Česká golfová federace

Aktuality

Czech Pro-Am Teaching Tour chystá šampionát

Czech Pro-Am Teaching Tour chystá šampionát

Petr Halaburda, Středa 15. května 2019

Mistrovství Czech Pro-Am Teaching Tour se uskuteční 20. a 21. května tradičně v Berouně. Dvoudenní turnaj stejně jako celá série zažívají rostoucí prestiž, letos se hraje již 8. ročník. Na startu šampionátu se očekává 90 účastníků z řad učících profesionálů, kategorie apprentice a amatérů.

Osmiletá historie série, za kterou stojí čeští profesionálové Jan Juhaniak a Jiří Moučka, už svědčí o pořádné tradici, která si získala svůj okruh zájemců z řad profesionálů i amatérů, kteří je doprovází. „Tour i samotné mistrovství si vybudovaly postupem času pozici, kterou jsme zpočátku vlastně ani nečekali,“ přiznal Moučka při dnešním setkání s médii v Golf Clubu Praha.

Učící profesionálové si rychle zvykli na novou sérii, která letos chystá sedm zastavení na šesti hřištích. „Formát pondělních vesměs jednodenních turnajů mi maximálně vyhovuje z několika důvodů včetně časového. Přitom na dobré umístění jsou potřeba stále lepší výsledky,“ připomněl pravidelný účastník Petr Štrougal, proč rád přešel z vícedenních profesionálních turnajů.

„Jsme rádi, že sportovní kvalita stále stoupá a že tour je v posledních letech také platformou pro výkonností posun hráčů v kategorii apprentice,“ připomněl Jan Juhaniak, že důležitá je pro organizátory spolupráce s českou PGA.

Patronem tour zůstává bývalý tenista Ivan Lendl, k němuž letos přibyla další tenisová síla a také další golfový nadšenec Radek Štěpánek.

Šampionát má opět charitativní podtext. Po druhém, finálovém kole se uskuteční mezi hráči v berounské klubovně tombola. Výtěžek půjde na pomoc vážně nemocné Viktorky Mužíkové, na jejíž léčbu přispívá tour už několik let.

Kromě již tradičního podepsaného dresu brankáře Petra Čecha, zprostředkovaného marketingovým partnerem tour, společností Sport Invest, půjde tentokrát v losování také o tenisové tričko Radka Štěpánka s podpisem.

Jedním z hlavních partnerů zůstává společnost NoH20, držitel patentované technologie mytí aut bez vody, novými partnery jsou Kjus a SEAT.

Přihlášení na MČR do Berouna

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Středa 15. května 2019
Všechny články autora

Související články

Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskádě: vítězí ...
Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskádě: vítězí ...

30.09.2022 | Tradiční závěrečný turnaj české profesionální túry na Kaskádě ovládl Dominik Pavouček. Po kolech 69, 69; -6 uspěl hned na první jamce play-off proti Šimonu Zachovi 70, 68; -6. Třetí skončil Matyáš Zapletal 70, 70; -4. ...

Kořínek atakoval na Czech Open magickou 59, rozstřel ...
Kořínek atakoval na Czech Open magickou 59, rozstřel ...

14.08.2022 | Golfovou parádu předvedl ve finálovém kole Czech Open Aleš Kořínek. Zahrál 60 ran, vytvořil nový rekord berounského hřiště a díky tomu dokázal dohnat dosud suverénně vedoucího Juliena Bruna. Oba po 72 jamkách skončili na skóre -23 a o vítězi muselo rozhodnout play-off.

Bruna nezaskočil ani brzký budíček.
Bruna nezaskočil ani brzký budíček.

13.08.2022 | Julien Brun pokračuje na Czech Open 2022 v suverénní jízdě. A nerozhodil ho ani nečekaně brzký budíček, neboť startoval společně s druhým v pořadí Filipem Mrůzkem v prvním flightu. Třicetiletý Francouz a člen Albatrossu hrál ve třetím kole čtyři rány pod par a vede se skóre -16.

Mrůzek má zpět zatoulané hole.
Mrůzek má zpět zatoulané hole.

12.08.2022 | Francouz Julien Brun potvrzuje na turnaji Czech Open 2022 nejen roli favorita, ale především svou golfovou kvalitu. Na hřišti Royal Beroun Golf Clubu je po dvou kolech na skóre -12 a vede o dvě rány před obhájcem vítězství z loňska Filipem Mrůzkem. Třetí je se skóre -8 nejlepší amatér David Tomi.

To nejlepší přišlo až na konec.
To nejlepší přišlo až na konec.

11.08.2022 | Francouz Julien Brun bezezbytku naplnil roli favorita a po prvním dni vede turnaj Czech Open v Berouně s dotací půl milionu korun. Se skóre -7 je o ránu před Tadeášem Sedláčkem a o dvě před početnou skupinou pronásledovatelů. Mezi nimi je i obhájce loňského triumfu Filip Mrůzek.

Historická změna na Czech PGA Tour.
Historická změna na Czech PGA Tour.

21.06.2022 | Jednodenní turnaj Czech PGA Tour, který se odehraje v úterý 12. července v Golf Resortu Karlštejn, se zapíše do historie. Poprvé se nebude vytvářet redukované pořadí profesionálů a finanční výhry budou rozděleny podle konečného pořadí i mezi zúčastněné amatéry.

Úspěšný slavkovský útok Michala Pospíšila
Úspěšný slavkovský útok Michala Pospíšila

09.06.2022 | Druhý den šampionátu české PGA ve hře na rány zamíchal kartami výsledek 64, -8 Michala Pospíšila, a protože na něj nikdo z premiantů předešlého dne nedokázal odpovědět, vynesl mu mistrovský titul. Mezi ženami se z vítězství radovala Anna Nicol Kučerová.

Šampionát na rány české PGA rozehrán!
Šampionát na rány české PGA rozehrán!

08.06.2022 | Dnes ve Slavkově začal dvoukolový šampionát české PGA ve hře na rány, který zahajuje domácí sérii Czech PGA Tour. Zahrát si o titul přijelo 63 hráčů a hráček, mezi nimiž nechybějí ani obhájci loňského prvenství – Stanislav Matuš (na snímku uprostřed) a Lucie Hinnerová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde