Česká golfová federace

Aktuality

Složení mistrovských soutěží družstev pro rok 2019

Složení mistrovských soutěží družstev pro rok 2019

Petr Halaburda, Středa 8. května 2019

Definitivní je složení mistrovských soutěží družstev dospělých i mládeže pro rok 2019, které již bylo publikováno v Dokumentech STK. Do soutěže se přihlásil rekordní počet družstev: 224 mužských a ženských týmů (155 + 69) a 157 družstev mládeže.

Dospělé soutěže s rekordním počtem týmů

V dospělých kategoriích se bude hrát dvanáctičlenná Extraliga v obou kategoriích. První ligy v mužské i ženské soutěži jsou shodně rozděleny do dvou (Západ a Východ) dvanáctičlenných skupin.

Rozdílné je složení nižších soutěžích: Nejnižší ženská II. liga má tři skupiny - do severovýchodní nakonec bylo zařazeno i družstvo Ostravice, jediný moravský tým v této soutěži. Muži budou bojovat ve čtyřech dvanáctičlenných druholigových skupinách.

V mužské kategorii se bude hrát ve čtyřech skupinách i čtvrtá nejvyšší soutěže (III. liga), do které se přihlásilo 71 týmů.

Počáteční tabulky soutěží družstev mužů a žen ČGF 2019

 

Mládež startuje o víkendu, finále bude v Beřovicích a Čeladné

 Mládežnické soutěže stejně jako v minulých letech obsahují jak smíšené soutěže do 14 let (Memoriál Hanuše Goldscheidera) a 16 let (Pohár klubů), ale také samostatná Mistrovství ČR družstev chlapců i dívek ve věkové kategorii do 18 let.

Ve všech případech soutěže začínají regionálními kvalifikacemi, finálové turnaje se uskuteční v Beřovicích (Pohár klubů, 13. – 16. srpna) a Čeladné (MČR U14 a U18, 20. – 22. srpna). První tři kvalifikační turnaje v Poháru klubů se odehrají už v sobotu 11. května.

Počáteční tabulky soutěží družstev mládeže ČGF 2019

Datum: Středa 8. května 2019
Všechny články autora

Související články

Novinky turnajové sezóny ČGF podruhé
Novinky turnajové sezóny ČGF podruhé

06.03.2021 | Přesně před měsícem jsme zveřejnili úvodní článek o novinkách v letošní turnajové sezóně. Další změny byly schváleny v pátek 5. března. Pojďme si některé z nich představit. ...

Zkrácené ligové soutěže odehrál rekordní počet ...
Zkrácené ligové soutěže odehrál rekordní počet ...

01.09.2020 | Rekordní počet 224 týmů zasáhl do letošních ligových soutěží družstev mužů a žen, které vyvrcholily v neděli 30. srpna finálovým dnem Extraligy na Old Course v Čeladné. Známe všechny postupující a sestupující týmy. ...

Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019
Konečné tabulky soutěží družstev ČGF za rok 2019

16.09.2019 | Po skončení extraligy byly uzavřeny všechny letošní domácí soutěže družstev v kategorii mužů a žen, ale také mládeže. Jasno je o nových šampiónech, o sestupujících a postupujících v extralize i dalších soutěží až po nejnižší.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...
Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...

21.11.2023 | Většina mládežnických hráčů má vedle vítězství v turnaji také za cíl vstoupit do světového amatérského žebříčku WAGR. Filip Lukáš si tento úkol splnil na NMČR žáků a kadetů. Jak prožíval chvíle na hřišti? Pojďte se společně s ním vrátit do červencového turnaje na hřišti Kunětická Hora.

Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D
Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D

17.11.2023 | Regionální Moravská Tour Mládeže (RMTM) vstupovala do nového ročníku 2023 po ukončení spolupráce s dlouholetým promotérem turnajů. Počáteční obavy se nenaplnily, letošní RMTM přinesla sérii 24 atraktivních turnajů na nejlepších moravských hřištích a také nového partnera pro novou vloženou minisérii...

Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C
Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C

10.11.2023 | Dětská Tour Severovýchod (DTSV) vstoupila letošním ročníkem do třetí dekády své existence posílena změnami. Hlavní dětská a mládežnická soutěž pro nově definovaný REGION C nabídla větší počet hřišť, atraktivnější turnajový kalendář a zaznamenala nárůst hráčského startovního pole.

Regionální soutěže – Regionální Tour Mládeže Regionu ...
Regionální soutěže – Regionální Tour Mládeže Regionu ...

03.11.2023 | V roce 2023 proběhl již 14. ročník Regionální Tour Mládeže Regionu B. Reorganizace regionů se nejvíce dotkla právě této mládežnické série. Přišla o více než 10 hřišť, i tak mladým hráčům nabídla možnost odehrát srovnatelný počet turnajů a kol jako minulé roky.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde