Česká golfová federace

Aktuality

Na Kaskádě se během turnaje Challenge Tour představí čtrnáct českých hráčů

Na Kaskádě se během turnaje Challenge Tour představí čtrnáct českých hráčů

Petr Halaburda, Středa 22. května 2019

Čtrnáct českých golfistů se představí na druhém turnaji v rámci European Challenge Tour, který se v krátké době ukáže v tuzemsku. Před dvěma týdny jako jediný prošel na Zbraslavi cutem Stanislav Matuš, tentokrát se o totéž společně s ním bude pokoušet dalších sedm profesionálů a šest amatérů.

Turnaj D+D REAL Czech Challenge se uskuteční již poosmé, ovšem premiérově v Golf Resortu Kaskáda, kam se přestěhoval z Kunětické Hory. Na jednom z nich v roce 2013 vytvořil tamní rekord hřiště (62) aktuální vítěz PGA Championship Brooks Koepka.

Na dalším turnaji série s dotací 200.000 eur se tak letos začne psát nová historie. Budou u toho také Češi a znovu většina svede především boj o účast ve finálovém víkendu, jak to úspěšně předvedl Stanislav Matuš 29. místem na Zbraslavi.

Napodobit se ho budou snažit tentokrát i jeho krajané Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Daniel Suchan, Petr Gál, Aleš Kořínek, Michal Pospíšil a Lukáš Tintěra. Šanci získávat zkušenosti dostanou I amatéři Gordan Brixi, David Siwy, Vojtěch Kostelka, Matyáš Zapletal, David Benák, benjamínkem bude patnáctiletý Filip Jakubčík.

Ani na Kaskádě nebudou chybět velká jména, především pak Francouzi Grégory Havret a Grégory Bourdy, v součtu se tak představí sedm titulů z European Tour.

A dorazí také jejich krajan Antoine Rozner, vítěz jak ze Zbraslavi, tak z předchozího turnaje ve Španělsku a pochopitelně rovněž vedoucí muž sezónního žebříčku série.

„Máme radost z toho, že jsme se s pořádáním Challenge Tour přesunuli na Moravu a můžeme ukázat golf světové úrovně také moravským fanouškům. Mají se na co těšit, na Kaskádu dorazí řada bývalých šampionů ale i vycházející hvězdy budoucnosti,“ řekl Petr Dědek, majitel promotérské společnosti Relmost, která pořádá také D+D REAL Czech Masters, srpnový turnaj European Tour na Albatrossu.

Kaskáda je podle něj pro špičkové výkony jak stvořená. „Jedná se o tradiční turnajové hřiště, které už prověřilo řadu golfistů především v rámci amatérských šampionátů a pravidleně zde končí také domácí série profesionálů. Jsme rádi, že sem můžeme dovézt ty nejlepší evropské golfisty, kteří pořádně otestují devítky Kamenná a Dřevěná ,“ připomněl Dědek, že hřiště u Kuřimi každý rok hostí řadu významných akcí.

Hřiště bylo pro turnaj upraveno na par 71 (6449 metrů); jamka č. 12 se bude hrát jako par 4.

Turnaj se hraje od čtvrtka 23. května do neděle 26. května. Po pátečním druhém kole následuje cut pro 60 nejlepší a všechna ties. Vstup je pro diváky po celý turnaj zdarma.

Startovní listina

 

Datum: Středa 22. května 2019
Všechny články autora

Související články

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...
Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...

08.11.2019 | Druhé kolo kvalifikace pro European Tour nevyšlo Stanislavu Matušovi (77), přesto se nadále drží na postupových příčkách. V druhém turnaji v Alicante stačil dohrát pouze Jan Cafourek (72), zatímco Filip Mrůzek byl mezi většinou, která kvůli tmě výsledek nezapisovala.

Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School
Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School

07.11.2019 | Skvělý start má za sebou český profesionál Stanislav Matuš na turnaji druhé fáze kvalifikační školy European Tour ve Španělsku. Po úvodním kole v Almeiře je se skóre 65 (-7) na děleném třetím místě. Hůře svůj start v Alicante zvládli Jan Cafourek (+2) a Filip Mrůzek (+8).

Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...
Trio Matuš, Mrůzek a Cafourek vstupuje do druhé ...

06.11.2019 | Do druhé fáze kvalifikace o účast v příští sezóně European Tour vstoupí ve čtvrtek ve Španělsku trojice českých golfistů. Filip Mrůzek a Jan Cafourek čeká turnaj v Alicante, Stanislav Matuš bude bojovat v Almeiře.

Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...
Challenge Tour finišuje, na startu v Irsku budou ...

09.10.2019 | Čtyři čeští hráči se objeví na startu turnaje Stone Irish Challenge, který bude posledním turnajem European Challenge Tour pro široké startovní pole. Tři zbývající soutěže v sezóně už budou mít omezený počet startujících.

Challenge Tour, 2. kolo: Na Kaskádě jdou do finále ...
Challenge Tour, 2. kolo: Na Kaskádě jdou do finále ...

24.05.2019 | Čtyři čeští golfisté si zahrají obě víkendová kola na D+D Real Czech Challenge v Golf Resortu Kaskáda. Cutem v turnaji European Challenge Tout prošli Filip Mrůzek (-2), Stanislav Matuš a Petr Gál (oba -1) a po nejlepším „českém“ výkonu dne (68) také Michal Pospíšil.

Challenge Tour, 1. kolo: Čtyři Češi vykročili ...
Challenge Tour, 1. kolo: Čtyři Češi vykročili ...

23.05.2019 | Čtyři čeští hráči mají slibně nakročeno do víkendových kol na turnaji D+D Real Czech Challenge, který dnes odstartoval v Golf Resortu Kaskáda u Brna. Nejlépe si vedli Filip Mrůzek a Petr Gál, kteří po výsledku -1 (70) dělí 23. místo. Nad hranicí cutu jsou i Stanislav Matuš a Daniel Suchan (71).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde