Česká golfová federace

Aktuality

Pospíšil zažil písečnou bouři, v Egyptě bral první body do žebříčku PGT

Pospíšil zažil písečnou bouři, v Egyptě bral první body do žebříčku PGT

Jonáš Mencl, Čtvrtek 24. ledna 2019

První dva starty na Pro Golf Tour v nové sezóně má za sebou profesionál Michal Pospíšil. Z hlediska výsledků by se dalo říct střídavě oblačno. Zatímco v prvním turnaji, který byl kvůli písečné bouři zkrácený na dvě kola, nebral žádné body do žebříčku, ve druhém získal 355 za 26. místo.

Loni nováček mezi profesionály, letos už o zkušenosti bohatší Michal Pospíšil otevřel účet nové sezóny dvěma egyptskými turnaji ze série Pro Golf Tour v krátkém sledu. Nejprve se představil na Red Sea Egyptian Classic, o pár dní později na stejném místě v Ain Sokhna resortu, kde se hrál další turnaj, tentokrát pod názvem Red Sea Ain Sokhna Classic.

A resumé? Jedno dělené 45. místo, které se ale ve své podstatě jeví jako neprojití cutem, na druhý pokus solidní dělené 26. místo. „V Egyptě mohlo startovat jen 96 hráčů, a proto byla větší šance ukořistit nějaké body a mít tak dobrý vstup do sezóny. Nechci se rouhat, víme, jak to v golfu chodí, vždycky může být hůř, ale své výsledky nepovažuji za úspěšné vykročení,“ hodnotí Pospíšil.

Mladý profesionál přitom trefoval míčky železy takřka ideálně, problém nastal na greenu. „Na obou turnajích jsem se extrémně trápil na greenech. Minul jsem spoustu puttů do pěti stop, s tím se dobrý výsledek prostě nedá uhrát,“ lituje promarněných šancí.

Hned v úvodu sezóny si navíc vyzkoušel hru v extrémních podmínkách. Ve druhém kole prvního turnaje se na hřiště přihnal silný vítr a začala řádit písečná bouře. To už byla ale hra přerušená. „To, co přišlo potom, jsem ještě neviděl. Písek byl opravdu všude, hráči nosili sluneční brýle a kukly, aby si ochránili obličej,“ líčí Pospíšil dění v egyptském Ain Soukhna.

Turnaj byl nakonec zkrácený na dvě kola, Pospíšil se po kolech za 73 (+1) a 74 (+2) umístil na 45. místě. Daleko lépe mu vyšel druhý turnaj, ve kterém dosáhl po shodných třech kolech za 70 ran (-2) na dělené 26. místo. Do kasy přidal 355 euro a stejný počet bodů do Order of Merit série.

Loni zažil Michal Pospíšil na stejných turnajích premiéru na Pro Golf Tour, letos se vracel zkušenější, ví co může od kvalitní profesionální série čekat a poznal na ní už také spoustu hráčů. „Konkurence je tu silná. Ostatně, v těch těžkých podmínkách druhého kola se několik hráčů dostalo pod par hřiště. A vítězné skóre -19 také není k zahození,“ oceňuje kvalitu tzv. třetí evropské ligy.

Na té stráví většinu času v sezóně. Teď ho čekají tři turnaje v Maroku, následující dva podniky vynechá, aby se mohl zúčastnit tréninkového kempu s Českou golfovou federací. „Jaro pak zakončím dalšími třemi turnaji Pro Golf Tour v Maroku na přelomu března a dubna. A vyhlídky pro letošní rok? Určitě útočit na TOP 5 žebříčku,“ dodává Pospíšil a sní o postupu o patro výš na Challenge Tour.

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Čtvrtek 24. ledna 2019
Všechny články autora

Související články

Klára Spilková vyhlíží návrat na LPGA a mění trenéra
Klára Spilková vyhlíží návrat na LPGA a mění trenéra

01.06.2020 | Klára Spilková vyhlíží možný červencový restart LPGA Tour a nadále se připravuje v České republice, kde začala spolupracovat s novým trenérem. Tím se stal pětatřicetiletý Američan Greg Lavoie, žijící dlouhodobě v Praze.

Klára Spilková je doma a čeká na vývoj přerušené ...
Klára Spilková je doma a čeká na vývoj přerušené ...

19.03.2020 | Také česká profesionální jednička Klára Spilková čeká, jak se bude vyvíjet letošní sezóna. Místo návratu na turnaje okruhu LPGA řeší náhradní program a vrátila se do vlasti.

Profesionálové za mořem nehrají, ale zatím mohou ...
Profesionálové za mořem nehrají, ale zatím mohou ...

16.03.2020 | Následky šíření koronaviru výrazně poznamenaly také zámořské golfové soutěže včetně nejvyšších profesionálních sérií. Na rozdíl od velké části Evropy zatím mohou hráči ještě trénovat, ale jak připouští česká golfistka Karolína Vlčková, co bude s další částí sezóny se nedá předvídat.

Šideri Váňová byla v Johannesburgu blízko titulu
Šideri Váňová byla v Johannesburgu blízko titulu

28.02.2020 | Velmi blízko byla k titulu na turnaji v Jihoafrické republice česká profesionálka Šideri Váňová, ale po nevydařeném třetím kole obsadila konečné druhé místo se skóre +2. Turnaj Joburg Ladies Open je součástí Sunshine Ladies Tour.

Klára Spilková vstupuje do druhé sezóny na LPGA
Klára Spilková vstupuje do druhé sezóny na LPGA

22.01.2020 | Čtyřdenním turnajem v Boca Raton na Floridě odstartuje česká profesionálka Klára Spilková svoji druhou sezónu na okruhu LPGA Tour. Hráčka Czech Golf Teamu má zajištěn start na většině turnajů série.

Vlašínová stříbrná ve Španělsku, Lieser třináctý
Vlašínová stříbrná ve Španělsku, Lieser třináctý

16.01.2020 | Výbornou formu před kvalifikační školou LET prokazuje Kateřina Vlašínová, která vybojovala druhé místo na turnaji ze série The Gecko Tour. Ondřej Lieser v posledním kole Pro Golf Tour vypadl z TOP 10, ve finiši si polepšil Filip Mrůzek.

Lieser hraje v Egyptě o vítězství, začala kvalifikac ...
Lieser hraje v Egyptě o vítězství, začala kvalifikac ...

15.01.2020 | Ondřej Lieser vstoupil výtečně do nové sezóny. Po druhém kole úvodního turnaje Pro Golf Tour v Egyptě je na čtvrtém místě, dvě rány za lídrem. Z dvojice Češek vstoupila do kvalifikace Ladies European Tou ve Španělsku lépe profesionálka Lucie Hinnerová.

Další Češi v akci: Start Pro Golf Tour i Q-School ...
Další Češi v akci: Start Pro Golf Tour i Q-School ...

13.01.2020 | Další přední české golfisty čeká v tomto týdnu vstup do sezóny. Série Pro Golf Tour odstartuje prvním turnajem v Egyptě za účasti Ondřeje Liesera a Filipa Mrůzka, první fází začíná kvalifikační škola Ladies European Tour s Lucií Hinnerovou a amatérkou Kristýnou Napoleaovou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde