Česká golfová federace

Aktuality

Challenge Tour na Penati: Z Čechů odstartoval nejlépe Matuš (-3)

Challenge Tour na Penati: Z Čechů odstartoval nejlépe Matuš (-3)

Petr Halaburda, Čtvrtek 4. července 2019

Stanislav Matuš odstartoval nejlépe turnaj D+D Real Slovakia Challenge na hřišti Legend v Penati nedaleko slovenské Senice. S výsledkem 69 (-3) je po prvním kole na děleném 25. místě. O dvě rány hůře hrál Filip Mrůzek (71), nejlepší český amatér Gordan Brixi zapisoval 74 ran.

Stanislav Matuš jezdí do Penati rád, ale jak sám přiznal, dosud se mu zde příliš nedařilo. „Já zde snad hrál nejlepší kolo dosud 76, neuměl jsem zde hrát. Ale dnes to byl senzační start, hřiště jsem konečně chytil do oka a hrál super golf,“ radoval se český profesionál, který měl skvělý start se sérií pěti birdie a na skóre -5 se dostal ještě jednou.

Ale dvě bogey na posledních dvou jamkách ho stála průběžné pořadí v TOP 10. „Toho závěru je škoda, ale tři pod par beru, je to pro mě výborný začátek,“ dodal český profesionál v rozhovoru pro golfchannel.cz.

Nad hranicí předpokládaného cutu je nyní také Filip Mrůzek (-1). Pouze o ránu zpět je po hodně divokém kole Jan Cafourek, který byl sice rychle na skóre -2, ale poslední tři jamky první devítky mu na skórkartě přidaly navíc pět ran a v druhé polovině hřiště musel přidat další tři birdie, aby se vrátil na konečné skóre Even par a dělené 79. místo.

Nikdo další z tuctu Čechů, kteří v turnaji startují, se už do stovky nejlepších ve výsledkové listině nevešel. Nejlepší z amatéru Gordan Brixi hrál 74 ran (+2), což aktuálně stačí na dělenou 104. příčku.

V čele je na Darius Van Driel z Nizozemska (-8), nejlepší z domácích slovenských hráčů je amatér Pavol Mach (-2).

LEADERBOARD

 

Datum: Čtvrtek 4. července 2019
Všechny články autora

Související články

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Silné české zastoupení na Slovak Open Championship
Silné české zastoupení na Slovak Open Championship

14.09.2020 | Osmnáct českých golfistů a golfistek včetně amatérů startuje na dvoudenním turnaji Penati Slovak Open Championship, který začíná dnes na hřišti Legend Course v Penati Golf Resortu. Ambasadorem turnaje je Rory Sabbatini, který loňský turnaj vyhrál v play-off s Ondřejem Lieserem.

Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...
Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...

29.08.2020 | Na západočeských hřištích v Sokolově a na Kynžvartu se dnes dohrálo druhé kolo turnaje ALTEPRO Trophy by EXTEC 2020. Cutem prošlo celkem devět Čechů, čtyři jsou v TOP 10 v čele s pátým Jakubem Barešem se skóre -3.

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...
Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...

08.11.2019 | Druhé kolo kvalifikace pro European Tour nevyšlo Stanislavu Matušovi (77), přesto se nadále drží na postupových příčkách. V druhém turnaji v Alicante stačil dohrát pouze Jan Cafourek (72), zatímco Filip Mrůzek byl mezi většinou, která kvůli tmě výsledek nezapisovala.

Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School
Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School

07.11.2019 | Skvělý start má za sebou český profesionál Stanislav Matuš na turnaji druhé fáze kvalifikační školy European Tour ve Španělsku. Po úvodním kole v Almeiře je se skóre 65 (-7) na děleném třetím místě. Hůře svůj start v Alicante zvládli Jan Cafourek (+2) a Filip Mrůzek (+8).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde