Česká golfová federace

Aktuality

Lucie Hinnerová: Vždy jsem věřila, že to klapne. Letos postupu podřizuji vše

Lucie Hinnerová: Vždy jsem věřila, že to klapne. Letos postupu podřizuji vše

Jonáš Mencl, Úterý 11. prosince 2018

Mezi českými hráčkami, které se v letošní předkvalifikaci Ladies European Tour rvaly o postup do finálové fáze kvalifikačního boje o evropskou ženskou sérii, byla Lucie Hinnerová tou nejzkušenější. I proto si nakonec s vypjatými okamžiky poradila nejlépe a teď už se připravuje na poslední krok.

Na start předkvalifikace B v Marrákeši se postavilo celkem 70 hráček, z nichž 38 nejlepších mělo záruku postupu do finálové fáze školy. Lucie Hinnerová prošla do závěrečné části kvalifikace poměrně hladce po vyrovnaných kolech 71+72+71+72. Česká bojovnice tak bude mít další možnost, jak se konečně probojovat mezi evropskou špičku.

První krok máte úspěšně za sebou. Musí to pro vás být velká vzpruha a dodávka sebevědomí před finálovou fází...

Ano, určitě. Finále se sice hraje zase od nuly, ale jsem ráda, že se mi podařilo projít s rezervou.

Zahrála jste čtyři vyrovnaná kola bez větších výkyvů. Mohlo vám pomoct i to, že jste do této kvalifikace nenastupovala poprvé, že už jste věděla, co vás čeká?

Hřiště Amelkis jsem již hrála, takže jsem věděla co mne kde čeká. Pomohlo mi i to, že turnaj nehraji poprvé.

Cítila jste nervozitu během finálového kola, kdy se rozhodovalo o tom, jestli půjdete dál?

Byla jsem trochu nervózní před prvním kolem. Přípravě na tento turnaj jsem podřídila všechno, takže jsem byla nervózní, jestli moje příprava byla dobře naplánovaná. Ve finálovém kole jsem byla lehce nervózní až ke konci, ale byla to spíš taková ta příjemná nervozita, věděla jsem, že mám rezervu na postup.

Vašemu postupu výrazně pomohla jedna jamka – osmnáctka. Na ní jste zahrála za čtyři dny -5. Dvakrát dokonce eagle. Prozraďte, jak se vám ji povedlo tak snadno zdolat?

Na poslední jamce se dá dostřelit druhou ranou na green. Jde o green, kde po pravé straně je voda, takže je riskantní jít druhou ranou do greenu, ale ve svých dřevech mám jistotu, tak jsem to pokaždé riskla a vyšlo to.

Vy se už dlouho pohybujete na pomezí mezi druhou evropskou ligou a Ladies European Tour. Loni i předloni jste nepostoupila do finálového kola v závěrečné fázi školy. Letos budete mít další příležitost si kartu uhrát. Cítíte, že teď nastal ten správný čas, že by to mohlo konečně vyjít?

Vždy jsem věřila, že to klapne, ale až letos jsem tomu mohla podřídit úplně vše. Dokončila jsem úspěšně magisterské studium na vysoké škole, a tak jsem se mohla všechen svůj čas věnovat golfu. Loni jsem ještě na Q-school dopisovala diplomovou práci, což trochu  odvádělo pozornost od mého tréninku. Letos jsem sem šla s čistou hlavou.Měla jsem opravdu kvalitní podmínky na golfovou přípravu -  strávila jsem tři týdny přípravy před Q-school v teple, což mne taky dost pomohlo, mohla jsem se tak zaměřit na trénink krátké hry, která v té  době už v ČR nešla moc trénovat. Hodně jsem se věnovala zlepšení fyzičky a pracovala jsem i na psychice.

Kterou školu jste studovala a v jakém oboru? 

Letos jsem dostudovala na Masarykově Univerzitě v Brně fakultu Sportovních Studií v oboru Učitelství tělesné výchovy, směr Kondiční trenér, takže můžu být jak učitelkou tělocviku na základních a středních školách, tak kondičním trenérem s vysokoškolským vzděláním.

Co bude potřeba k zvládnutí posledního krůčku a získání karty na LET?
 

Puttování. Druhé hřiště Palm Golf Ourika mělo loni opravdu rychlé greeny. Jsem zvyklá trénovat na Kaskádě, kde bývají rychlé greeny, ale to, co bylo loni na Palm Golfu, bylo neskutečné. Věřím, že hodně rychlé budou i letos, proto bude nejdůležitější, jak se mi na nich bude dařit.

Zmínila jste pečlivou kondiční přípravu. Na co jste se zaměřila nejvíc? 

V kondiční přípravě jsem se zaměřila především na to, abych fyzicky zvládla celý turnaj. Není jednoduché být v Maroku 20 dní vkuse a odehrát během toho dva turnaje a několik cvičných kol. Má kondiční příprava ale začala už v minulém zimním přípravném období, kdy
pokračovala přes sezónu a vrchol přípravy byl teď na podzim před mým odjezdem do Maroka. Pokud bych nezačala přípravu už loni v zimě a kontinuálně v ní nepokračovala přes sezónu, rozhodně bych nemohla letos na podzim dělat to, co je podle mne a mého trenéra důležité k zvládnutí těchto turnajů. V mentální přípravě pravidelně spolupracuji se svým psychologem, samozřejmě i tento turnaj jsme společně probírali.

Čeká vás znovu hřiště Amelkis, které už velmi dobře znáte. Může vás na něm ještě něco překvapit?

Golf je hra, která vás dokáže vždy něčím překvapit, ale budu se snažit, aby to bylo vždy jen příjemné překvapení.

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Úterý 11. prosince 2018
Všechny články autora

Související články

Klára Spilková vyhlíží návrat na LPGA a mění trenéra
Klára Spilková vyhlíží návrat na LPGA a mění trenéra

01.06.2020 | Klára Spilková vyhlíží možný červencový restart LPGA Tour a nadále se připravuje v České republice, kde začala spolupracovat s novým trenérem. Tím se stal pětatřicetiletý Američan Greg Lavoie, žijící dlouhodobě v Praze.

Klára Spilková je doma a čeká na vývoj přerušené ...
Klára Spilková je doma a čeká na vývoj přerušené ...

19.03.2020 | Také česká profesionální jednička Klára Spilková čeká, jak se bude vyvíjet letošní sezóna. Místo návratu na turnaje okruhu LPGA řeší náhradní program a vrátila se do vlasti.

Profesionálové za mořem nehrají, ale zatím mohou ...
Profesionálové za mořem nehrají, ale zatím mohou ...

16.03.2020 | Následky šíření koronaviru výrazně poznamenaly také zámořské golfové soutěže včetně nejvyšších profesionálních sérií. Na rozdíl od velké části Evropy zatím mohou hráči ještě trénovat, ale jak připouští česká golfistka Karolína Vlčková, co bude s další částí sezóny se nedá předvídat.

Šideri Váňová byla v Johannesburgu blízko titulu
Šideri Váňová byla v Johannesburgu blízko titulu

28.02.2020 | Velmi blízko byla k titulu na turnaji v Jihoafrické republice česká profesionálka Šideri Váňová, ale po nevydařeném třetím kole obsadila konečné druhé místo se skóre +2. Turnaj Joburg Ladies Open je součástí Sunshine Ladies Tour.

Klára Spilková vstupuje do druhé sezóny na LPGA
Klára Spilková vstupuje do druhé sezóny na LPGA

22.01.2020 | Čtyřdenním turnajem v Boca Raton na Floridě odstartuje česká profesionálka Klára Spilková svoji druhou sezónu na okruhu LPGA Tour. Hráčka Czech Golf Teamu má zajištěn start na většině turnajů série.

Vlašínová stříbrná ve Španělsku, Lieser třináctý
Vlašínová stříbrná ve Španělsku, Lieser třináctý

16.01.2020 | Výbornou formu před kvalifikační školou LET prokazuje Kateřina Vlašínová, která vybojovala druhé místo na turnaji ze série The Gecko Tour. Ondřej Lieser v posledním kole Pro Golf Tour vypadl z TOP 10, ve finiši si polepšil Filip Mrůzek.

Lieser hraje v Egyptě o vítězství, začala kvalifikac ...
Lieser hraje v Egyptě o vítězství, začala kvalifikac ...

15.01.2020 | Ondřej Lieser vstoupil výtečně do nové sezóny. Po druhém kole úvodního turnaje Pro Golf Tour v Egyptě je na čtvrtém místě, dvě rány za lídrem. Z dvojice Češek vstoupila do kvalifikace Ladies European Tou ve Španělsku lépe profesionálka Lucie Hinnerová.

Další Češi v akci: Start Pro Golf Tour i Q-School ...
Další Češi v akci: Start Pro Golf Tour i Q-School ...

13.01.2020 | Další přední české golfisty čeká v tomto týdnu vstup do sezóny. Série Pro Golf Tour odstartuje prvním turnajem v Egyptě za účasti Ondřeje Liesera a Filipa Mrůzka, první fází začíná kvalifikační škola Ladies European Tour s Lucií Hinnerovou a amatérkou Kristýnou Napoleaovou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde