Česká golfová federace

Aktuality

Challenge Tour, 4. kolo: Na Kaskádě vyhrál McGowan, Matuš na 14. místě

Challenge Tour, 4. kolo: Na Kaskádě vyhrál McGowan, Matuš na 14. místě

Petr Halaburda, Neděle 26. května 2019

Další výborný výsledek získal český golfista Stanislav Matuš na druhém z dvojice turnajů European Challenge Tour na českém území. Na Kaskádě vybojoval 14. místo a těsně přišel o TOP 10, zaručující start v dalším turnaji. Vítězem turnaje se stal Ross McGowan z Anglie.

Stejně jako před dvěma týdny ve Zbraslavi také tentokrát Stanislav Matuš vylepšoval svoje postavení každým dnem. Na pražském turnaji skončil na 29. místě, nyní bral čtrnáctou příčku se skóre -8 a byl znovu nejlepším z českých hráčů. Filip Mrůzek (Even par) obsadil dělené 50. místo, na 64. místě skončil Petr Gál (+6) o čtyři místa níže Michal Pospíšil (+7).

Matuš vstupoval do posledního kola s bolestmi zad, ranní čas před startem strávil v rukou fyzioterapeuta. "Herně jsem byl spokojen. Na první devítce jsem však byl hodně limitovaný. Přesto jsem ale byl v polovině hřiště mínus jedna. Někdy jsem pouštěl hole, nemohl jsem došvihnout, jak jsem se necítil dobře. Je to škoda, mrzí mě to, že to přišlo zrovna dnes, kdy jsem zde měl našlápnuto. Ale to je život, bojoval jsem až do konce," dodal smířeně Stanislav Matuš.

Pro Matuše to je třetí nejlepší umístění na Challenge Tour. V loňské sezóně vybojoval jedno osmé místo v Anglii, před rokem bral desátou příčku na Prague Golf Challenge.

Přestože si účast na dalším turnaji Challenge Tour na jižní Moravě nevybojoval, příští týden se na evropské scéně znovu objeví: Podle informací golfextra.cz se zúčastní příští týden po boku Petra Gála turnaje Europen Tour v Belgii na Belgian Knockout.

Vítězný post udržel Ross McGowan (-18) z Anglie, který odrazil i v posledním kole útok hráčů ze zadních pozic a zvítězil o čtyři rány. Obhájce trofeje ze Zbraslavi Antoine Rozner skončil na děleném 50. místě na stejném skóre jako Mrůzek.

Konečné výsledky

Foto Ota Mrákota/Relmost

 

Datum: Neděle 26. května 2019
Všechny články autora

Související články

Q-School zakončil Matuš pohodovým kolem
Q-School zakončil Matuš pohodovým kolem

20.11.2019 | Pohodovým kolem (67) zakončil Stanislav Matuš turnaj Final Stage Q-School European Tour ve španělské Tarragoně. Přes velmi vydařený den se ve výsledkové listině sice už směrem vzhůru příliš neposunul, přesto bude odjíždět spokojen.

Q-School, 5. kolo: Matuš polevil, TOP 25 už je ...
Q-School, 5. kolo: Matuš polevil, TOP 25 už je ...

19.11.2019 | Horší den prožil Stanislav Matuš v předposledním pátém kole finálové kvalifikace European Tour ve Španělsku. Zapisoval 75 ran (+4) a v celkovém hodnocení poklesl na dělené 69. místo, umístění v TOP 25 je daleko.

Q-School, 4. kolo: Matuš si splnil základní cíl, ...
Q-School, 4. kolo: Matuš si splnil základní cíl, ...

18.11.2019 | Základní cíl pro finále kvalifikace European Tour si splnil Stanislav Matuš, který prošel cutem do závěrečných dvou kol a současně si tak zajistil plnou kartu pro nadcházející sezónu Challenge Tour. V dalších dnech bude bojovat o TOP 25 a cestu do European Tour.

Q-School, 3. kolo: Čeští golfisté se derou nahoru ...
Q-School, 3. kolo: Čeští golfisté se derou nahoru ...

17.11.2019 | Velmi nadějný den mají za sebou čeští golfisté na Final Stage Q-School European Tour ve španělské Tarragoně. Stanislav Matuš (dnes 68) vystoupal po třetím kole už do druhé desítky leaderboardu a Filip Mrůzek (67) se vrátil znovu do hry o postup do závěrečných dvou kol soutěže.

Q-School, 2. kolo: Matuš zůstává v lepší skupině, ...
Q-School, 2. kolo: Matuš zůstává v lepší skupině, ...

16.11.2019 | Stanislav Matuš i po druhém kole kvalifikační školy European Tour zůstává na pozici, která by mu přinesla kýžený postup do dvou finálových kol, zatímco Filip Mrůzek má na hranici cutu stále odstup.

Q-School, 1. kolo: Matuš začal výborně, Mrůzek ...
Q-School, 1. kolo: Matuš začal výborně, Mrůzek ...

15.11.2019 | Znovu výborný vstup zaznamenal Stanislav Matuš (-2) do kvalifikačního turnaje European Tour v jeho finálové fázi, která dnes byla zahájena ve španělské Tarragoně. Hůře si na úvod šestikolové soutěže vedl Filip Mrůzek (+3).

Do boje o European Tour jde s Matušem také Mrůzek
Do boje o European Tour jde s Matušem také Mrůzek

14.11.2019 | Být po čtvrtém kole do 70. místa. Takový je základní cíl Stanislava Matuše před pátečním startem šestikolové závěrečné fáze Q-School pro European Tour, do které se dostal v předvečer startu z pozice náhradníka také další český golfista Filip Mrůzek. ...

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde