Česká golfová federace

Aktuality

Marocká anabáze končí, Pro Golf Tour se vrací do Evropy

Marocká anabáze končí, Pro Golf Tour se vrací do Evropy

Petr Halaburda, Čtvrtek 11. dubna 2019

Dva ze tří českých hráčů v posledním letošním turnaji série Pro Golf Tour v Maroku prošli cutem, ale přesto spokojeností nehýřili. Jan Cafourek by rád končil pravidelně výše než na 15. místě, Michal Pospíšil ztratil vysoké plány pokaženým druhým kolem. Štěpán Daněk ani neprošel cutem.

Pro Golf Tour má za sebou africkou misi, která každou sezónu otevírá. Dva turnaje v Egyptě, osm zastavení v Maroku. Na další turnaje se už golfisté třetí nejvyšší profesionální série přesunou do Evropy a dokonce třikrát se bude hrát i v Česku. Úvod sezóny však lze brát v případě Čechů jako solidní základ pro další týdny a měsíce, kdy se počítá se zapojením dalších českých hráčů.

Jan Cafourek se drží v Order of Merit na 29. místě, ale z Maroka neodlétal dobře naladěn. „Poslední tři turnaje mi příliš nevyšly. Nehrál jsem sice špatně, jak vypadá výsledek, ale skóre si kazím zbytečnými chybami. Aby bylo dobře, musím je odstranit, moje plány jsou výše,“ svěřil se po turnaji nejlepší Čech celkového pořadí série, který zatím nemá přesný plán na dalších starty. „Určitě pojedu na Haugschlag. Zvažoval jsem turnaj na Ypsilonu, ale překrývá se nějakým nedopatřením s Challenge Tour na Zbraslavi, která dostane přednost,“ doplnil Cafourek.

Michal Pospíšil skvěle zvládnul úvodní kolo (69), ale po 78 ranách v dalším dnu jeho naděje pohasly a nakonec mohl být rád za dělené 27. místo. Štěpánu Daňkovi se další start nevydařil, po výsledcích 79+82 zůstal daleko od hranice cutu.

Nejbližší turnaj série se bude hrát v Rakousku (24. – 26. dubna).

Konečné výsledky turnaje
Order Of Merit
Program Pro Golf Tour

 

Datum: Čtvrtek 11. dubna 2019
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde