Česká golfová federace

Aktuality

Češky na LETAS v Belgii přes vylepšené 2. kolo neprošly cutem

Češky na LETAS v Belgii přes vylepšené 2. kolo neprošly cutem

Klára Kuchařová, Pátek 28. června 2019

Sedm českých profesionálek a amatérek vstoupilo ve čtvrtek do dalšího z turnajů série LET Access Series, tentokrát v Belgii. Ani jedna však neprošla do finálových kol, i když většina z nich v druhém kole svoje výsledky vylepšila.

České golfistky na turnaji Belfius Ladies Open nepokračovaly v sérii úspěšných výsledků pod českou vlajkou a s turnajem se všech sedm českých účastnic předčasně rozloučilo, ztrátu z prvního dne se jim již nepodařilo napravit.

Cut po dvou kolech byl nastaven na pěti ranách nad par. Nejblíže mu byly dvě profesionálky Lucie Hinnerová s Kateřinou Vlašínovou i amatérka Kristýna Frýdlová, všechny s výsledkem +7.

Po prvním kole byly naděje vcelku vysoko alespoň pro amatérku Františku Luňáčkovou, která na úvod turnaje zahrála +2 a dělila 32. místo. Ve druhém dni si o několik ran pohoršila a s celkovýcm skóre +10 (74+80) se propadla výsledkovou listinou o několik desítek míst.

Naději pro další cut v této sezóně držela i Kateřina Vlašínová, která v prvním kole zapisovala 76 (+4) ran. Před jejím dnešním odpoledním startem byl předpokládaný cut na hranici +4, později se o ránu ještě navýšil. I když si Vlašínová o ránu polepšila, celkové skóre +7 (76+75) ji na cut o dvě rány nestačilo. Klíčem k propadu bylo triple-bogey na 15. jamce.

Na stejném výsledku skončila i Lucie Hinnerová (77+74) a amatérka Kristýna Frýdlová (80+71), která jako jediná z Češek dokázala dnes pokořit par hřiště. O jednu ránu více měla amatérka Marie Luňáčková (78+74).

Nevydařeného vstupu do turnaje mohla litovat také další amatérka Tereza Koželuhová (+9), která po prvním dni (80) zabojovala a ve druhém kole zapisovala 73 úderů. Její sestra Eva Koželuhová zaznamenala dvě vyrovnaná kola za 77 a s celkovým skóre +10 ztratila na cut pět ran. 

Ve vedení je po dvou vyrovnaných kolech (69+69) Angličanka Samantha Giles na výsledku -6, která je mimo jiné přihlášena také na oba dva srpnové turnaje na českém území Amundi Czech Ladies Challenge (1.-3. srpna) na Konopišti a Tipsport Czech Ladies Open (23. - 25. srpna) na Karlštejně.

Leaderboard

Datum: Pátek 28. června 2019
Všechny články autora

Související články

Klára Spilková vyhlíží návrat na LPGA a mění trenéra
Klára Spilková vyhlíží návrat na LPGA a mění trenéra

01.06.2020 | Klára Spilková vyhlíží možný červencový restart LPGA Tour a nadále se připravuje v České republice, kde začala spolupracovat s novým trenérem. Tím se stal pětatřicetiletý Američan Greg Lavoie, žijící dlouhodobě v Praze.

Klára Spilková je doma a čeká na vývoj přerušené ...
Klára Spilková je doma a čeká na vývoj přerušené ...

19.03.2020 | Také česká profesionální jednička Klára Spilková čeká, jak se bude vyvíjet letošní sezóna. Místo návratu na turnaje okruhu LPGA řeší náhradní program a vrátila se do vlasti.

Profesionálové za mořem nehrají, ale zatím mohou ...
Profesionálové za mořem nehrají, ale zatím mohou ...

16.03.2020 | Následky šíření koronaviru výrazně poznamenaly také zámořské golfové soutěže včetně nejvyšších profesionálních sérií. Na rozdíl od velké části Evropy zatím mohou hráči ještě trénovat, ale jak připouští česká golfistka Karolína Vlčková, co bude s další částí sezóny se nedá předvídat.

Šideri Váňová byla v Johannesburgu blízko titulu
Šideri Váňová byla v Johannesburgu blízko titulu

28.02.2020 | Velmi blízko byla k titulu na turnaji v Jihoafrické republice česká profesionálka Šideri Váňová, ale po nevydařeném třetím kole obsadila konečné druhé místo se skóre +2. Turnaj Joburg Ladies Open je součástí Sunshine Ladies Tour.

Klára Spilková vstupuje do druhé sezóny na LPGA
Klára Spilková vstupuje do druhé sezóny na LPGA

22.01.2020 | Čtyřdenním turnajem v Boca Raton na Floridě odstartuje česká profesionálka Klára Spilková svoji druhou sezónu na okruhu LPGA Tour. Hráčka Czech Golf Teamu má zajištěn start na většině turnajů série.

Vlašínová stříbrná ve Španělsku, Lieser třináctý
Vlašínová stříbrná ve Španělsku, Lieser třináctý

16.01.2020 | Výbornou formu před kvalifikační školou LET prokazuje Kateřina Vlašínová, která vybojovala druhé místo na turnaji ze série The Gecko Tour. Ondřej Lieser v posledním kole Pro Golf Tour vypadl z TOP 10, ve finiši si polepšil Filip Mrůzek.

Lieser hraje v Egyptě o vítězství, začala kvalifikac ...
Lieser hraje v Egyptě o vítězství, začala kvalifikac ...

15.01.2020 | Ondřej Lieser vstoupil výtečně do nové sezóny. Po druhém kole úvodního turnaje Pro Golf Tour v Egyptě je na čtvrtém místě, dvě rány za lídrem. Z dvojice Češek vstoupila do kvalifikace Ladies European Tou ve Španělsku lépe profesionálka Lucie Hinnerová.

Další Češi v akci: Start Pro Golf Tour i Q-School ...
Další Češi v akci: Start Pro Golf Tour i Q-School ...

13.01.2020 | Další přední české golfisty čeká v tomto týdnu vstup do sezóny. Série Pro Golf Tour odstartuje prvním turnajem v Egyptě za účasti Ondřeje Liesera a Filipa Mrůzka, první fází začíná kvalifikační škola Ladies European Tour s Lucií Hinnerovou a amatérkou Kristýnou Napoleaovou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde