Česká golfová federace

Aktuality

Symetra Tour svižně pokračuje, premiéra LETAS s Vlašínovou a Koželuhovou

Symetra Tour svižně pokračuje, premiéra LETAS s Vlašínovou a Koželuhovou

Petr Halaburda, Čtvrtek 4. dubna 2019

Na LPGA Tour se během víkendu hraje první major sezóny ANA Inspiration, na kterém bude Klára Spilkové chybět. Znovu však pokračuje Symetra Tour s Karolínou Vlčkovou a Šideri Váňovou, letošní premiéru hlásí evropská LET Access Series s Kateřinou Vlašínovou a Terezou Koželuhovou.

LETAS startuje ve Francii

České pánské kvarteto bojuje v těchto dnech zatím nepříliš úspěšně na Pro Golf Tour v Maroku, ale rozjíždějí se také další nižší série. Dámská LET Acces Series je druhou nejvyšší evropskou profesionální soutěží, dobře známou z českých hřišť.

Sezónní start se uskuteční v rámci turnaje Terre Blanche Ladies Open, na kterém před rokem brala amatérka Jana Melichová páté místo a pořadí elitní desítky uzavírala Klára Spilková, která o rok dříve skončila dokonce čtvrtá.

Letos ale Spilková „rozehřívací“ turnaj ve Francii kvůli své americké misi neabsolvuje a řada předních amatérek má ještě povinnosti na amerických univerzitách.

Přesto bude mít od pátku do neděle  český golf ve Francii zastoupení: Na startovní listině je novopečená profesionálka Kateřina Vlašínová, společnost jí bude dělat devatenáctiletá amatérka Tereza Koželuhová.

Symetra Tour, díl čtvrtý

V Americe si stále sílící Symetra Tour připíše již čtvrté letošní pokračování a chybět nebudou ani Češka Karolína Vlčková se Šideri Váňovou, které budou svorně napravovat minulý víkend, kdy neprošly cutem.

„Nový týden, nová příležitost,“ dala Vlčková najevo své odhodlání na sociálních sítích. Její krajanka Váňová tamtéž přiznala, že se s poměry na sérii teprve seznamuje. Cíl na první dva turnaje byl rozkoukat se a zjistit, jak to tady vlastně funguje. Zatím si to tu popravdě nijak zvlášť neužívám, necítím tu pohodu která je ve sportu potřeba,“ uvedla mimo jiné česká golfistka, která na rozdíl od své krajanky rozjíždí svoji premiérovou sezónu na Tour.

Turnaj Windsor Golf Classic se hraje u San Franciska rovněž od pátku do neděle, do prvního kola vstoupí obě Češky místního času v pátek dopoledne.

LEADERBOARD Symetra Tour
LEADERBOARD LETAS

 

 

 

 

Datum: Čtvrtek 4. dubna 2019
Všechny články autora

Související články

Tři Češky startují na LET a Symetra Tour
Tři Češky startují na LET a Symetra Tour

27.05.2021 | Golfové série po celém světě se rozjely naplno. Českou republiku budou v tomto týdnu reprezentovat tři hráčky na profesionálních soutěžích: Karolína Vlčková pokračuje ve svém programu na Symetra Tour, Šideri Váňová a Tereza Koželuhová startují na Ladies European Tour.

Cafourek devátý, Váňová v TOP 20
Cafourek devátý, Váňová v TOP 20

06.03.2020 | Posun ve výsledkové listině zaznamenali ve finálových kolech čeští profesionálové při svých afrických startech. Jan Cafourek bere 9. místo z dalšího turnaje v Maroku, Šideri Váňová skončila na 18. příčce v Jihoafrické republice. Špatně vstoupila do prvního turnaje sezóny Karolína Vlčková.

Spilková prošla cutem, Vlčkové nestačilo na postup ...
Spilková prošla cutem, Vlčkové nestačilo na postup ...

05.10.2019 | Klára Spilková si zahraje obě víkendová kola turnaje LPGA v Texasu, protože po 2. kole a výsledku 69 dělí 45. místo. Cutem naopak neprošla na finálovém turnaji sezóny Symetra Tour Karolína Vlčková, byť zaznamenala svoje první hole-in-one na americké sérii.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

24.07.2019 | V polovině sezóny a s několika mezinárodními šampionáty za námi jsme také mohli zaznamenat některé změny v postavení českých hráčů na světových žebříčcích. Ti nejlepší však zůstávají stejní: Klára Spilková, Ondřej Lieser, Sára Kousková a Jiří Zuska.

Šideri Váňová vybojovala na Symetra Tour dělené 29.
Šideri Váňová vybojovala na Symetra Tour dělené 29.

21.07.2019 | Další úspěch si připsala Šideri Váňová v New Yorku, kde na podniku série Symetra Tour skončila na děleném 29. místě. Je to její druhé umístění v nejlepší třicítce na této sérii, které jí posunulo na 131. místo sezónního žebříčku. ...

Karolína Vlčková se na turnaji Symetra Tour umístila ...
Karolína Vlčková se na turnaji Symetra Tour umístila ...

17.06.2019 | Po dvou skvělých úvodních kolech shodně za 68 ran (celkem -8) přidala Karolína Vlčková v Illinois slabší finálové kolo za 75 ran (+3). Celkový výsledek -5 na TOP 10 nestačil, ale i tak si odváží solidní 23. místo.

České profesionálky pokračují na třech turnajích ...
České profesionálky pokračují na třech turnajích ...

22.05.2019 | Tři akce ženských profesionálních sérií startují ve čtvrtek a na všech budou k vidění jména českých profesionálek. Klára Spilková se představí na LPGA ve Virginii, Karolína Vlčková na Symetra Tour v Alabamě a Kateřina Vlašínová se Šideri Váňovou na spojeném turnaji LET a LETAS ve Francii.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde