Česká golfová federace

Aktuality

Spilková pokračuje na LPGA, dva Češi na Challenge Tour a sedmička na LETAS

Spilková pokračuje na LPGA, dva Češi na Challenge Tour a sedmička na LETAS

Petr Halaburda, Středa 1. května 2019

Klára Spilková pokračuje na LPGA Tour dalším startem v Kalifornii, Jan Cafourek a Filip Mrůzek se představí na turnaji European Challenge Tour ve Španělsku a hned sedm hráček bude hájit české barvy na turnaji série LET Access Series ve Švýcarsku.

Klára Spilková má za sebou dva turnaje, v kterých se dokázala prosadit na „placené“ pozice a v dobrém rozpoložení se může ukázat rovněž na další akci s názvem LPGA Mediheal Championship, která se bude hrát od čtvrtka do neděle (2. – 5. května) na Lake Marced Golf Clubu nedaleko San Francisca.  V úvodním kole startuje česká hráčka v odpoledních flightech, přímo vysílá český Golf Channel.

V minulém týdnu se poprvé v sezóně objevila česká jména na turnaji druhé mužské evropské série European Challenge Tour, tento týden budou o postup do finálových kol bojovat opět Filip Mrůzek a premiérově letos Jan Cafourek, který dorazí coby vítěz poslední akce Pro Golf Tour v Rakousku.

Příští týden se přesune série do České republiky, kde se bude hrát ve dnech 9. – 12. května Prague Golf Challenge na zbraslavském hřišti Prague City Golf Club, kde se podle posledních informací představí dokonce deset českých golfistů.

Sedm českých golfistek bude hrát tento víkend na druhém turnaji série LET Access Series ve švýcarském Gamsu. Mají na co navazovat – na turnaji VP Bank Ladies Open před rokem skončila Patricie Macková na jedenáctém místě a byla nejlepší amatérkou v soutěži (foto). Stejná hráčka bude startovat i letos po boku další amatérky Gabriely Roberty Vítů, která před rokem rovněž prošla cutem (24. místo).

Představí se ale i pět profesionálek: Šideri Váňová, Lucie Hinnerová, Eva Koželuhová, Kateřiny Vlašínová a Krásová. Tříkolový turnaj začne v pátek 3. května.

 

LEADERBOARD

LPGA Tour
Challenge Tour
LETAS

 

 

Datum: Středa 1. května 2019
Všechny články autora

Související články

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Silné české zastoupení na Slovak Open Championship
Silné české zastoupení na Slovak Open Championship

14.09.2020 | Osmnáct českých golfistů a golfistek včetně amatérů startuje na dvoudenním turnaji Penati Slovak Open Championship, který začíná dnes na hřišti Legend Course v Penati Golf Resortu. Ambasadorem turnaje je Rory Sabbatini, který loňský turnaj vyhrál v play-off s Ondřejem Lieserem.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde