Česká golfová federace

Aktuality

Spilkové nevyšel úvod LPGA v Austrálii

Spilkové nevyšel úvod LPGA v Austrálii

Jonáš Mencl, Čtvrtek 7. února 2019

Klára Spilková zahájila první turnaj letošní sezóny na LPGA Tour kolem dvě rány nad par. V Austrálii, kde se hraje souběžně i turnaj mužské European Tour, zahrála 75 ran a v zítřejším kole ji čeká boj o cut. Momentálně jí patří až dělená 119. příčka.

České hráčce nevyšel už úvod kola na hřišti Creek, když na první jamce, kterou byla pětiparová desítka, zahrála šest ran a do skórkarty zapsala první bogey. Povzbuzení přišlo na jamkách třináct a čtrnáct, kde zahrála birdie a rázem překlopila skóre do červených čísel.

Jenže netrvalo dlouho a Spilková psala znovu šestku, tentokrát na pětiparové sedmnáctce. Právě výkon na pětiparových jamkách jí stál lepší výsledek. Pouze na jedné z nich zahrála birdie a celkově na nich měla skóre +1. Za celé kolo pak nasbírala dvě rány nad normu hřiště, což jí zatím stačí na umístění ve druhé stovce pořadí.

A protože do sobotního kola postoupí pouze 65 nejlepších hráček, bude muset výrazně zabrat. Na druhou stranu její situace není neřešitelná a na ona místa v cutu ztrácí pouze tři rány.

Na čele výsledkové listiny se usadila po bezchybném výkonu Angličanka Felicity Johnson. Na hřišti Creek zahrála osm birdie a po kole za 65 ran vede o dvě rány před trojicí pronásledovatelek.

LEADERBOARD

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Čtvrtek 7. února 2019
Všechny články autora

Související články

Český golf ve světových profesionálních žebříčcích
Český golf ve světových profesionálních žebříčcích

11.04.2024 | Herně i žebříčkově nejvýraznějšími českými golfistkami jsou v dosavadním průběhu letošní sezony Klára Davidson Spilková a Sára Kousková, Jiří Zuska se jako nejlepší český profesionál jediný posunul světovým žebříčkem vzhůru.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Pro českou čtyřku začíná první LET ARAMCO Team ...
Pro českou čtyřku začíná první LET ARAMCO Team ...

07.03.2024 | Na první z pěti unikátních turnajů ARAMCO Team Series v rámci LET zamířila na Floridu čtveřice českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová a Kristýna Napoleaová se od 8.3. zúčastní třídenního turnaje o 1 milion dolarů na hřišti Feather Sound Country Club v Tampě.

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde