Česká golfová federace

Aktuality

Jiří Zuska obsadil na ME skvělé 6. místo!

Jiří Zuska obsadil na ME skvělé 6. místo!

Petr Halaburda, Sobota 29. června 2019

Český golfista Jiří Zuska výborně zvládl závěrečné čtvrté kolo mistrovství Evropy jednotlivců a z Rakouska veze dělené šesté místo. Přiblížil se tak úspěchu svého týmového univerzitního spoluhráče Šimona Zacha, který získal před třemi lety bronz.

V pátek se radoval český golf ze dvou titulů slovenských šampionů v podání Filipa Ráži a Hany Ryškové, v Polsku exceloval na turnaji Pro Golf Tour Ondřej Lieser. A úspěšný týden pokračoval v podobě výborného finiše Jiřího Zusky na evropském šampionátu v Diamond Golf Country Clubu poblíž Vídně. Odchovanec z Podbořánek dnes zapisoval 68 ran (4) a z třináctého místa vyšplhal až na dělené šesté místo, které je v nabité konkurenci velkým úspěchem.

Před rokem na šampionátu Jiří Zuska pošilhával po podobném umístění, ale z elitní desítky se propadl na konečné třinácté místo. Letos se z vývoje turnaje poučil – po klidném rozjezdu (71+72) v posledních dvou kolech zlepšoval svoje výsledky (69+68) a odměnou mu je umístění mezi naprostou elitou evropského golfu.

Medaile přitom nakonec nebyla daleko, Zuskovi scházela k bronzu pouhá rána. „Nemyslel jsem na to, kam se mohu dostat. Na hřišti jsem vůbec neměl přehled o výsledcích, soustředil se na sebe a teprve po odevzdání skórkarty zjišťoval, na co to stačilo,“ přiznal dvacetiletý golfista, že se během posledního hracího dne nestresoval myšlenkami na konečné umístění.

Potěšil ho ale fakt, že skončil v TOP 10. „Z toho mám radost, to je v takové konkurenci rozhodně úspěch. Srovnávat s loňským umístěním to příliš nechci, každý turnaj i hřiště jsou odlišné. Projevilo se, že po nedávném návratu z univerzity jsem byl nějaký čas doma a dokázal dobře potrénovat. A také jsem viděl, že potřebuji ještě zapracovat především na soustředění,“ našel součást hry, kvůli které možná i v Rakousku několik ran poztrácel.

Celkově měl pocit, že se jeho hra vyvíjí dobrým směrem. „Celý týden zde byl hodně náročný, hodně věcí mně ukázal,“ prohlásil Jiří Zuska, který prý už také cítí, že si potřebuje nejbližších pár dnů od golfu odpočinout a věnovat se regeneraci.

V turnaji startovali také další dva Češi, ale Šimon Zach ani Petr Hrubý cutem do finálového kola neprošli.

Mistrem Evropy se stal Němec Matthias Schmid (-15), devětadvacátý Evropan podle současného postavení na Světovém žebříčku WAGR a současně spoluhráč jak Zusky tak Zacha v týmu The University Lousville.

 
 

LEADERBOARD

Datum: Sobota 29. června 2019
Všechny články autora

Související články

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

ME družstev: Česko-islandský souboj dorostenci ...
ME družstev: Česko-islandský souboj dorostenci ...

11.07.2019 | Pouze z poloviny skončily úspěchem česko-islandské souboje na úvod play-off mistrovství Evropy družstev. Chlapecký tým vyhrál 4:1 a bude hrát o pořadí na 9.-12. místě, muže po porážce (1:4) čekají záchranářské boje o udržení v nejvyšší evropské divizi.

ME družstev: Muži i dorostenci si postup do osmičky ...
ME družstev: Muži i dorostenci si postup do osmičky ...

09.07.2019 | Pořádně tvrdý boj čeká ve středečním druhém kole české týmy mužů i chlapců, pokud se chtějí na svých evropských šampionátech probít do elitní skupiny pro osm nejlepších. Muži jsou po prvním kole vzdáleni TOP 8 devět ran, dorostenci ztrácejí ještě o ránu více.

Mistrovství Evropy družstev startuje, na startu ...
Mistrovství Evropy družstev startuje, na startu ...

08.07.2019 | Čtyři týmy, 12 hráčů a 12 hráček. Českým týmům už zbývá jen několik hodin do startu mistrovství Evropy, které začínají v úterý na čtyřech hřištích v různých resortech. Všechny celky mají za cíl postup do elitní skupiny pro osm nejlepších; pro muže i ženy by to bylo historické umístění.

ME muži, 2. kolo: Skvělý finiš přiblížil Zuskovi ...
ME muži, 2. kolo: Skvělý finiš přiblížil Zuskovi ...

27.06.2019 | Skvělý závěr převedl v druhém kole ME jednotlivců v Rakousku český golfista Jiří Zuska a dělí 32. místo. Jeho reprezentačním kolegům se příliš nedařilo – Šimon Zach i Petr Hrubý zaostávají za nynější hranicí cutu...

ME mužů, 1. kolo: Češi ztráceli v závěru, nejlépe ...
ME mužů, 1. kolo: Češi ztráceli v závěru, nejlépe ...

26.06.2019 | Závěrečné jamky výrazně pokazily dojem z výsledků českých golfistů na mistrovství Evropy v Rakousku. Nejlépe si vede po úvodním kole Jiří Zuska (71), boj o cut čeká v následujících dvou kolech jeho krajany Šimona Zacha (77) a Petra Hrubého (78).

Startuje ME mužů, hrát budou také tři Češi
Startuje ME mužů, hrát budou také tři Češi

25.06.2019 | Sedmnáct z nejlepších 50 hráčů světového žebříčku i Češi Jiří Zuska, Šimon Zach a Petr Hrubý budou na startu mistrovství Evropy jednotlivců, které startuje ve středu v Rakousku. Ve hře budou medaile a šampión navíc získá možnost startovat příští měsíc na The Open Championship.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde