Česká golfová federace

Aktuality

Akademickými šampióny pro rok 2018 jsou Pokorný s Mechlovou

Akademickými šampióny pro rok 2018 jsou Pokorný s Mechlovou

Petr Halaburda, Středa 12. září 2018

Novými akademickými šampióny v golfu pro rok 2018 se stali v Panorama Golf Resortu Jakub Pokorný a Eliška Mechlová, vítězství v kategorii družstev oslavuje Vysoká škola ekonomická. Třídenní boje provázelo ideální golfové počasí, které využil v druhém kole k rekordu hřiště stříbrný David Benák (65).

Na start tradičního měření sil v rámci Akademického mistrovství ČR jednotlivců a univerzitních družstev ve hře na rány se postavilo v pondělí ráno 42 golfistů a golfistek, do soutěže družstev se přihlásilo sedm týmů, v kterých mohlo startovat maximálně po čtyřech hráčích, tři nejlepší výsledky se započítávaly.

Lídři po druhém kole v obou individuálních kategorií nedokázali dotáhnout svoje tažení do vítězného konce. Mezi muži nakonec profesionál Jakub Pokorný (Vysoká škola ekonomická) byl nad síly dosud vedoucího David Benáka (Univerzita Pardubice), kterému v posledním kole nestačilo zahrát even par. Rozhodly závěrečné tři jamky, v nichž Pokorný zapisoval třikrát birdie a dostal se na dnešní výsledek 67. Třetí místo uhájil po prvním kole spoluvedoucí Erik Palkovský (Vysoká škola ekonomická).

V ženské vedla se slibným náskokem pěti a sedmi ran na své pronásledovatelky Nela Halaburdová (Česká zemědělská univerzita), ale slabší den na greenech jí stál vítězství. Na čelo se prohnala už během první poloviny hřiště (-4) Eliška Mechlová (University of Essex) a přestože nakonec nedokázala zůstat v červených číslech, tak výsledek 73 jí přinesl zlatou medaili.

Halaburdová skončila se ztrátou čtyř ran stříbrná, až poslední jamka s double bogey sebrala bronz Andree Pelikánové, kterou nakonec o ránu předskočily jak nakonec třetí (obhájkyně titulu) Klára Kuchařová (Univeristy of Surrey), tak čtvrtá Tereza Málková.

Nejlepším družstvem se stala Vysoká škola ekonomická, která zvítězila s velkým náskokem 41 ran před Masarykovou univerzitou, bronz brali hráči zastupující Univerzitu Karlovu Praha.

Slavnostního vyhlášení vítězů, kterému předcházela studentská hymna Gaudeamus igitur, se zúčastnili vedle ředitelky soutěže Jany Giacintové a hlavního rozhodčího Josefa Slezáka rovněž členové výboru ČGF Maria Stilerová a Dominik Maršík. A došlo i na tradiční vítězný skok do zdejšího jezera, v kterém Elišku Mechlovou podpořil trochu netradičně její caddy.

Konečné výsledky jednotlivců
Konečné výsledky družstev

Datum: Středa 12. září 2018
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde