Česká golfová federace

Aktuality

Spilková po úspěšné kvalifikaci ukončila sezónu. Už chystá plány na rok 2019

Spilková po úspěšné kvalifikaci ukončila sezónu. Už chystá plány na rok 2019

Jonáš Mencl, Úterý 6. listopadu 2018

Klára Spilková vrátila domů z úspěšné kvalifikace LPGA. Na tiskové konferenci v pražské Hergetově Cihelně shrnula tři uplynulé týdny, na jejich závěr přišla velká radost. Současně ukončila předčasně letošní sezónu a už se začala pomalu svěřovat s plány na příští rok.

S velkým předstihem před Vánocemi si splnila dalších ze svých snů. Klára Spilková se před osmi lety pevně usadila v evropské nejvyšší profesionální soutěži Ladies European Tour, zúčastnila se Olympijských her v Brazílii, loni vyhrála svůj první profesionální turnaj a letos se už kvalifikovala na LPGA, nejvyšší dámský okruh.

„Chtěla bych poděkovat celému svému týmu i sobě, že jsem to zvládla. Mám obrovskou radost, jsem trochu unavená, ale v euforii. Je to další můj splněný sen,“ uvedla na konferenci Spilková, která v posledních třech týdnech úspěšně absolvovala druhou fázi kvalifikační školy i následný maratón Q-Series na osm kol.

Poslední dvě sezóny vycházejí nejúspěšnější české golfistce téměř dokonale. Kromě premiérového vítězství na LET a olympijské účasti si zahrála i několik major turnajů, letos v Maroku skončila na druhém místě. Největší úspěch měl však přijít až koncem roku.

Velký podíl na dalším postupném kroku v kariéře nejlepší české golfistky má tým v čele s manažerem Petrem Žákem, který ale z postupu Kláry na americký okrun není tak překvapen. „Když se ohlédnu do roku 2016, kdy jsme veřejně vystoupili s ambiciózními plány a cíli do budoucna, pár lidí se na to dívalo trochu nevěřícně. Podařilo se nám stabilizovat tým a splnit cíle, které jsme si předsevzali,“ uvedl Žák a připomněl, že v plánu bylo dostat Spilkovou mezi TOP 10 na Ladies European Tour, dosáhnout významného úspěchu v podobě vítězství a nově se kvalifikovat na LPGA.

Úspěch Spilkové je skvělou zprávou pro celý český golf,což potvrdil i Zdeněk Kodejš, prezident České golfové federace, která Spilkovou podporuje od mládí. „Klářina role je v českém golfu nezastupitelná. Je první českou hráčkou, která dosáhla objektivně vynikajících výsledků na mezinárodní úrovni. Budeme ji nadále držet palce a podporovat,“ slíbil první muž českého golfu, který stejně jako řada českých fanoušků pozorně sledoval aktuální dění v Severní Karolíně. „Věříme, že budeme v budoucnu sedět u tabletů a telefonů celé odpoledne, tak jako v poslední části kvalifikace.“

Klára Spilková letošní sezónu předčasně uzavřela a dnes oznámila, že poslední turnaj Ladies European Tour ve Španělsku hrát nebude. V příští sezóně hodlá kombinovat starty na LET se starty na LPGA.

„Zatím nemáme program LET, ani podrobný program LPGA. Příští rok budu asi plánovat trochu na pankáče. Chtěla bych hrát vždy tři turnaje, pak týden volno. Chci hrát Ladies European Tour dál i kvůli Solheim Cupu, na který bych se ráda kvalifikovala,“ uzavřela Klára Spilková.

Příšít rok plánuje strávit většinou zjevně za oceánem. Dnes se svěřila, že se svým týmem již hledá v severní části Floridy místo, kde bude mít základnu pro své cesty na turnaje LPGA. "Přesné místo ale ještě hledáme. Logistika bude při plánování hrát velkou roli," dodal Žák.

 

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Úterý 6. listopadu 2018
Všechny články autora

Související články

Klára Spilková na dalším turnaji Epson Tour
Klára Spilková na dalším turnaji Epson Tour

30.03.2022 | V rychlém sledu pokračuje dámská Epson Tour, na které letos působí Klára Spilková. Další čtyřdenní turnaj začíná ve čtvrtek v Arizoně, kde bude chtít česká profesionálka pokračovat ve zlepšujících se výsledcích.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Klára Spilková na EPSON Tour obsadila 35. místo
Klára Spilková na EPSON Tour obsadila 35. místo

21.03.2022 | První dokončený turnaj v nové sezóně má za sebou Klára Spilková, v rámci série EPSON Tour obsadila dělené 35. místo. Úvodní soutěž nižší americké série česká profesionálka před dvěma týdny ze zdravotních důvodů nedokončila.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Klára Spilková podpořila emotivně Ukrajinu, ze ...
Klára Spilková podpořila emotivně Ukrajinu, ze ...

05.03.2022 | Česká golfistka Klára Spilková zaujala na prvním turnaji Epson Tour svojí podporou Ukrajině. Válkou zmítanou zem podpořila podobně jako na PGA Ian Poulter svým oblečením, ale také v následném emotivním rozhovoru. Herně jí turnaj nevyšel – po nevydařeném kole odstoupila kvůli bolestem v břiše.

Golfoví olympionici vstupují do sezóny
Golfoví olympionici vstupují do sezóny

02.03.2022 | Oba čeští golfoví účastníci loňské olympiády ohlásili na druhou polovinu tohoto týdne vstup do letošního soutěžního kolotoče na svých sériích. Ondřej Lieser se představí v Keni rámci DP World Tour, Klára Spilková na nižší americké sérii Epson Tour.

Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...
Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...

07.01.2022 | Ve světových žebříčcích se i nadále nejlépe z českých golfistů daří amatérům Sáře Kouskové a Jiřímu Zuskovi a profesionálům Kláře Spilkové s Ondřejem Lieserem. V amatérském žebříčku WAGR je celkem hodnoceno již 56 Češek a 63 Čechů.

Klára Spilková ve finále Q-School evropské série ...
Klára Spilková ve finále Q-School evropské série ...

13.12.2021 | Klára Spilková se po vyřazení z kvalifikace pro americkou sérii LPGA rozhodla nestartovat ve finálové fázi Q-School pro Ladies European Tour. I nadále hodlá pokračovat v „americké“ cestě, v příštím roce na nižší Symetra Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde