Česká golfová federace

Aktuality

Americký sen na startu: Klára Spilkové začíná s přípravou na LPGA

Americký sen na startu: Klára Spilkové začíná s přípravou na LPGA

Petr Halaburda, Čtvrtek 17. ledna 2019

Více než měsíční klid, tak jako každý rok, si naplánovala česká golfistka Klára Spilková. Příjemné lenošení ale je u konce – v kondiční přípravě je už nějaký čas, v pondělí vyráží na Floridu, kde začne hlavní tréninková část před startem první sezóny na LPGA.

Pro Kláru Spilkovou dnes uspořádal její dlouholetý partner (Volvo Car Czech Republic) tradiční novoroční setkání. Během prosince hráčka Czech Golf Teamu slaví narozeniny, a tak došlo tradičně i na opožděný narozeninový dort, letos navíc s přáním šťastného vstupu do nejvyšší ženské světové série.

Klára se v příštím týdnu pustí do specializované golfové přípravy, na kterou se už moc těší. „Každý rok si dělám po sezóně měsíční volno, k tomu mě otec vedl řadu let. Letos bylo dokonce ještě o něco delší, po kvalifikaci LPGA jsem oddych potřebovala a také jsem chtěla cítit ten správný hlad po golfu,“ vyprávěla dnes před novináři čtyřiadvacetiletá hráčka.

Vánoce strávila doma, pak vyrazila dotáhnout výběr pronajatého bytu v Sarasotě, odkud bude vyrážet na turnaje po Americe. „A pak jsem si dala ještě pětidenní dovolenou na Bahamách,“ popsala, že první vykročení k pozdějšímu delšímu pobytu na americké půdě již udělala.

Na Floridě ale nezůstane ani tentokrát ještě příliš dlouho. Po dvoutýdenní přípravě se ještě vrátí do Prahy a pak ji čekají starty na dvou turnajích v Austrálii, které patří rovněž do LPGA Tour. Na americké půdě se zapojí až v březnu (21.-24.) na turnaji Bank of Hope Founders Cup ve Phoenixu.

Konkrétní cíle si česká golfistka prý však zatím nedává. „Držím se při zemi. Chci být hlavně zdravá - vše pro mě bude nové, budu řadu věcí teprve poznávat. V Austrálii se chci nejdříve pořádně rozehrát, abych byla na start série v plné síle,“ naznačila základní plány.

Aby byla v dokonalé kondici, zařadila do přípravy i nový druh speciálních cvičení. „Je to taková kombinace fyzioterapie, rehabilitace, pilates… Ale vyhovuje mně to, cítím dobře tělo, pomáhá mi to na záda,“ prozradila Klára, kterou nyní čeká testování nových holí, které nafitovala během podzimu. „Mám nová dřeva, budu si na ně na Floridě zvykat, věřím, že míče z nich budou létat parádně,“ přidala další novinku ze svého zázemí.

Pak se ale bude muset soustředit na hlavní úkol, kterým je zachovat si status hráčky LPGA i pro další rok, což je pro nováčka vždy složité. „Ráda bych se tam udržela, pár let tam žila a zkusila naplno, co dokážu. Možná letos půjde trochu stranou evropská LET, protože nedokážu jet současně na dvou kolejích. I když nakonec bych zde mohla pět až šest turnajů také odehrát,“ naznačila část programu, který však bude soustředěn především na americké turnaje.

Co všechno bude muset česká zástupkyně v soutěži uhrát, aby si kartu uhrála - zvláště pří letos trochu obměněných pravidlech, která upravila možnosti startu pro nováčky? „Nechci spekulovat, nikdy se to nevyplácí. Budu hrát, co dokážu, co je v mých silách. A pak uvidíme, co z toho bude,“ dodala Spilková.

I díky jejímu postup na LPGA budou turnaje série k vidění v české verzi TV Golf Channel. „Lidi mi říkají, že se moc těší, až se to začne vysílat, že mě budou mít možnost sledovat. Takže to je skvělá zpráva pro všechny, kteří mají golf rádi.“

 

Datum: Čtvrtek 17. ledna 2019
Všechny články autora

Související články

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...
Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...

14.04.2022 | Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn
Český vrchol světových žebříčků zůstává beze změn

06.04.2022 | Nadále se českým hráčům daří z pohledu světových hodnocení mezi amatéry i profesionály. V první kategorii jsou těmi nejlepšími Jiří Zuska a Sára Kousková, profesionálům vládnou Ondřej Lieser a Klára Spilková, kterou však o výrazný náskok připravila Kristýna Napoleaová.

Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...
Amatérky se vytáhly ve Španělsku, do posledních ...

02.04.2022 | Českým profesionálkám hrajícím na turnaji LET v Jihoafrické republice finálová kola nevyšla, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová skončily s výsledkem +19 na děleném 63. místě. Dobré zprávy naopak přišly ze silně obsazeného amatérského turnaje ve Španělsku, kde obsadilo ženské družstvo druhé místo.

Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...
Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...

01.04.2022 | Start druhého kola byl na turnaji Augusta National Women’s Amateur kvůli počasí odložen a čtvrteční kolo se proto dohrálo až dnes. Sára Kousková (+12) cutem do finálového kola na Augusta National neprošla.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde