Česká golfová federace

Aktuality

Pro Golf Tour na Kaskádě: Na startu bude 31 českých hráčů

Pro Golf Tour na Kaskádě: Na startu bude 31 českých hráčů

Petr Halaburda, Pondělí 17. června 2019

Patnáct profesionálů a šestnáct amatérů. Takové bude složení české hráčské skupiny na turnaji Pro Golf Tour s názvem Czech Classic by Czech Golf Federation. Hrát se bude od úterý do čtvrtka v Golf Resortu Kaskáda.

ČGF se před dvěma lety rozhodla pomáhat novou aktivitou mladým golfistům a golfistkám při jejich přechodu k profesionálnímu golfu. Poprvé se v její promotérské aktivitě uskutečnil turnaj druhé nejvyšší evropské profesionální série LET Access Series, tentokrát premiérově pořádá turnaj Pro Golf Tour, což je třetí nejvyšší evropská profesionální série, která se pod různými názvy hraje od roku 1997 a svoji kariéru na ní zahájil například Němec Martin Kaymer.

Na Kaskádě bude hrát 151 hráčů, pětina domácích. Na startu bude s výjimkou Filipa Mrůzka a Daniela Suchana, kteří startují na turnaji Challenge Tour, kompletní česká špička.

Karty využila ČGF především pro start talentovaných mladých amatérů, start si po splnění různých dalších podmínek zajistilo dalších šestnáct hráčů počínaje vítězem jednoho z loňských turnajů Ondřejem Lieserem až po Jana Cafourka, který vyhrál jeden z letošních turnajů na Haugschlagu (na fotografii) a aktuálně je na desátém místě sezónního žebříčku, pouhých pět míst od vytoužené páté příčky, která otvírá dveře ke stálé kartě na Challenge Tour.

Čeští hráči na Czech Classic 2019

Profesionálové: Ondřej Lieser, Jan Cafourek, Lukáš Tintěra, Roman Šebrle, Jiří Štryncl, Michal Pospíšil, Aleš Kořínek, Stanislav Matuš, Štěpán Daněk, Marek Siakala, Vladimír Velenský, Ladislav Ťupa, Tomáš Beck, Tadeáš Sedláček, Adam Studený.

Amatéři: Filip Ráža, David Benák, Kryštof Strýček, Šimon Zach, Václav Tichý, Matyáš Zapletal, Petr Hrubý, Filip Jakubčík, Jakub Bareš, Hynek Groh, Vojtěch Pavelka, Ondřej Lisý, Adam Balatka, Ondřej Melichar, Vítek Novák a Petr Janík.

Startovní listina

Datum: Pondělí 17. června 2019
Všechny články autora

Související články

Silné české zastoupení na Slovak Open Championship
Silné české zastoupení na Slovak Open Championship

14.09.2020 | Osmnáct českých golfistů a golfistek včetně amatérů startuje na dvoudenním turnaji Penati Slovak Open Championship, který začíná dnes na hřišti Legend Course v Penati Golf Resortu. Ambasadorem turnaje je Rory Sabbatini, který loňský turnaj vyhrál v play-off s Ondřejem Lieserem.

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...
Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...

08.11.2019 | Druhé kolo kvalifikace pro European Tour nevyšlo Stanislavu Matušovi (77), přesto se nadále drží na postupových příčkách. V druhém turnaji v Alicante stačil dohrát pouze Jan Cafourek (72), zatímco Filip Mrůzek byl mezi většinou, která kvůli tmě výsledek nezapisovala.

Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School
Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School

07.11.2019 | Skvělý start má za sebou český profesionál Stanislav Matuš na turnaji druhé fáze kvalifikační školy European Tour ve Španělsku. Po úvodním kole v Almeiře je se skóre 65 (-7) na děleném třetím místě. Hůře svůj start v Alicante zvládli Jan Cafourek (+2) a Filip Mrůzek (+8).

Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...
Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...

06.11.2019 | Do druhé fáze kvalifikace o účast v příští sezóně European Tour vstoupí ve čtvrtek ve Španělsku trojice českých golfistů. Filip Mrůzek a Jan Cafourek čeká turnaj v Alicante, Stanislav Matuš bude bojovat v Almeiře.

Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...
Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...

09.10.2019 | Čtyři čeští hráči se objeví na startu turnaje Stone Irish Challenge, který bude posledním turnajem European Challenge Tour pro široké startovní pole. Tři zbývající soutěže v sezóně už budou mít omezený počet startujících.

Ondřej Lieser vybojoval kartu pro Challenge Tour ...
Ondřej Lieser vybojoval kartu pro Challenge Tour ...

02.10.2019 | Druhé místo a zisk karty pro Challenge Tour pro Ondřeje Liesera, bronz pro Jana Cafourka a také šestá příčka pro Aleše Kořínka. Velmi úspěšný byl pro české barvy finálový turnaj Pro Golf Tour v německém Altendorfu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde