Česká golfová federace

Aktuality

Čeští profesionálové v plném zápřahu: Spilková i další vyrážejí do boje

Čeští profesionálové v plném zápřahu: Spilková i další vyrážejí do boje

Petr Halaburda, Středa 24. dubna 2019

Neobvyklý počet českých profesionálů bude v druhé polovině týdne ve hře na různých sériích po celém světě. Počínaje Klárou Spilkovou na LPGA až po širokou skupinu Čechů startujících na turnaji Pro Golf Tour v rakouském Haugschlagu.

Americká stopa: Spilková a Vlčková

Klára Spliková v závěru minulého týdne dosáhla v rozehrané sezóně na první dotované umístění na Havaji a celá početná skupina z LPGA Tour se okamžitě začala přesouvat do Kalifornie, kde se hraje od čtvrtka do neděle (25.-28. dubna) v Los Angeles turnaj Hugel-Air Premia LA Open. Na startovní listině je nejen česká reprezentantka, ale také například vítězka z Havaje Brooke Henderson či Jessica Korda a její sestra Nelly.

Po krátké pauze pokračuje rovněž druhá nejvyšší americká série Symetra Tour a bude u toho i Karolína Vlčková. Tříkolový Murphy USA El Dorado Shootout se hraje v Arkansasu od pátku do neděle (26. – 28. dubna).

European Challenge Tour poprvé s Mrůzkem a Matušem

Mužská evropská „druhá liga“ má za sebou první  akci v Jordánsku, nyní se přesouvá do Turecka a na startovní listině budou letos poprvé i oba Češi s kartou pro účast v sérii. Na turnaji Turkish Airlines Challenge odstartují (25. – 28. dubna) svoji sezónu na Tour Filip Mrůzek se Stanislavem Matušem. Příští týden se uskuteční další soutěž ve Španělsku a pak už následují dva turnaje na českém území: Prague Golf Challenge (9. – 12. května) na Zbraslavi a D+D Real Czech Challenge (23. – 26. května) na Kaskádě.

Blíží se již také první turnaj na českém území v rámci nižší série Pro Golf Tour, který se bude hrát od 10. do 12. května na Ypsilonu (Extec Trophy by Atomic Drinks), ovšem ani na dnes rozehraný turnaj (24. – 26. dubna) nemuseli tuzemští hráči cestovat daleko.

Na česko-rakouských hranicích odstartoval Haugschlag NÖ Open, v kterém se představuje dokonce devět českých hráčů. Do první soutěže na evropské půdě po zimní sérii v Egyptě a Maroku jsou přihlášeni Ondřej Lieser, Roman Šebrle, Michal PospíšilAleš Kořínek, Jan Cafourek, Daniel Suchan, Lukáš TintěraŠtěpán Daněk a Vladimír Velenský.

 

LEADERBOARD

LPGA Tour
Symetra Tour
European Challenge Tour
Pro Golf Tour

 

 

Datum: Středa 24. dubna 2019
Všechny články autora

Související články

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Sedm českých hráčů a hráček na profesionálních ...
Sedm českých hráčů a hráček na profesionálních ...

12.06.2019 | Počínaje čtvrtkem pokračují profesionální turnaje na okruzích LPGA Tour, Symetra Tour, LET Access Series a Challenge Tour. Na ženských soutěžích si zahraje pět Češek, v pokračování Challenge Tour nastoupí Jan Cafourek a Stanislav Matuš.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...
Q-School European Tour: Matuš slaví postup, Cafourek ...

10.11.2019 | Radost českému golfu přináší druhá fáze kvalifikační školy European Tour. Stanislav Matuš obsadil ve svém turnaji v Almeiře dělené páté místo a slaví postup do finále Q-School, kam má vykročeno v Alicante z opakovaně přerušené soutěže rovněž Jan Cafourek.

Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...
Stanislav Matuš je zpět v TOP 10, v Alicante znovu ...

09.11.2019 | Stanislav Matuš nechal zapomenout na druhé kolo a po třetím kole kvalifikační školy European Tour se znovu vrátil do první desítky průběžného pořadí s náskokem čtyř ran na pozice, které budou znamenat po neděli postup do další fáze. Třetí kolo v Alicante nebylo dohráno...

Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...
Q-Series: Matušovi druhé kolo nevyšlo, v Alicante ...

08.11.2019 | Druhé kolo kvalifikace pro European Tour nevyšlo Stanislavu Matušovi (77), přesto se nadále drží na postupových příčkách. V druhém turnaji v Alicante stačil dohrát pouze Jan Cafourek (72), zatímco Filip Mrůzek byl mezi většinou, která kvůli tmě výsledek nezapisovala.

Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School
Skvělé vykročení Stanislava Matuše do Q-School

07.11.2019 | Skvělý start má za sebou český profesionál Stanislav Matuš na turnaji druhé fáze kvalifikační školy European Tour ve Španělsku. Po úvodním kole v Almeiře je se skóre 65 (-7) na děleném třetím místě. Hůře svůj start v Alicante zvládli Jan Cafourek (+2) a Filip Mrůzek (+8).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde