Česká golfová federace

Aktuality

Tipsport Czech Ladies Open: Jednička od šéfa Ladies European Tour

Tipsport Czech Ladies Open: Jednička od šéfa Ladies European Tour

redakce, Středa 3. července 2019

Turnaj Tipsport Czech Ladies Open na Karlštejně by mohl začít. Tak shrnul svoji úterní inspekční cestu v dějišti ředitel soutěže Joao Pinta. Portugalský šéf přiletěl na inspekci hřiště, kde se odehraje turnaj LET/LETAS ve dnech 23. –25. srpna 2019.

Karlštejnské hřiště, kde se hrála PGA European Tour v roce 1997, si Joao Pinto projel od prvního odpaliště do posledního greenu. Zajímal ho nejen charakter layoutu, ale také stav hracích ploch, jejichž kvalitu velmi ocenil. A především už vytyčil podobu turnajového hřiště s parem 72 pro dámskou profesionální elitu. Čísla by měla být hodně nízká.

Délka hřiště pro turnaj bude 5595 metrů s tím, že obě devítky mají mezi sebou pouhý metr rozdílu: jedna vyšla na 2797 metrů, zatímco druhá na 2 798 metrů. „Co chcete od fotbalu? Góly. A co máte rádi na golfu? Skórování? Správně. Jsem příznivcem skórovací strategie při nastavování hřišť. Divák čeká na birdie nebo eagly a také hráčky baví golf víc, než když musejí bojovat o každý par,“ komentoval Joao Pinto svůj set-up.

Osmkrát se bude hrát jak ze žlutých, tak z modrých odpališť. Extrémy se použijí jen dvakrát. První jamka, par 5, se začne z bílých odpališť (458 metrů), aby byla zaručena plynulost hry a nemuselo se čekat na druhé rány na green. Naopak, pětiparová jamka číslo 13 využije červená odpaliště, z kterých je to na green ovšem přesně stejně jako na jedničce. Atak greenu druhou ranou tady kvůli délce a podobě jamky – dvojitý dogleg – také nehrozí.

Joao Pinto rovněž ocenil stav a profil karlštejnských greenů. Na čtyřce okamžitě rozpoznal velkou náročnost a s ní spojenou atraktivitu greenu a hned si v hlavě maloval podoby pozic jamek v jednotlivých dnech. Greeny budou připraveny na rychlost 9,5 – 10 na Stimpmeteru.  

V Česku prý nebyl Pinto poprvé, přesto ho hřiště i zázemí nadchly. „S organizátory jsme řešili jen detaily. Celkově mohu vyjádřit naprostou spokojenost. Hřiště je krásné a už se těším na další turnaj, který budu mít tu čest řídit. Děkuji promotérovi Luboši Koželuhovi, že se do toho pustil a přál bych si víc takových nadšenců,“ uvedl Joao Pinto, šéfující také podnikům LET v Japonsku, Číně, Austrálii a Indii.

„Na některá dějiště turnajů posíláme naše agronomy, aby s greenkeepery doladili přípravu hřiště, ale Karlštejn rozhodně není tím případem. Tady můžeme nechat vše v rukou místního týmu v čele s ředitelem resortu Mirkem Grossmannem,“ zakončil ředitel turnaje svou návštěvu.

„Takové hodnocení je pro nás vyznamenáním a zároveň povzbuzením do další práce. Věřím, že Tipsport Czech Ladies Open se stane jedním z vrcholů roku nejen v českém, ale také v evropském golfu a že se hráčky budou k nám rády vracet. Stejně tak doufám, že elitu profesionálního golfu přijde podpořit co nejvíce diváků,“ uvedl promotér Luboš Koželuh.

Přenosy z posledních dvou dnů bude vysílat ČT Sport.

FOTO Zdeněk Sluka

Autor: redakce 
Datum: Středa 3. července 2019
Všechny články autora

Související články

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Dobrý vstup Terezy Koželuhové do turnaje Allerum ...
Dobrý vstup Terezy Koželuhové do turnaje Allerum ...

17.08.2021 | Čtyři české profesionálky dnes vstoupily do turnaje Allerum Open ze série LETAS ve Švédsku. Nejlépe se dařilo Tereze Koželuhové, která v úvodu dělí patnácté místo. Dalším Češkám se v náročných podmínkách prvního kola tolik nedařilo.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Češkám se na evropských sériích nedaří
Češkám se na evropských sériích nedaří

15.07.2021 | Dva turnaje ze sérií LET a LETAS se hrají tento týden ve Finsku a Itálii. Na Ladies European Tour vstoupila do prvního kola nejlépe Kateřina Vlašínová a dělí 38. místo, další hráčky jsou mimo hranice předpokládaného cutu. Na LET Access Series startuje v mixovaném turnaji pouze Patricie Macková.

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně
Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

26.06.2021 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde