Česká golfová federace

Aktuality

ME seniorů: Muži slaví historicky nejlepší umístění, ženy vyrovnaly maximum

ME seniorů: Muži slaví historicky nejlepší umístění, ženy vyrovnaly maximum

Jonáš Mencl, Sobota 8. září 2018

Výborné zprávy přicházejí z Rakouska, kde mužský seniorský tým překonal na mistrovství Evropy družstev desátým místem historické maximum. Dosud bylo nejlepším umístěním Čechů dvanácté místo z roku 2012. Činily se i ženy, které v Belgii vyrovnaly dvanácté místo z loňského šampionátu.

ME družstev seniorů: Zkušený tým dokráčel k senzačnímu 10. místu

Šampionát seniorů se v letošním roce uskutečnil doslova za humny u jižních sousedů v Rakousku v Diamond Country Clubu, který pravidelně hostí evropské šampionáty družstev a hraje se na něm i European Tour. Kvůli dešťům, které učinily hřiště nezpůsobilé ke hře v první den kvalifikace, byl šampionát o jedno kvalifikační kolo zkrácen.

I tak si ale muži sáhli na dno fyzických sil. I přes únavu a bolest některých členů dokráčel tým ke skvělému desátému místu. Ve skupině B (9. – 16. místo) vyhráli utkání proti loňským vicemistrům z Dánska, následně si poradili i s Nory. Až ve finále na závěr "severské" série nestačili na silné Finy. Přesto si z šampionátu odvážejí 10. místo, nejlepší umístění v historii evropského šampionátu družstev.

„Byl to vyčerpávající týden, cítíme únavu, ale zároveň velkou spokojenost s výsledky. Měli jsme hodně zkušené mužstvo a vzorného kapitána, který i přes dlouhodobé potíže se zády předvádí obdivuhodné výkony,“ vyzdvihl výkony družstva a kapitána Mikuláše Ordnunga jeden z hráčů týmů David Krajný.

Konečné výsledky seniorů

Složení českého družstva seniorů: kapitán Mikuláš Ordnung, David Krajný, Petr Chajda, Tomáš Kotek, Tomáš Růžička, Richard Svátek 

 

ME družstev seniorek: Výkonnostní posun je veliký

Seniorky zamířily k evropskému šampionátu do Belgie, do Mont Garni. Po ne zcela povedené kvalifikaci na rány, kdy české ženy obsadily 15. místo, přišlo příjemné překvapení v prvním kole jamkové hry proti v kvalifikaci desátým Norkám. Češky favoritky porazily 3,5:1,5 a rázem věděly, že na šampionátu neskončí hůře než dvanácté.

„Proti Norkám jsme hrály všechny úplně úžasný golf. Ale i proti dalším soupeřkám se nám povedlo něco, čeho jsme zatím ještě nikdy nedosáhly. S Italkami jsme prohrály těsně 2:3, dva body jsme proti nim nikdy předtím neuhrály. A i proti Skotsku jsme bodovaly,“ hodnotila povedený šampionát hrající kapitánka týmu Anna Dzurenda, jejíž družstvo za sebou nechalo dalších šest týmů.

„Výkonnostní posun je tam velký, všechny na sobě pracujeme a výsledky se dostavují. Je to veliký úspěch i toho hlediska, že takřka všechna hráčky z ostatních týmu hrají golf už od dětství. Zato my začaly hrát po čtyřicítce,“ upozorňuje Dzurenda.

Konečné výsledky seniorek

Složení českého družstva seniorek: kapitánka Anna Dzurenda, Blanka Dědečková, Ivana Nováková, Martina Plachá, Barbora Stárková, Zuzana Trunečková

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Sobota 8. září 2018
Všechny články autora

Související články

ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...
ME mužských seniorských týmů 2023 bude v Mariánských ...

01.03.2022 | Mistrovství Evropy seniorských mužských družstev v roce 2023 se uskuteční na hřišti RGC Mariánské Lázně. Oznámili to zástupci Evropské golfové asociace (EGA). V západočeském lázeňském městě se bude hrát ve dnech 5.-9. září příštího roku.

ME seniorských družstev: ženy jedenácté, muži ...
ME seniorských družstev: ženy jedenácté, muži ...

04.09.2021 | V Bulharsku a na Slovensku dnes byly závěrečnými zápasy o umístění ukončeny evropské šampionáty družstev v kategoriích seniorek a seniorů. České ženy obsadily jedenácté místo, muži jsou sedmnáctí.

Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...
Tituly na MMČR seniorů obhájili Martina Fulínová ...

12.08.2021 | Také poslední den MMČR seniorů přinesl skvělý golf. Ženskou šampiónkou se v napínavém boji stala obhájkyně titulu Martina Fulínová, formou start-cíl titul obhájil Andrew Bruce z Lucemburska. V kategorii Master seniorů dominovali cizinci. ...

Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile
Finále MMČR seniorů slibuje napínavé boje o medaile

11.08.2021 | V mezinárodním boji o stupně vítězů vstoupí do závěrečného kola MMČR seniorů obhájce titulu Andrew Bruce z Nizozemska s náskokem tří ran. Mezi ženami se očekává ještě větší boj o titul, Martina Fulínová dělí první místo s Němkou Chris Utermarck. ...

Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...
Obhájci titulu na předních pozicích po prvním ...

10.08.2021 | Velmi dobře do MM ČR seniorů v Karlových Varech vstoupila Martina Fulínová, která obhajuje titul z minulého ročníku. V mužské kategorii jsou na předních místech zahraniční hráči, vedení s náskokem pěti ran se ujal obhájce titulu Andrew Bruce z Lucemburska.

Silvie Dittertová se stala mistryní Slovenska ...
Silvie Dittertová se stala mistryní Slovenska ...

08.08.2021 | Silvie Dittertová se stala vítězkou Slovak International Mid-Am Championship. S výsledkem +9 vyhrála s náskokem šesti ran. Mezi muži se na druhém místě umístil Jan Hovězák se skóre +11. ...

Senioři vezou z ME deváté místo, historicky nejlepší ...
Senioři vezou z ME deváté místo, historicky nejlepší ...

04.09.2020 | Historicky nejlepší deváté místo vezou čeští senioři z mistrovství Evropy družstev v Rakousku. Rozhodla o tom jejich jasná výhra v závěrečném duelu proti Slovensku (2,5:0,5).

Čeští senioři po výhře nad Lucemburskem hrají ...
Čeští senioři po výhře nad Lucemburskem hrají ...

03.09.2020 | V prvním utkání hraném na jamky čeští senioři porazili na mistrovství Evropy ve skupině B Lucembursko 2,5:0,5 a v pátečním programu zůstanou ve hře o své historicky nejlepší umístění seniorského výběru na šampionátu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde