Česká golfová federace

Aktuality

WGM Czech Open popáté, s rekordní účastí

WGM Czech Open popáté, s rekordní účastí

Petr Halaburda, Úterý 14. srpna 2018

Vyprodané startovní pole, s dvěma výjimkami kompletní česká profesionální špička i přední čeští amatéři a 27 hráčů ze zahraničí. V Berouně startuje ve středu 15. srpna turnaj WGM Czech Open, na kterém bude rozděleno 600 tisíc korun. Půjde o slibný předkrm před D+D Real Czech Masters.

Střední Čechy a především Berounsko se v nadcházejích dvou týdnech stanou středobodem golfového dění v České republice. Na Albatross ve Vysokém Újezdu se příští týden sjedou hvězdy světového golfu, v Berouně v tomto týdnu budou k vidění mladí profesionálové a talentovaní amatéři ve společné soutěži WGM Czech Open.

Návaznost obou turnajů není náhodná, pro některé hráče to bude skvělá možnost přípravy. „Pro české hráče, kteří budou na Albatrossu hrát, je berounský turnaj možností se velice dobře připravit a zahrát si na greenech, které budou mít hodně podobnou rychlost,“ uvedl promotér berounského turnaje Pavel Suchánek.

Jeho turnaj se bude hrát už popáté a o jeho vzrůstající oblibě svědčí, že letos bylo startovní pole naplněno. Na start se nakonec postaví 146 hráčů. „Každá tradice se nějak vytváří a my máme radost, že rok co rok se posouváme v kvalitě startovního pole a turnaj už má nezastupitelnou pozici i v oficiálním kalendáři ČGF. Do Berouna se sjíždí česká špička, bude na co koukat,“ láká na turnaj prezident Beroun Golf Clubu Vojtěch Matějček.

Koho slibuje startovní listina? Úspěchy a formou z posledních týdnů zářící Filip Mrůzek, s čerstvými triumfy v zádech dorazí Jan Cafourek, Aleš Kořínek, či dřívější berounští šampióni Petr Nič (na snímku) a Martin Příhoda, z předních českých amatérů budou na startu Ondřej Melichar, Filip Ráža, Gordan Brixi a další.  

Startovat bude deset hráčů s plusovým hendikepem, dva nejlepší mají cizinci – Angličan Lawrence Rhys (+2,9) a Timothy Zwirner (+2,5) z Rakouska. Celkem se představí golfisté z osmi zemí (ČR, Itálie, Británie, Bulharsko, Rakousko, Maďarsko, Slovensko a Portugalsko).

Berounské hřiště slibuje špičkový stav, rychlost greenů má být dvanáct stop. První flighty vyrazí do boje ve středu 15. srpna v 7:30, cutem do třetího kola projde 60 nejlepších. Turnaj je součástí světového amatérského žebříčku WAGR.

Vítězný profesionál si odveze šek na 200 tisíc korun, ve hře budou i netradiční ceny za hole-in-one: nákladní vůz Tatra a golfový vozík.

Startovní listina 1. kola

Stránky turnaje

Datum: Úterý 14. srpna 2018
Všechny články autora

Související články

Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskádě: vítězí ...
Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskádě: vítězí ...

30.09.2022 | Tradiční závěrečný turnaj české profesionální túry na Kaskádě ovládl Dominik Pavouček. Po kolech 69, 69; -6 uspěl hned na první jamce play-off proti Šimonu Zachovi 70, 68; -6. Třetí skončil Matyáš Zapletal 70, 70; -4. ...

Kořínek atakoval na Czech Open magickou 59, rozstřel ...
Kořínek atakoval na Czech Open magickou 59, rozstřel ...

14.08.2022 | Golfovou parádu předvedl ve finálovém kole Czech Open Aleš Kořínek. Zahrál 60 ran, vytvořil nový rekord berounského hřiště a díky tomu dokázal dohnat dosud suverénně vedoucího Juliena Bruna. Oba po 72 jamkách skončili na skóre -23 a o vítězi muselo rozhodnout play-off.

Bruna nezaskočil ani brzký budíček.
Bruna nezaskočil ani brzký budíček.

13.08.2022 | Julien Brun pokračuje na Czech Open 2022 v suverénní jízdě. A nerozhodil ho ani nečekaně brzký budíček, neboť startoval společně s druhým v pořadí Filipem Mrůzkem v prvním flightu. Třicetiletý Francouz a člen Albatrossu hrál ve třetím kole čtyři rány pod par a vede se skóre -16.

Mrůzek má zpět zatoulané hole.
Mrůzek má zpět zatoulané hole.

12.08.2022 | Francouz Julien Brun potvrzuje na turnaji Czech Open 2022 nejen roli favorita, ale především svou golfovou kvalitu. Na hřišti Royal Beroun Golf Clubu je po dvou kolech na skóre -12 a vede o dvě rány před obhájcem vítězství z loňska Filipem Mrůzkem. Třetí je se skóre -8 nejlepší amatér David Tomi.

To nejlepší přišlo až na konec.
To nejlepší přišlo až na konec.

11.08.2022 | Francouz Julien Brun bezezbytku naplnil roli favorita a po prvním dni vede turnaj Czech Open v Berouně s dotací půl milionu korun. Se skóre -7 je o ránu před Tadeášem Sedláčkem a o dvě před početnou skupinou pronásledovatelů. Mezi nimi je i obhájce loňského triumfu Filip Mrůzek.

Historická změna na Czech PGA Tour.
Historická změna na Czech PGA Tour.

21.06.2022 | Jednodenní turnaj Czech PGA Tour, který se odehraje v úterý 12. července v Golf Resortu Karlštejn, se zapíše do historie. Poprvé se nebude vytvářet redukované pořadí profesionálů a finanční výhry budou rozděleny podle konečného pořadí i mezi zúčastněné amatéry.

Úspěšný slavkovský útok Michala Pospíšila
Úspěšný slavkovský útok Michala Pospíšila

09.06.2022 | Druhý den šampionátu české PGA ve hře na rány zamíchal kartami výsledek 64, -8 Michala Pospíšila, a protože na něj nikdo z premiantů předešlého dne nedokázal odpovědět, vynesl mu mistrovský titul. Mezi ženami se z vítězství radovala Anna Nicol Kučerová.

Šampionát na rány české PGA rozehrán!
Šampionát na rány české PGA rozehrán!

08.06.2022 | Dnes ve Slavkově začal dvoukolový šampionát české PGA ve hře na rány, který zahajuje domácí sérii Czech PGA Tour. Zahrát si o titul přijelo 63 hráčů a hráček, mezi nimiž nechybějí ani obhájci loňského prvenství – Stanislav Matuš (na snímku uprostřed) a Lucie Hinnerová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde