Česká golfová federace

Aktuality

Startuje ME mužů, hrát budou také tři Češi

Startuje ME mužů, hrát budou také tři Češi

Petr Halaburda, Úterý 25. června 2019

Sedmnáct z nejlepších 50 hráčů světového žebříčku i Češi Jiří Zuska, Šimon Zach a Petr Hrubý budou na startu mistrovství Evropy jednotlivců, které startuje ve středu v Rakousku. Ve hře budou medaile a šampión navíc získá možnost startovat příští měsíc na The Open Championship.

Padesát kilometrů od Vídně se nalézá Diamond Country Club, prvotřídní golfový resort, na kterém se bude v nadcházejících čtyřech dnech bojovat o evropské medaile. Na startovní listině je 144 hráčů z 34 zemí, z nichž 35 je v TOP 100 aktuálního pořadí WAGRu.

O dosud největší historický úspěch českého golfu se zasloužil před třemi lety Šimon Zach, který v Estonsku získal bronzovou medaili. Stejný hráč nebude chybět ani na rakouském šampionátu, ovšem tentokrát to pro něj bude jeden z posledních startů v amatérském poli. Je i v nominaci na mistrovství Evropy týmů, které se bude hrát v polovině července, po něm se však chystá přestoupit k profesionálům.

Jako česká jednička bude v Rakousku ale nastupovat jeho dosavadní univerzitní spoluhráč Jiří Zuska, 241. hráč světa.

Zuska se každým rokem zlepšuje a rakouského šampionátu se už nemohl dočkat. „Hřiště jsme našli ve výborném stavu, greeny moc pěkné a podle všeho ještě budou zrychlovat. Jen uvidíme, co s průběhem udělá velké vedro, které zde už nyní panuje a má se ještě stupňovat,“ hlásí z dějiště podbořánský golfista s připomínkou, že ani evropský šampionát nebude uchráněn před vlnou teplého počasí valícího se střední Evropou.

Třetím Čechem a výkonnostně nikoliv do počtu bude osmnáctiletý Petr Hrubý, který přijede jen pár dnů po zisku druhého místa na profesionálním turnaji Pro Golf Tour na Kaskádě, kde prokazoval výtečnou formu.

Zuska startuje ve středu jako první z českého tria ráno v 8:20 z 10. jamky, v 9:40 tamtéž se na svoje první týčko postaví Šimon Zach. Benjamínek Petr Hrubý si musí počkat na start do 14:10 (10.).

Všichni účastníci absolvují tři kola, do čtvrtého finálového postoupí 60 nejlepších a všichni další na stejném skóre.

LEDERBOARD

FOTO Facebook/DiamondCountryClub

Datum: Úterý 25. června 2019
Všechny články autora

Související články

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

ME družstev: Česko-islandský souboj dorostenci ...
ME družstev: Česko-islandský souboj dorostenci ...

11.07.2019 | Pouze z poloviny skončily úspěchem česko-islandské souboje na úvod play-off mistrovství Evropy družstev. Chlapecký tým vyhrál 4:1 a bude hrát o pořadí na 9.-12. místě, muže po porážce (1:4) čekají záchranářské boje o udržení v nejvyšší evropské divizi.

ME družstev: Muži i dorostenci si postup do osmičky ...
ME družstev: Muži i dorostenci si postup do osmičky ...

09.07.2019 | Pořádně tvrdý boj čeká ve středečním druhém kole české týmy mužů i chlapců, pokud se chtějí na svých evropských šampionátech probít do elitní skupiny pro osm nejlepších. Muži jsou po prvním kole vzdáleni TOP 8 devět ran, dorostenci ztrácejí ještě o ránu více.

Mistrovství Evropy družstev startuje, na startu ...
Mistrovství Evropy družstev startuje, na startu ...

08.07.2019 | Čtyři týmy, 12 hráčů a 12 hráček. Českým týmům už zbývá jen několik hodin do startu mistrovství Evropy, které začínají v úterý na čtyřech hřištích v různých resortech. Všechny celky mají za cíl postup do elitní skupiny pro osm nejlepších; pro muže i ženy by to bylo historické umístění.

Jiří Zuska obsadil na ME skvělé 6. místo!
Jiří Zuska obsadil na ME skvělé 6. místo!

29.06.2019 | Český golfista Jiří Zuska výborně zvládl závěrečné čtvrté kolo mistrovství Evropy jednotlivců a z Rakouska veze dělené šesté místo. Přiblížil se tak úspěchu svého týmového univerzitního spoluhráče Šimona Zacha, který získal před třemi lety bronz.

ME muži, 2. kolo: Skvělý finiš přiblížil Zuskovi ...
ME muži, 2. kolo: Skvělý finiš přiblížil Zuskovi ...

27.06.2019 | Skvělý závěr převedl v druhém kole ME jednotlivců v Rakousku český golfista Jiří Zuska a dělí 32. místo. Jeho reprezentačním kolegům se příliš nedařilo – Šimon Zach i Petr Hrubý zaostávají za nynější hranicí cutu...

ME mužů, 1. kolo: Češi ztráceli v závěru, nejlépe ...
ME mužů, 1. kolo: Češi ztráceli v závěru, nejlépe ...

26.06.2019 | Závěrečné jamky výrazně pokazily dojem z výsledků českých golfistů na mistrovství Evropy v Rakousku. Nejlépe si vede po úvodním kole Jiří Zuska (71), boj o cut čeká v následujících dvou kolech jeho krajany Šimona Zacha (77) a Petra Hrubého (78).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde