Česká golfová federace

Aktuality

Turnaj klubových šampiónů rozehrál český mistr na 11. místě

Turnaj klubových šampiónů rozehrál český mistr na 11. místě

Petr Halaburda, Čtvrtek 25. října 2018

Na děleném 11. místě figuruje český mužský mistr Beskydský golfový klub po prvním kole soutěže určené pro národní týmové šampióny. V tříkolové European Men's Club Trophy si v soutěži jednotlivců vede nejlépe Petr Janík (-2) na dělené šesté příčce.

V soutěži hrané ve francouzském Golf du Médoc startuje 78 hráčů z 26 mistrovských družstev z celé Evropy. „Jde o dlouhé hřiště s poměrně náročnými greeny. Mimo fairway a bunker je pouze nehratelný rough, ale je to hřiště férové a hratelné. Dnes byly navíc výborné podmínky, jasno a pouze lehký vítr,“ informuje z dějiště kapitán týmu Lukáš Pavelka.

Výborně si vedl především Petr Janík. „Hrál výborné kolo, s minimem chyb,“ pochválil lídra týmu, kterému dlouho sekundoval i Erik Palkovský. „Dlouho vydržel výborně bojovat, škoda smolné chyby na 14. jamce a následného tripley-bogey,“ okomentoval výsledek druhého hráče do počítaného týmového výsledku.

Špatný den prožil Vojtěch Pavelka. „Začal trojputtem a několikrát je zopakoval i v dalším průběhu,“ objasnil, jak se začala rodit ztráta třetího zástupce klubu z Ropice.

Tým je aktuálně na děleném jedenáctém místě, se ztrátou sedmi ran na medailové umístění. „Reálněji vidím umístěné do desátého místa. Sešla se tu skutečně skvělá konkurence, deset hráčů s hendikepem +3 a lepším,“ uzavřel hodnocení prvního dne Lukáš Pavelka.

 

Datum: Čtvrtek 25. října 2018
Všechny články autora

Související články

Lieser si na Mallorce polepšil, GC Brno veze sedmé ...
Lieser si na Mallorce polepšil, GC Brno veze sedmé ...

23.10.2021 | Dosud nejvydařenější kolo na turnaji European Tour má za sebou Ondřej Lieser a před finálovým kolem dělí 57. místo. Sedmí skončili na poháru pro národní šampióny v Portugalsku hráči GC Brno. President Trophy počtvrté získal Karel Štaubert, poslední profesionální titul pro Stanislava Matuše.

Lieser na European Tour, pět Češek na LETAS a ...
Lieser na European Tour, pět Češek na LETAS a ...

20.10.2021 | Také tento týden přinese několik mezinárodních akcí s českými zástupci. Ondřej Lieser se vrací na European Tour na oblíbené Mallorce, pět českých žen startuje na turnaji LET Access Series ve Španělsku a hráči mistrovského GC Brno se představí na turnaji evropských klubových šampiónu v Portugalsku.

Ženy z Beskydského GK vezou z Poháru mistrů čtvrté ...
Ženy z Beskydského GK vezou z Poháru mistrů čtvrté ...

02.10.2021 | Čtvrté místo vezou z turnaje pro mistrovské týmy své země hráčky Beskydského GK. Na European Ladies’Club Trophy ve Francii přišly o pódiovou pozici o pouhou ránu. Velmi cenné umístění podtrhla Denisa Vodičková, která obsadila sedmou příčku v individuálním hodnocení.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Mistrovské soutěže družstev rozhodly o postupech ...
Mistrovské soutěže družstev rozhodly o postupech ...

02.08.2021 | V neděli byly završeny letošní mistrovské soutěže družstev mužů a žen. O šampiónech extraligy se rozhodlo už v sobotu, nižší ligové soutěže se dohrály v neděli. Postupy a sestupy najdete v konečných tabulkách od extraligy až po 3. ligu.

Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká ...
Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká ...

05.07.2021 | Vrchol amatérské evropské sezóny přichází, hrají se evropské šampionáty týmů v kategoriích žen, mužů, dorostenců a dorostenek. Pouze muži se nemohou zapojit do boje o medaile – v Estonsku je čeká od středy boj o návrat mezi elitu. Další turnaje začínají v úterý.

Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series
Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series

15.03.2021 | Čtrnáct turnajů nachystala na letošní sezónu druhá nejvyšší evropská dámská profesionální série LET Access Series. Soutěže se budou hrát od května do října, hned druhá akce počátkem června - Czech Ladies Challenge - se představí na Konopišti.

Novinky turnajové sezóny ČGF podruhé
Novinky turnajové sezóny ČGF podruhé

06.03.2021 | Přesně před měsícem jsme zveřejnili úvodní článek o novinkách v letošní turnajové sezóně. Další změny byly schváleny v pátek 5. března. Pojďme si některé z nich představit. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde