Česká golfová federace

Aktuality

Ženské profesionální série pokračují s českou účastí

Ženské profesionální série pokračují s českou účastí

Petr Halaburda, Úterý 14. května 2019

Mužské série mají tento týden s výjimkou PGA Championship volno, ale ženské mimo LPGA pokračují a české hráčky chybět nebudou. Na Symetra Tour je přihlášena Karolína Vlčková, na LET vyráží Šideri Váňová, na LETAS budeme mít dvojí zastoupení, hrají se také šampionáty Německa a Slovinska.

Nejdříve vstoupí do hry už ve středu dvě amatérky Gabriela R. Vítů a Anna Andrýsová, které hrají na turnaji Neuchatel Ladies Championship (LET Access Series, 15.-17. května). Pro Vítů to bude druhý start na sérii v řadě, přičemž v tom prvním před dvěma týdny skončila na obvyklé postupové hranici cutu, ale kvůli jamkovému formátu se do posledního dne smolně neprobojovala. Pro druhou mladou Češku to bude premiéra v sérii.

České profesionálky v Neuchatelu startovat nebudou. I proto, že Šideri Váňová je přihlášena na turnaj La Reserva de Sotogrande (Ladies European Tour) ve Španělsku. Turnaj se bude hrát od čtvrtka do soboty (16.-18. května).

Rovněž již ve středu se začíná hrát turnaj Symetra Classic (Symetra Tour, 15.-17. května)) v Severní Karolíně. Na startovní listině je i Karolína Vlčková, která minulý týden ještě bojovala s následky zraněného zápěstí z předchozího turnaje.

Na jiných akcích budou hrát amatérky, které daly přednost před domácím víkendovým druhým dílem Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour na Zbraslavi startu v zahraničí: Na 79. mezinárodním mistrovství Německa (16. - 19. května) bude mezi 120 startujícími i Dominika Burdová.

Souběžně se uskuteční rovněž Mezinárodní mistrovství Slovinska (16. - 18. května), kam se vydala české barvy hájit Hana Ryšková.

FOTO LETAS

Datum: Úterý 14. května 2019
Všechny články autora

Související články

Spilková prošla cutem, Vlčkové nestačilo na postup ...
Spilková prošla cutem, Vlčkové nestačilo na postup ...

05.10.2019 | Klára Spilková si zahraje obě víkendová kola turnaje LPGA v Texasu, protože po 2. kole a výsledku 69 dělí 45. místo. Cutem naopak neprošla na finálovém turnaji sezóny Symetra Tour Karolína Vlčková, byť zaznamenala svoje první hole-in-one na americké sérii.

Karolína Vlčková se na turnaji Symetra Tour umístila ...
Karolína Vlčková se na turnaji Symetra Tour umístila ...

17.06.2019 | Po dvou skvělých úvodních kolech shodně za 68 ran (celkem -8) přidala Karolína Vlčková v Illinois slabší finálové kolo za 75 ran (+3). Celkový výsledek -5 na TOP 10 nestačil, ale i tak si odváží solidní 23. místo.

České profesionálky pokračují na třech turnajích ...
České profesionálky pokračují na třech turnajích ...

22.05.2019 | Tři akce ženských profesionálních sérií startují ve čtvrtek a na všech budou k vidění jména českých profesionálek. Klára Spilková se představí na LPGA ve Virginii, Karolína Vlčková na Symetra Tour v Alabamě a Kateřina Vlašínová se Šideri Váňovou na spojeném turnaji LET a LETAS ve Francii.

Váňová prošla cutem na LET, Vítů veze 45.
Váňová prošla cutem na LET, Vítů veze 45.

18.05.2019 | AKTUALIZOVÁNO: Složité podmínky provázely další turnaj LETAS hraný ve Švýcarsku s dvěma českými amatérkami, cutem prošla Gabriela Roberta Vítů (45. místo). Na Ladies Europen Tour prošla do finálových kol Šideri Váňová, konečné osmé místo veze Hana Ryšková z MM Slovinska.

Vlčková skončila na 45. místě, další Češky cutem ...
Vlčková skončila na 45. místě, další Češky cutem ...

08.04.2019 | Čtyři golfistky ve dvou druhých nejvyšších kontinentálních profesionálních sériích měl ve hře český golf v závěru týdne, ale pouze Karolína Vlčková prošla do finálového kola na akci Symetra Tour v Kalifornii, kde nakonec obsadila dělené 45. místo. ...

Turnaje LPGA a Symetra Tour: V akci budou Spilková, ...
Turnaje LPGA a Symetra Tour: V akci budou Spilková, ...

28.03.2019 | Tři české golfistky čeká v následujících dnech vystoupení na profesionálních soutěžích v USA. Klára Spilková již dnes odstartuje do prvního kola čtyřkolového turnaje LPGA, od pátku do neděle se uskuteční akce Symetra Tour za účasti Karolíny Vlčkové a Šideri Váňové.

Tři Češky startují na LET a Symetra Tour
Tři Češky startují na LET a Symetra Tour

27.05.2021 | Golfové série po celém světě se rozjely naplno. Českou republiku budou v tomto týdnu reprezentovat tři hráčky na profesionálních soutěžích: Karolína Vlčková pokračuje ve svém programu na Symetra Tour, Šideri Váňová a Tereza Koželuhová startují na Ladies European Tour.

Profesionálové za mořem nehrají, ale zatím mohou ...
Profesionálové za mořem nehrají, ale zatím mohou ...

16.03.2020 | Následky šíření koronaviru výrazně poznamenaly také zámořské golfové soutěže včetně nejvyšších profesionálních sérií. Na rozdíl od velké části Evropy zatím mohou hráči ještě trénovat, ale jak připouští česká golfistka Karolína Vlčková, co bude s další částí sezóny se nedá předvídat.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde