Česká golfová federace

Aktuality

MMČR na rány: Melichová slaví domácí double, mužům vládl Zach

MMČR na rány: Melichová slaví domácí double, mužům vládl Zach

Jonáš Mencl, Sobota 11. srpna 2018

Tituly zůstaly doma. Jana Melichová a Šimon Zach (oba GC Erpet Praha) se v sobotu v Šilheřovicích stali mezinárodními mistry ČR ve hře na rány. Melichová přidala po vítězství na MMČR na jamky letos druhý titul z mezinárodního šampionátu, Zach slaví první triumf ve hře na rány.

Sobotní finále nepřineslo zvrat na čele obou kategorií. Jak Šimon Zach, tak Jana Melichová měli před posledním kolem solidní náskok před svými pronásledovateli a o titul by se mohli připravit jen vlastními chybami.

Zach slaví titul, teď už ale přichází příprava na Czech Masters

Zacha nerozhodila ani dvě bogey v úvodu finále, berdíkem na šestce se vrátil na skóre v paru pro den a až do čtrnáctky v pohodě kontroloval situaci. Po netrefeném greenu v regulaci a následném trojputtu na čtrnáctce sice ztratil hned dvě rány, ale jednu si vzal zpátky na patnáctce. V závěru si mohl dovolit ještě jedno bogey.

„Ve finále jsem udělal víc chyb než v předchozích kolech a nezahrál jsem tolik birdie. Ale počítá se vítězství,“ prozradil nový domácí šampión, který těžil především z přesné hry z odpaliště. „Oproti soupeřům jsem získal hodně ran z týčka. Dařilo se mi tvarovat rány na všechny strany přesně, jak jsem potřeboval. A taky jsem byl několikrát výrazně delší,“ přiblížil rozhodující faktor hry.

Pro Zacha začala mezinárodním šampionátem příprava na D+D REAL Czech Masters, na nějž obdržel kartu od České golfové federace. Turnaj ze série European Tour se letos znovu hraje na hřišti Albatross. Zach si turnaj zahrál v roce 2016, ale neprošel cutem.

Druhé místo v kategorii mužů vyválčil v Šilheřovicích Václav Tichý (GC Hodkovičky), který zahrál finále za 71 ran (-1). Bronz si z Ostravska odváží Vojtěch Kostelka (GC Austerlitz) po stejném finálovém kole – 71 ranách.

Melichovou drželo skvělé puttování

Jana Melichová triumfem v Šilheřovicích potvrdila letošní dominanci na domácích šampionátech. Po vítězství na Mezinárodním mistrovství ČR na jamky a titulu z CGAT na Karlštejně, zvítězila i na MMČR na rány. Také ona si nesla do finálového kola náskok, před Hricíkovou a Bolčíkovou byla napřed o čtyři rány. Po devíti jamkách finále dokonce o šest.

„Hrála jsem stabilně, a to mě uklidnilo. Během finále jsem neměla žádný větší problém, navíc jsem cítila jistotu v puttování,“ komentovala Melichová. Právě hra na greenech ji dovedla k vytouženému titulu. „V prvním kole to nebylo ono, ale pak jsem se na greenech docela rozjela. Na vítězství jsem po úvodním kole vůbec nemyslela, pak ale přišel zvrat a věřila jsem si,“ dodala česká šampiónka, která už za týden zmizí do Spojených států za studiem.

Druhé místo uhájila v sobotu Slovenka Anika Bolčíková. Uhrála si ho především skvělou druhou devítkou za -3. Bronzovou medaili získala Sarah Hricíková (GC Black Bridge). Ve finále sice zahrála jednu nad par, ale i to jí stačilo na třetí místo o tři rány před Rakušankou Mühlbauer.

Konečné výsledky

Fotogalerie

Autor: Jonáš Mencl 
Datum: Sobota 11. srpna 2018
Všechny články autora

Související články

Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024
Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024

12.01.2024 | Mezinárodní mistrovství České republiky (MM ČR) patří k vrcholům amatérské turnajové sezóny. V roce 2024 se pod vlajkou ČGF znovu uskuteční pět mezinárodních šampionátů. Technický úsek STK ČGF už určil jejich termíny a dějiště, takže můžeme uvést kompletní přehled.

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy
Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy

14.10.2023 | Turnaj prezidentů golfových klubů se odehrál na jednom z nejstarších hřišť v České republice, na Svratce. Nejlepší brutto výsledek si opět odváží Jan Hovězák z Golf Klubu Automotodrom Brno. Kategorii netto ovládl Antonín Jízdný z Golf Clubu Brno.

Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková
Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková

09.10.2023 | 19. ročník turnaje Tipsport Pohár Mistrů 2023 pořádaný agenturou Czech Golf Production se v neděli odehrál na Konopišti. Po skvělých vzájemných soubojích, kdy do poslední jamky nebylo rozhodnuto, si vítězství odváží Petr Dědek a Klára Sionková.

Grand finále Czech PGA 2023
Grand finále Czech PGA 2023

02.10.2023 | Vyvrcholení české profesionální golfové tour se o víkendu uskutečnilo na brněnské Kaskádě. Dvoudenní turnaj se odehrál za účasti českých i zahraničních profesionálních hráčů a nejlepších amatérů. Trofej putuje do Slovinska. Dělené druhé místo získala Tereza Koželuhová a Jan Pololáník.

Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...
Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...

24.09.2023 | Poslední letošní finále družstev se odehrálo na hřišti Svobodné Hamry. Na Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let zvítězili hráči z Albatross Golf Clubu Praha, kteří si ve finálovém boji poradili se zástupci RGA Greensgate.

Tipsport Pohár Mistrů 2023 zve letošní mistry klubů
Tipsport Pohár Mistrů 2023 zve letošní mistry klubů

22.09.2023 | Tradičně ve druhém říjnovém víkendu 7. – 8. října 2023 proběhne v Golf Resortu Konopiště již 19. ročník setkání Mistrů a Mistryň z klubů České republiky ve hře na rány brutto. Celkový vítěz s nejnižším skóre získá finanční příspěvek ve výši 50.000 Kč na mládežnický golf ve svém klubu. ...

European Golf Association se vrátila do České ...
European Golf Association se vrátila do České ...

11.09.2023 | Tři roky čekala Česká republika, aby mohla uspořádat další vrcholný amatérský evropský turnaj. Mariánské Lázně hostily Evropské mistrovství družstev seniorů a reprezentovaly celý český golf v té nejvyšší kvalitě. Nadšené ohlasy zahraničních hráčů korunovaly fantastickou akci.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde