Česká golfová federace

Aktuality

Zahraniční hráči kralovali v úvodu seniorského šampionátu

Zahraniční hráči kralovali v úvodu seniorského šampionátu

Jonáš Mencl, Úterý 14. srpna 2018

Úvodní den Czech International Senior Amateur Championship v Karlových Varech patřil zahraničním hráčům. Ti se dostali do vedení ve všech čtyřech kategoriích. Čeští hráči ovšem nejsou od předních příček příliš vzdálení. Cutem do finálového kola postoupí 51 seniorů +ties a 18 seniorek +ties.

V Karlových Varech se v úvodu seniorského šampionátu hrálo velmi svižně a také bylo k vidění několik velmi dobrých výsledků. V paru obešel hřiště Trevor Gray z Royal Jersey GC, jen o dvě rány za ním jsou Douglas Williams a Michaeal Flindt. Český golf má zástupce v kategorii seniorů až na čtvrté pozici. Jsou jimi Josef Novák a David Krajný, kteří zahráli shodně 75 ran.

Také v ženské kategorii je česká hráčka až na nepopulární bramborové příčce. Martina Plachá ovšem po 83 ranách ztrácí na čelo pouhé dvě rány. O vedení se dělí Emanuela Gumirato s Chris Utermarck.

V kategorii Master seniorů 65+ vede loňský vítěz Benno Wimmer společně s Tomasem Perssonem. Oba zahráli 78 ran. V kategorii Master seniorek vede po 82 ranách o tři rány Cornelia Fischer.

Po dohrání prvního kola byl vyhlášen cut, který bude proveden po druhém kole zítra. Do finálového kola projde 51 nejlepších seniorů plus hráči na dělených místech a 18 seniorek včetně dělených míst. Navíc si zahraje i 12 Master seniorů a 5 Master seniorek.

Průběžné výsledky

Startovní listina 2. kolo

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Úterý 14. srpna 2018
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde