Česká golfová federace

Aktuality

Klára Spilková: Pátý start v sezóně LPGA

Klára Spilková: Pátý start v sezóně LPGA

Petr Halaburda, Úterý 16. dubna 2019

Popáté vstoupí v letošní sezóně do turnaje LPGA Tour česká profesionálka Klára Spilková. V předchozích čtyřech dílech se jí nepodařilo projít cutem, čtyřkolový turnaj na Havaji s dotací dva milióny dolarů nabízí další možnost v cestě za lepšími výsledky.

Klára Spilková prožívá těžkou premiérovou sezónu na nejprestižnější dámské sérii světa a zatím především sbírá zkušenosti. Dvakrát v Austrálii a poté ani ve dvou dalších startech na americké pevnině do finálových kol neprošla, o to větší má motivaci po pauze, kterou byla způsobena také díky tomu, že se nekvalifikovala na major turnaj sezóny ANA Inspiration. Naposledy tak na turnajové akci hrála v závěru března.

V pondělí jsem absolvovala cvičné kolo a v úterý Pro-Am. Hodně tu fouká, takže občas je to ve větru trochu těžké. Hřiště Ko Olina je moc hezké, greeny mají hustý porost. A kromě toho jsou tady nádherné západy slunce,“ vzkázala Spilková ze hřiště s parem 72, délkou 5849 metrů a rychlostí greenů 10,4-10,8 stop na stimpmeteru.

Do turnaje LOTTE Championship vstoupí česká profesionálka ve středu ve 12:28 místního času, přímé přenosy a záznamy bude vysílat také český Golf Channel. V turnaji startuje osm z deseti nejlepších hráček podle aktuálního pořadí sezóny.

LEADERBOARD

Datum: Úterý 16. dubna 2019
Všechny články autora

Související články

Klára Spilková na dalším turnaji Epson Tour
Klára Spilková na dalším turnaji Epson Tour

30.03.2022 | V rychlém sledu pokračuje dámská Epson Tour, na které letos působí Klára Spilková. Další čtyřdenní turnaj začíná ve čtvrtek v Arizoně, kde bude chtít česká profesionálka pokračovat ve zlepšujících se výsledcích.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Klára Spilková na EPSON Tour obsadila 35. místo
Klára Spilková na EPSON Tour obsadila 35. místo

21.03.2022 | První dokončený turnaj v nové sezóně má za sebou Klára Spilková, v rámci série EPSON Tour obsadila dělené 35. místo. Úvodní soutěž nižší americké série česká profesionálka před dvěma týdny ze zdravotních důvodů nedokončila.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Klára Spilková podpořila emotivně Ukrajinu, ze ...
Klára Spilková podpořila emotivně Ukrajinu, ze ...

05.03.2022 | Česká golfistka Klára Spilková zaujala na prvním turnaji Epson Tour svojí podporou Ukrajině. Válkou zmítanou zem podpořila podobně jako na PGA Ian Poulter svým oblečením, ale také v následném emotivním rozhovoru. Herně jí turnaj nevyšel – po nevydařeném kole odstoupila kvůli bolestem v břiše.

Golfoví olympionici vstupují do sezóny
Golfoví olympionici vstupují do sezóny

02.03.2022 | Oba čeští golfoví účastníci loňské olympiády ohlásili na druhou polovinu tohoto týdne vstup do letošního soutěžního kolotoče na svých sériích. Ondřej Lieser se představí v Keni rámci DP World Tour, Klára Spilková na nižší americké sérii Epson Tour.

Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...
Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...

07.01.2022 | Ve světových žebříčcích se i nadále nejlépe z českých golfistů daří amatérům Sáře Kouskové a Jiřímu Zuskovi a profesionálům Kláře Spilkové s Ondřejem Lieserem. V amatérském žebříčku WAGR je celkem hodnoceno již 56 Češek a 63 Čechů.

Klára Spilková ve finále Q-School evropské série ...
Klára Spilková ve finále Q-School evropské série ...

13.12.2021 | Klára Spilková se po vyřazení z kvalifikace pro americkou sérii LPGA rozhodla nestartovat ve finálové fázi Q-School pro Ladies European Tour. I nadále hodlá pokračovat v „americké“ cestě, v příštím roce na nižší Symetra Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde