Alicante zvládli Jan Cafourek (+2) a Filip Mrůzek (+8).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde