Česká golfová federace

Aktuality

Tři Češky nastupují k druhé fázi Q-school o LPGA

Tři Češky nastupují k druhé fázi Q-school o LPGA

Jonáš Mencl, Neděle 14. října 2018

Klára Spilková, Karolína Vlčková a Šideri Váňová v pondělí nastoupí do druhé fáze kvalifikační školy o LPGA. Trio českých golfistek se ve floridském Venice spolu se 190 dalšími hráčkami utká o 15 – 25 postupových míst do finálové Q-series.

Druhá fáze kvalifikační školy se hraje tradičně ve Venice na Floridě v resortu Plantation Golf and Country Clubu na dvou hřištích – Bobcat Course s délkou 5 977 metrů a Panther Course s délkou 5 818 metrů (oba par 72). Hrají se čtyři kola bez cutu.

Nejúspěšnějších 15 – 25 hráček ve druhé fázi se může těšit na finálovou Q-series pro nejlepších 108 hráček, které se utkají o 45 karet na LPGA. V Q-series se hrají dva čtyřkolové turnaje v Pinehurst Resortu bez cutu, výsledky z prvního turnaje se přenášejí do druhého a sčítají se.

Klára Spilková se do druhé fáze Q-school kvalifikovala automaticky na základě umístění v první čtyřstovce ženského světového žebříčku, Karolína Vlčková zase mohla vynechat první fázi díky 48. místu v pořadí Volvik Race for the Card, které si uhrála během sezóny na Symetra Tour. Česká profesionálka působící na druhém nejlepším americkém okruhu má se za sebou úspěšnou debutovou sezónu na Symetra Tour, přestože v ní ještě převládá zklamání z ne zcela vydařeného závěru letošního ročníku. 

"Sezónu na Symetra Tour jsem nezakončila ideálně, ale jinak se za ní mohu ohlédnout s pozitivními pocity. Byly to samozřejmě náročné měsíce, starat se o všechno sama, byla pořádná výzva," přibližuje Vlčková náročný přechod k profesionálkám. Po dlouhém a náročném turnajovém období bylo pro Vlčkovou důležité načerpat síly na závěrečnou část roku. "Před kvalifikační školou jsem se hlavně snažila zregenerovat a odpočívat, teď už jdu do soutěže zase naplno,“ svěřila se Karolína Vlčková.

Třetí Češka Šideri Váňová postoupila dál z první fáze, v níž byl úspěšná.

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Neděle 14. října 2018
Všechny články autora

Související články

Karolína Vlčková obsadila na Symetra Tour 60. místo
Karolína Vlčková obsadila na Symetra Tour 60. místo

04.10.2021 | Dvě české profesionálky soutěžily minulý týden ve Spojených státech na tamních sériích. Karolína Vlčková prošla díky skvělému druhému kolu cutem na turnaji Carolina Golf Classic a obsadila konečné dělené 60. místo. Klára Spilková neprošla na turnaji LPGA cutem.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Saint Germain v TOP 20 na LETAS, Burdová ve finále ...
Saint Germain v TOP 20 na LETAS, Burdová ve finále ...

26.06.2021 | Celkem osm Češek bojovalo v soutěžích v Evropě a USA. Natálie Saint Germain veze dělené 16. místo z turnaje LETAS, Dominika Burdová prošla cutem na German Ladies‘ Amateur Championship. Klára Spilková neprošla cutem na majoru a Karolína Vlčková dělí 81.

Klára Spilková vybojovala s rekordním výsledkem 12.
Klára Spilková vybojovala s rekordním výsledkem 12.

18.04.2021 | Posun na 75. příčku sezónního pořadí a zisk 31 tisíc dolarů přinesl Kláře Spilkové skvělý výkon při premiérovém letošním představení na okruhu LPGA. Česká profesionálka s rekordním výsledkem -17 obsadila dělené dvanácté místo. Karolína Vlčková je před posledním kolem Symetra Tour padesátá.

Spilková stoupá leaderboardem, Vlčková prošla cutem
Spilková stoupá leaderboardem, Vlčková prošla cutem

17.04.2021 | Dobré zprávy přicházejí z amerických dámských sérií. Klára Spilková prožívá výborný turnaj na LPGA a na Havaji už postoupila na dělené 16. místo po třetím kole. Na turnaji Symetra Tour v Arizoně prošla cutem Karolína Vlčková.

Spilková i Vlčková bojují o nejlepší umístění ...
Spilková i Vlčková bojují o nejlepší umístění ...

16.04.2021 | Skvělé kolo mají za sebou Klára Spilková (-4) i Karolína Vlčková (-1) na svých turnajích v rámci LPGA resp. Symetra Tour. Obě české profesionálky drží shodně průběžné 20. místo.

Vydařené kolo poslalo Spilkovou do finále
Vydařené kolo poslalo Spilkovou do finále

28.03.2021 | Výborné kolo má za sebou Klára Spilková, která se v druhém hracím dni na turnaji ze série Symetra Tour po výsledku 69 (-3) probojovala do dnešního finále. Druhá česká profesionálka Karolína Vlčková cutem neprošla.

Symetra Tour: Spilková s Vlčkovou jsou po úvodním ...
Symetra Tour: Spilková s Vlčkovou jsou po úvodním ...

27.03.2021 | České golfistky Klára Spilková s Karolínou Vlčkovou ztrácejí ránu na hranici cutu po prvním kole druhého turnaje Symetra Tour. Na IOA Championship v Kalifornii zapisovaly na úvod shodně 76 ran (+4).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde